sunnuntai 25. joulukuuta 2016

100. Vieläks me ehditään...

...nimittäin toivottamaan teille hyvää joulua!?

Jospa sitä viimeinkin saisi kirjoitettua tänne blogiin jotain. Ei oo oikein huvittanut kirjoitella kun koneesta on osa näppäimistä heikossa hapessa ja aina täytyisi tarkistaa onko kaikki kirjaimet tulostuneet, vai lukeeko tekstissä pelkkää siansaksaa. Tärkeimmät eli t ja r - kirjaimet tulostuu tosi huonosti, pari muutakin näppäintä on viallisia.

Mitä meidän kesään/syksyyn kuuluu?


Elli tosiaan on kuntoutunut kohtuullisesti viimekeväisestä selkävaivastaan, pieni tassuvika tosin jäi. Eläinlääkärin ehdotelua sopimattomia (eutanasiaa), en enää vienyt Elliä lääkäriin, koska sillä kuitenkin oli paljon hyviä, kivuttomia päiviä silloin kesällä. Päätin tosin, että emme enää ikinä lenkkeile, vaan Elli saa vietää päivät omassa pihassa. Elli tosin itse oli toista mieltä. Pikkuhiljaa se alkoi hivutautua yhä useammin tielle päin, ja ihan pieniä kävelyjä tehtiin tuossa kotitiellä.

Ei olis ollu pakko laittaa sadetakkii - lähetään jo!

Ainakin näyn lokakuun hämyssä (salama vääristää värejä).

Nonni, nyt sisälle syömään, kaamee nälkä!

Viimein syksyllä isäntä oli sitä mieltä, että Elli alkais kyllä jo olemaan lenkkikunnossa. Niinpä sitten pikkuhiljaa alettiin tehdä metsälenkkejä ja kas vain, Elli tuntui viihtyvän ja jaksavan. Kotiympyröissäkin ollaan nyt tehty ns. leikkikentän lenkkiä, jossa on ainakin puolet soratietä. Muut tiet kun tuppaa olemaan täysin päällystettyjä. Jos Ellillä on huono päivä, jätetään lenkit väliin ja mennään vaan kotipihan pissatuksilla. Ellin huonot päivät osuvat edelleen sadepäiville, eli ihan samoin kuin ennenkin, Elliä ei sateella hevin lenkille saa.

Virallinen matkalaisten matkalaukun tarkastaja työssään!

Huispataanko?

Jaa, mitäs uutta: niin silloin viime keväänä aloin antaa Ellille Piimaa C:ä ja Joint-nivelöljyä. Itsellä on sellainen tuntuma, että nää olis auttanut Elliä, sillä silloin kesällä viimeisiä kertoja lääkärille soittaessani hän ihmetteli kun kerroin että Elli on aika pirtsakka, mutta että tassuvaiva ei jumpasta huolimatta paranunut (olisi kuulemma pitänyt). Nykyäänhän Elli painaltaa menemään pää kolmantena jalkana. Varsinkin kun tullaan ulkoa sisälle, se hakee heti lelun ja sitä pitää huisputtaa/jaakata. Toivon todellakin, ettei tää kirjoitus nyt enteile Ellille pahaa, kun keväällä/kesällä tuntui, että aina kun kehui, niin jo mentiin takapakkia.

Elli saa aamuisin ennen ruokaa maitohappobakteereja (masuvaivoihin jo kauan aikaa), Piimaa-C:tä ja nivelöljyä. Sekoitan ne kaikki yhteen, pienen vesitilkan kanssa. Näin Elli saa hiukan pakkonesteytystä samalla. Elli lipoo sen mielellään.

Piimaa-C on nykyään NivelPii

Itselläkin on vähän paikat prakanneet (en silti halua ainakaan vielä eutanasiaa). Ennen juhannusta tuli polvi niin kipeäksi, etten meinannut saada juhannussiivoa loppuun. Ensin ajattelin, että kipu menee ohi muutamassa minuutissa, sitten tunneissa. No kai se edes menee ohi parissa päivässä? Ei mennyt, kävelysauvaa apuna käyttäen meni pari-kolme viikkoa. Meidän terv.keskus oli kiinni kesän mutta sitten kun oli jo hiukan parempi sain raahattua itseni lääkäriin Poriin. Lähete röntgeniin ja toteamus, että alkavaa nivelrikkoa on molemmissakin polvissa, vaikka toinen vain oireili.

Äippä, tuu nostamaan!

Hmm, kenes siput ne siellä näkyy ;)

No olishan se pitänyt arvata - nisäkäs!

Pyöräily ja uinti sopivat nivelvaivaisille. Uinti ei ole vähään aikaan innostanut, mutta sitten aloin pyöräilemään. En aluksi meinannut uskaltaa, kun pelkäsin  miten pääsen pyörän päälle ja pois satuttamatta itseäni. Pikkuhiljaa se kuitenkin alkoi sujua paremmin ja paremmin, kun polven kipu hellitti No nyt en taas enää oikein uskaltaudu liukkauden pelossa pyörän selkään, mutta ensi keväänä siten taas. Välillä polvi kyllä oireilee enemmän tai vähemmän, mutta niin kipeä se ei ole ollut kuin viime kesänä. Kopkop. Haaveilen kuntopyörästä, mutta isäntä ei luvannut ainakaan vielä ostaa...

Kesällä tein Ellille vanhoista patjanpalasista pedin. Ennenkuin ehdein yläreunaa kiinni ompelemaan, Elli valloitti punkan. 

Sainhan sen viimein valmiiksi, voi kuinka mukava siellä olikaan nukkua. Nykyään taas mieluummin nukutaan sohvalla/kintuissa. Uutuudenviehätys meni jo.
En tiedä sopiko tää nyt ihan joulukirjoitukseksi, mutta menköön. Jostakin voi vielä puuttua kirjaimia, mutta yrittäkää nyt saada selvää, jos joku jaksaa tään lukea.

Toivotamme vielä hyvää joulunjatkoa kaikille lukijoillemme!

Elli ja Ellieli


PS. Tämmönen kävi tänään tuossa meidän ojanpuolen pihapuussa, lintulaudan lähellä, miten ihmeessä se tänne eksyi? Ikinä en oo luonnossa tällaista ennen nähnyt, eläintarhassa kyllä. 

Varpuspöllö kyttäämässä meidän lintulaudan lähellä. Oli se pieni lintu.
Pikkulinnut jätät rauhaan, mutta hiiret ja myyrät saat viedä nurkista!

*Luontoportin* sivuilta löytyi vähän parempi kuva varpuspöllöstä.

18 kommenttia:

 1. Párek ja Palvelijatar25. joulukuuta 2016 klo 17.40

  Hei ihana Elli! Iloinen ylläri kuulla sinusta pitkästä aikaa, ja vielä noinkin hyviä uutisia. Kivat kuvat, näytät hyvältä. Me toivotaan sulle yhä vain parempia päiviä ja erittäin mukavaa joulun aikaa.
  Párekilta pusuja miljoonatriljoonaa ja koko porukalle rentoa joulupäivän iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joskus pitää yllättää toinen, jotta voi itsekin yllättyä ;)
   Kuvat ovat enimmäkseen viime kesältä, jolloin turkki oli just trimmattu. Mitä enempi karvaa turkiksissani, sitä tuoreempi kuva. Mut pitäis kyllä pikapuoliin trimmata, mutta älä kerro sitä äipälle, jookos?
   Tattista pusuist, sama määrä takasi sul. Ja mukavaa ja rentoo ehtoot teillekki.

   Poista
 2. Ihan paras joululahja tää teijän tarina. Kaikki hyvin ja ei kantsuu välittää jääkö joku kirjain pois, meijän äipällä on hahmotushäiriö, niin erinomasen hyvin pystyy lukemaan, eikä kyl huamattu yhtään kirjotusvirhettäkään. Joo ei. Ilosta menoo ja miljoona muiskuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos! Noita kirjaimia on kyllä pakko houkutella esiin, t- ja r- kirjaimia on pakko painaa oikein kunnolla ja hartaasti :( Yritin kyllä tarkistaa, että kaikki kirjaimet olis niille kuuluvilla paikoilla. Ilosta menoo teillekkin ja paljon, oikein iso kasa muiskutuksii teil molemmil.

   Poista
 3. Ihanaa, että sinäkin olet taas lenkkeilykunnossa! Tai no ainakin silloin kun haluat... Lucy-neitikin on neuvotellut itselleen erityisvapauksi, kuten lenkkeily vain hyvällä säällä. Mitäpä viehättävä mäyräkoiraneiti ei saisi, kun osaa oikein pyytää. ;)
  Jännittävä lintututtavuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mun lenkit on kyllä aika pienimuotoisia, varsinkin kun verrataan Lucy-neidin jaksamaan 6 km:iin, vaikkei niin pitkiä joka päivä tekisikään. Osasyy on tosin tietysti tuolla narun toisessa päässä, äippä kun ei enää uskalla kovin pitkää lenkkiä kanssani tehdä. Huonossa säässä ei vitsisi edes byllyään nostaa sitävarten, että saisi sen märälle nurtsille laskea ;)
   Tuo pölhö oli kyllä tosi outo tuttavuus näin taajama-alueella. Tuon sivuston mukaan lukeutuu rauhotettuihin, silmälläpidettäviin lajeihin.

   Poista
 4. Voe Elli...ompa mukava kuulla sinusta pitkästä aekoo! Minä kaete olin jo huolissanj ku ee pitkää aekaa mittää kuulunna. Mukava kuulla että oot kunnossa ja kaekki on hyvästi.Ee huomattu puuttuvija taekka viärijä kirjaemija :) Hirveen mukavata joolujjatkoo sinne ja ottakkee emännän kansa samoja roppia ni asettuu se emännän polovihhii :) Kylläpä tulj hyvämielj ku oot kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kauheet, hirviästi anteeks, ei oo tarkotettu huolta aiheuttaa. Äippä vaan on niin laiska kirjoittamaan, varsinkin tällä koneella, kun noiden kirjainten kanssa saa tapella ja aikaa kuluu paljon turhaan oikeinkirjoituksen tarkastamiseen. Hyvä jos kaikki kirjaimet oli kohillaan, kyllä se muutamia virheitä on tässä illan kuluessa sieltä bongannut ja korjannut. Minulla on nivelpii (ent. piimaa-c), äippä ottaa toisinaan kukonhelttaa, toisinaan se sivelee siihen käärmessalvaa tai tigruvoidetta. Useimmiten se kuitenkin kestää sen ilman lääkkehiä, pahimmillaan ollessa vain lääkitään. Jumppakuminauha sillä on käytössä. Mukavaa joulunjatkoa teillekin!

   Poista
 5. Voi Elli-karamelli. Ihanaa, että olet ainakin jota kuinkin kunnossa. Eikä pienet tassun hitaudet haittaa. Muista pitää Elli sorjassa kunnossa. Parinsadan grammankin painontiputus voi merkitä isoja näiden meidän pienien koirien painossa. Ossi-vanhus lähettelee Ellille joulun pussaukset ja koko meitin porukalta oikein mukavaa joulun jatkoa Ossilasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, jokseenkin kunnossa on oikea ilmaus. Kyllä tassuista vauhtia löytyy tarpeen mukaan, mutta joskus liukkaalla hankkii vähän lipsua. Meillä on myös (kuten muistaakseni teilläkin) lisätty matojen määrää jotta tassut eivät lipsahtelisi. Ossi-herralle myös paljon pusuja, mukavaa joulunaikaa Ossilaan.

   Poista
 6. Hyvää joulun jatkoa Ellille. T: Arttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Arttu! Mukavaa joulunjatkoa sulle ja emännälles kans!
   Muiskusii!

   Poista
 7. Hei Elli, kiva kuulla sun kuulumisia, kyllä on kaipailtu ja käyty kurkkimassa. Hyvä että vointi on parenpaan päin, näköjään nuita vaivoja tulee kun ikä lisääntyy! Tiitua ei meinaa saada ulos varsinkaan lenkille, johtuneeko siitä kun oli vasta juoksuaika :(
  Itsekin olen kipuillut viime maaliskuusta asti, välillä ei meinaa päästä tuolista ylös ja nyt vielä varpaisiin alkoi tulla nivelrikkoa ja koukistuvat :(
  Hyvää loppuvuotta ja parempaa tulevaa <3
  Ellille paljon rapsutuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa kyllä itseäkin, kun usein oon ajatellut päivittää, mutta tää näppäimistö pistää kyllä hermot piukalle. Teitä muita oon kyllä aina välillä käynyt kurkkimassa :)
   Jotain täytyis kyllä tehdä ettei ikä ja vaivat sen myötä lisääntyis ;) Voi Tiitua, nuo juoksut on kyllä aika rankka "laji" pienelle koiraparalle, Ellillä on ne varmaan kohta taas edessä. Ja ihan samanlailla Elliä laiskottaa lenkillelähtö juoksujen jälkeen, eikä ruokakaan oikein silloin maistu.
   Eikä, sullakin nivelrikko? Se taitaa olla kans yks suomalaisten kansantauti!? Nyt kun rankat joulusiivot on jo takanapäin, on polvikin taas parempi. Normi viikkosiivo on kevyempi tehdä, kun ei tarvi joka koloa suurennuslasin kanssa siivota ;) 3-4 päivän siivoaminen putkeen sai kyllä koko kropan huutamaan hoosiannaa! Tosi ikävää, että sulla on noin kipeänä, ja vielä varpaat koukistui, ihan kauheaa. Mä sentään pääsen vielä ylös, vaikka se ylösnouseminen siinä onkin kaikkein pahinta. Tällä hetkellä polvi tuntuu lähinnä turvonneelta ja kankealta, ja lattialle meneminen on vaikeaa (jos vaikka yritää leikkiä Ellin kanssa). Sieltä nouseminen on tosin vielä vaikeampaa.
   Hyvää loppuvuotta ja parempaa tulevaa sinullekin! Rapsutukset välitetään, kunhan Elli tulee isännän kanssa sisälle :)

   Poista
 8. Ellei uinti nappaa niin myös vesijuoksu tekee nivelvaivoille hyvää! Itse pidän siitä enemmän kuin uinnista, kun uinti rasittaa hartioita. Pitääpä meilläkin kokeille Ekalle jotain noita niveljuttuja, kun vuosi sitten todettiin alkavaa nivelrikkoa. Nyt alkaa näyttää taas siltä, ettei lenkin oikein innosta, mutta tosin kura ja vesisade ei ole koskaan ollut Ekan mielikeli.
  Mukavia välipäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, joskus 2-3 vuotta sitten tuli tuota uintia ja vesijuoksuakin harjoiteltua, mutta kyllästyin osittain siihen, kun juoksuallas oli aina täynnä. Väki pälpättää monen hengen riveissä ja ohi on hankala päästä, ei silti, tuo Porin uusi (on se sitä vieläkin) halli on kyllä upea. Kyllä mä silti ainakin silloin tykkäsin uinnista enemmän.
   Jos Ekalla on nivelrikkoa, niin kannattaa kokeilla, ilman muuta! Mutta huomaa, ettei se heti auta. Meillä meni varmaan ainakin kuukausi, ennenkuin huomasin mitään muutosta.
   Outoa, että sadekeliä sanotaan koiranilmaksi, meillä se ei todellakaan ole sitä, koiraa on hankala saada edes pissalle. Pahimmillaan se yrittää ängetä asioilleen räystään alle, joka meillä on varsin pieni ;) Edelliset koirat meillä kyllä on olleet koiranilmakoiria, lenkille lähdetiin säässä kuin säässä!
   Mukavia välipäiviä teille myös!

   Poista
 9. Erinomaista ja vaivatonta alkavaa vuotta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sylvi! Samaa myös sulle ja sun laumalles kans!

   Poista

Kiitos kommentista!
Kommenttisi näkyy hieman viiveellä, sillä takistan ne ennen julkaisua.