tiistai 5. maaliskuuta 2013

35. YmpäriÄmpäri

Ootteko huomannut, etten oo liiemmälti valitellut tämän talven lumentulosta? Must on kuulkaa tullu niin positiivinen ihminen, etten mä paa enää ollenkaan pahaks vaikka satais vanhoja ämmiä taivaan täydeltä. Päätin, että otetaas positiiviselta kantilta, noinniinkuin luomubodauksen kantsilta. Meinaan, mikäs sen parempaa kuntoilua kuin lykkiä kilokaupalla lunta ylämäkeen (lue aurausvallin päälle). Ei tartte kuulkaa yhtään lähtee punttisalille. Käsivarret ja reisilihaksethan siinä vahvistuu ja ajanoloon saan kauniin ja sutjakan vartalon, ihan luomuna! - NOOOOT

Just joo, viha-rakkaussuhdehan mulla on lumentuloon, ei muuta. Viikonloppuna tuli taas senverran pihantäytettä alas, että hetken verran meni aikaa ennenkuin piha oli taas kulkukelpoinen. Ja eilen tuli lisää, huoh! Tänä aamunakin yritti hiukan pyrytellä, muttei onneks sen kummempaa saanut aikaiseksi. Päätettiinkin sitten, ettei sitä hinua aurata. Mutta lähdettiin sitten kumminkin Ellin kanssa pihalle, ja kolailtiin se hinu pois. Sitten hain taas tytsille partaäijäpurkin (kera napuroiden), ja siitähän riemu syntyi. Onhan noita samanlaisia kuvia nyt ennenkin täällä ollut, mutta nyt tulee uusia, tämänpäiväisiä. Joten tässä taas noita kuvia, juoksuinen neiti juoksemassa pihamaalla. Eli juoksut alkoi siis taas. 












 Hauskoja lumi- ja purkkileikkejä teille, kamut!

PS. Leivontanurkkaankin sain taas yhden reseptin aikaiseksi.

18 kommenttia:

  1. Wautsi mikä wauhti!
    Onneksi meillä alkaa olemaan juoksut jo voiton puolella...

    Saanko Elli lisätä sut mun kamu-listalle? Siellä näyttää aika poika voittoselta tällä hetkellä, saatas vähän tasoitusta?

    Mukavia lumileikkejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, vauhtia oli hetken aikaa. Lopulta tytsi väsähti, niin, että kun me yritettiin jaakata sitä, se siirtyi vain sen verran, ettei ihan saatu kiinni. Eli väsytettiin yksi mäyräkoira, kaks vastaan yks - olihan se vähän epistä.

      Juoksut on harmittava pakko pikku koiratytön elämässä. Voi olispa meilläkin ne jo ohi, ja toivottavasti ei tuu sitä valeraskautta. Ainakin kerran on ollut ja oli aika kurjaa, kun toinen oli niin haluton ja apaattinen.

      Totta kai voit lisätä mut sun kamuihin, mäkin lisään sut. Hih, tasotellaan vaan, ettei sun tarvii yksin olla siellä poikien kanssa ;) Me ollaan taittu teidän blogia jo kurkkiakkin.

      Kiitos samoin, tai niinhän me tossa jo toivoteltiinkin blogitekstissä!

      Poista
  2. Kyllä saa vanha herra kyytiä Ellin hampaissa!:D
    Lumi on musta ihan kurjaa, mut hepulihetkillä mäkin saatan joskus vähän nauttia siitä, kun lumi pölisee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Partajoonas sai kyllä semmoset höykytykset, että oksat pois ;)
      En tykkää lumestä minäkään, mutta tuon purkin kanssa oli kiva riehua. Lumi vois jo mun puolesta sulaa, ja aurinko ilmaista itseään vähän useammin.

      Poista
  3. Mä valitan, en jaksa tätä lunta enää senttiäkään. Ei ole iso piha kolattavana, muuten vaan melko monta käytävää ehdittäväksi ennen kuin joku täydellisempi naapuri ehtii ensin...

    Kiva kun Ellillä on oma "koirapuisto", iso piha missä viilettää purkkien ja ihmisten kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toi eka kappale olikin lähinnä vitsi, siksi siellä iso "Nooot" perässä. Siis minkä tähden tuota lunta täytyy tulla vielä, just kun ajattelet, että riittää jo tämän talven lumisaldo, aargh. Ahaa, teillä on siellä siis täydellisiä naapureita...hmm. mikset vaan rentoutuisi ja antaisi heidän hoitaa homman? ;D

      Iso piha on sekä kiva juttu että samalla kirous. Talvella piisaa aurattavaa ja kesällä vielä enemmän ruohonleikkuuta, joka on tehtävä kahdesti viikossa. Ihmiskaverit on ihan kivoja, mutta saattaa koirakin välillä kaivata omanlaistaan seuraa. Toi purkkileikki on kiva kun sitä ei anna sille liian usein, ettei tuu tottumusta siihen.

      Poista
    2. Mjoo... olen "rentoutunut" aika monta kertaa (lue: kärvistellyt sisällä, kun pihalla kolat kolisee ja leikkurit pärisee), mutta perfektionisti (joka ei yllä sen toteuttamiseen) ei voi koskaan hyvin, kun tietää lisäksi saavansa naapureilta "kiitoksia".

      Kun nyt pääsis muuttamaan, aika näyttää ja jännittää...

      Poista
    3. Höh, siis kiitoksia, lainausmerkeissä? Tarkoittaako se siis sitä, että jollet ole kolannut, naapurit rutisee? Ei kai? Jos näin on niin tosi kurjaa. Toivottavasti löydät pian kivan asunnon mukavan rauhalliselta paikalta.

      Poista
  4. Aivan ihania kuvia, Elli niin tomerasti kantaa purkkia suussaan. Mahtavaa kun koiralla on tilaa temmeltää.

    Ei tosiaan saisi valittaa mutta mehän ollaan jo maaliskuussa joten ehkä sittenkin: lumi riittää jo, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli varmaan useampi kymmennen kuvaa otettua, kun nappasin tällä kertaa järkkärin mukaan ja siinä on asetuksissa jatkuva kuvaus. Annoin kameran laulaa ;) Voiko tilaa olla koskaan liikaa? No voi jos sen eteen täytyy aina tehdä jotain; leikata nurtsia, aurata, siivota...

      Eikä ainakaan sais tullahumpsahtaa tommosia määriä kerralla. Kyllä x ziljoona; riittää lumentulo!

      Poista
  5. No Ellillä ei ainakaan taida olla mitään "juoksumasista", kuvista päätellen. On se niin lutunen. Meillä alkaa vähän käärme kasvaa otsasta tuon lumen takia. Sitä ei mahdu enää minnekään. Meillä on melkein hehtaarin tontti, mutta sillä pienellä trakulla ei pääse moneenkaan paikkaan ja nää talon seudut alkavat täyttyä lumesta. No sulaa se ennen juhannusta. Sit voidaan kaikki huutaa yhteen ääneen hiphurraata!! M-L ja Ossi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se on taas välillä haluton lähtemään lenkeille, mutta tuosta purkkileikistä se on aina innostunut. Ehkä siinä säilyy kiinnostus, kun sitä ei harrasta jatkuvasti. Hih, sä oot sitten käärmenainen ;) Mutta tosiaan, tuo lumen tulo saisi jo riittää, viikonloppuna mentiin taas roima harppaus taaksepäin. Meillä on kyllä iso piha, mutta moiset lumimassat aiheuttaa varmasti melko kurakaaoksen lumienlähdön aikaan. Eikä oo hyvä sekään että sulamisvedet valuu kivijalkaan. Toivottavasti sulaa juhannukseen mennessä, tässä rupeaa tulemaan jo epätoivoiseksi ;)

      Poista
  6. Me ei Palvelijattaren kanssa yhtään valiteta, jos vain lumi pysyis puhtaana eikä kätkis alleen peilikirkasta jäätä. Lumi on jees. Mehän asustellaan kerrostalossa, joten lumityöt eivät pääse korvaamaan kuntosalia (sen kyllä huomaa Palvelijattaren keskivartalosta).
    Upeita kuvia riemukkaasta riehasta partaäijän kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kerrostalossa asuvalla ei liiemmin ole lumityövelvotteita. Että kyllä mäkin varmaan silloin nauttisin erilailla talvista kuin nyt. Eikä tuo luomupunttisali oikein auta munkaan keskivartalooni, kun sitten valitettavasti ahdan sinne täytettä normaalia enemmän. Ja silloinhan lunta täytyis tulla miltei joka päivä - kääk, karmea ajatus!
      Partaäijäpurkki - mikä mainio keksintö! ;) Elli tykkää.

      Poista
  7. Höh, osanotot juoksuista! Meilläkin äiti ja iskä koko ajan vahtii, että milloin mun juoksut alkaa - tätä on jatkunut helmikuun alusta saakka! Mulla menee kohta herrrrrmot! Yllätän ne joku päivä ;)

    Mä oon kans oppinu pitämään lumesta! On ihan nastaa kahlata tuolla hangessa niin, että vain nokka näkyy! Hankeen on myös hyvä piiloutua äiskältä ;) Tosin mun lumileikeistä puuttuu tommonen kiva jukrutötsä! :(

    <3: Doris

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuo lohdutti! Varo vaan, ettei sulle käy kuten mulle; porukat kippaa mua koko ajan ympäri ja tiiraa tarkalla silmällä. Kuule, yllätä vaan ;) Lohduttais, jos jollakin muullakin olis juoksiaiset samaan aikaan.

      Lumi taitaa olla parasta vasta siinä vaiheessa, kun se alkaa kadota. Sillon mulle tulee hätä, että mihin mä hätäni jätän, eli pissaan ja kakkaan. Mut sinäpäs ootkin kivan piiloleikin keksinyt, pitäisköhän munkin kokeilla? Saisivat sitten porukalla ettii mua. Pyydäppäs äiskää ostamaan tommonen jugupurkki. Ne tyhjentää sen kyllä ja sä saat siitä oivan lelun. Äippä huomauttaa, ettei meitä mäyriäisiä voi sitten jättää kahdestaan sen purkin kanssa, kun esim. mullakin on tapana sitten alkaa pureskelemaan sitä. Eikä ne oo kuulemma oikein kiva juttu masussa. T: Partaämmä

      Poista

Kiitos kommentista!
Kommenttisi näkyy hieman viiveellä, sillä takistan ne ennen julkaisua.