sunnuntai 24. tammikuuta 2016

93. Voihan haalari! Ja pöh!

Voiks kukaa tajut, et' mee äippä osti mulle semmoset fleesehaalarit sillo ko oli kovempii pakkasii. Siis mulle, joka en liiemmälti kuteil koreile, yäk! Joo-o! Mää ihmetteli ko se tuli mittanauha käresäs mu lua ja rupes mittailee kaulaympäryst ja seläpituut ja loppuviimeks vyätäröympäryst. Arvakkaas vaa olink mää nolon, ko sattu se isoveliki siin viäres olee. Sil oli kynä ja paperii, ja se raapusti ylös kaik numberit mikkä äippä saneli sil. Sit äippä läks sen paperipalan kans Porii. Linja-autol läks ja pari tunni pääst tuli takasi se fleesehaalari kans. Oli sil jottai muutaki fölisäs, mut ei niist ny sen enempää.

No sit se törkki mu siputassut sin haalari puntteihi yllättävänki ketterästi ja pia mää oli pussitettu punasii pääst varpaisii, taik ainaki melkei. En kerenny eres juuta sannoo, saatikka karkuu juaksemaa, ko se tuli nii täyrellisen yllätyksen. Et' punahilkka mää ny sit oo. Voihan hitsinpimpula. Ei pääs millää karkuu, ko o nii kii noi tarralaput tual selä pual. *#¤%@#&*

Voin kyl sanoo, et' mu lenkkeilyvauhti nousi nollast sataa. Ei muute mut pakko pääst nopeesti takasi kotii, ettei vaa kukaa nää mua nois vetimis. Etkä sit, äippä lait yhtää kuvaa must nois kledjuis tän plokii. (Äippä: En tiäteskää, kihhihhih).

Jos o yli kymmäne pakkasastet, ni mul puetaa tämä, jos ali ni sit villatröijy. Tämä päivä lämpötilois n. 0 - ¯2° ei tarttenu lainkaa kuteit, onneks. Sain juaksennel iha ilkosillani pihal. Mut sit, jos o tarpeeks pakkast ni sit mul pistetää viäl tassutossutki.

Mut ko toi laitto noit kuvii tän ilma mu lupaani, ni mää pistä täst sit linki sin sen *plokii*, ni näätte mitä se pistää päähäs, ko me lähretää lenkil. Ettäs kehtaaki, iso ihmine! Hähää, siitäs sait, äippä!

Pitäkää, kuomat ittenne lämpösin ja tervein,
T: Elli Elviira Eloveena

16 kommenttia:

 1. Tuohan on oikein suloisennäköinen haalari! Heijastimet ja kaikki. Ja onhan kuitenkin mukava päästä lenkkeilemään pakkasesta huolimatta. Ehkä se vähän vaatii totuttelua, että on yhtäkkiä vaatetta joka puolella..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öh, sulosennäkösest voiraa ol kaht eri miält. Heijastimet on kyl hyvät, niit mää kyl ain kannusta kaikkii pitämää. Lenkil o kyl tosiaan kiva pääst, varsinki ny tänää ko ei ollu pakkastakaa ko nimeks. No, kattotaa ny totunks mää koskaa, viires talvi jo menos, enkä viäl ol tottunu...saas nährä. -Elli-

   Poista
 2. Mahottoman hieno hualarj on! Näätät oekeen nätiltä se piällä. Karamelli Elli:)Kyllä siihen tottuu. Ja mukavampoo on ku ee palella. Vaekken kyllä minäkkää sitä vuatetta isommin rakasta. Onneks nyt on mukavata ilimoo ja tarkennoo vähemmilläe vermeillä. Ilosta ulukoeluva sulle söpöläenen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai on vai? Tattis kehuist! *punastuu* Kai se sit hyvä o pistää vähä lämmint pääl kovil pakkasil ulkoilles. Mää yritä opetel siihe.
   Just tulin lenkiltä, ja oli kyl mukavaa kunnei tarvinnu heijastinliivii ja valjait kummempaa pukee pääl. Ilosesti ulkoilin, ko sattu täl kertaa joku uus tuttavuus tarttumaa fölii, samaa suuntaa mentii. Iloista ulkoilua sullekin, komistus ♥

   Poista
 3. Elli-ihanainen, hyvältä näytät haalareissa ja ilman! Ei sulla hätää ole, voit hyvin olla haalareissas ja pojat tykkää. Mullakin on tuollainen haalari, musta. Sitä siedän aika hyvin, ei kinnaa eikä haittaa menoa. Kohta kahlataankin loskassa, kun pakkasta ei ole enää kuin aste tai pari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, sinäkin Brut...Párekkiseni ;) Tattis vaa sulleki kehuist! Tsihhih, ompas tää ny hianoo, ko pojat valla kilpaa kehuskelee...
   Hyvä, et sullakin on semmonen, ollaan sit vähä niinku samiksii, tai sä oot vähä niinko äijä, ko su omas o musta.

   Tämmöset ilmat ja kelit määki siärä, ko ei siputassut jääry eikä kastu, ei myrsky puhalla eikä tuisku upota meitä hankiin. Mut loska ei kyl kuullosta kivalta, se tiätää märkää. Pysyis ny viäl vähä aikaa tämmösen ja sit sais kevätaurinko jo tulla esiin. Kyl sit talve jälkee osataa taas nauttii kevääst ja kesästäki.

   Poista
 4. No mut toihan näyttää hianolta ja mikä tärkeintä, lämpimältä! Ja heijastimet kimaltaa oikeen kauniisti! Kyllä kuule hianosti kehtaat lenkuroida uudessa puvussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, sääki Jaloseni! Tattis kehuist, lämmin se tosiaan onki, ei viäl oo ainakaa tullu vilu sen kans. Heijastimet siin onki se hyvä puali, ne o semmone mast-juttu. Jossei semmosii olis, ni äippä ompelis ite. No joo, jos mää ny sit opettelisin kulkemaa ne päälläni - siis jos niit kovii pakkasii viäl tulee.

   Poista
 5. Tosi siisti haalari. Ossi on kanssa saanut lämpöhaalarin ja kun on yli kymmenen miinusta, se puetaan päälle. Tosin kymmenen alkaa olla se miinusraja melkein vanhan herran tassuillekin, mutta auttaa se haalari vähän siihenkin. Tosi söötti haalari. Terkut Ossilasta. AI sitä piti sanomani viel, et toi sun villaröijys näyttää aik pal samanlaiselta kuin Ossin. Ettei oltais löydetty samaa ohjetta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tää ny vaa o tämmöne... ;)
   Ohhoh, hyvä Ossi, kait meen on ny sitte opeteltava toi haalareis kulkemine. Ei täs muukaa aut. Tosin ny o onneks nii lämmint, ettei haalarii tartte, mut ei sitä tiär koska ne pakkaset taas tulee. Siinähän se 10-12°:ssa pyörii meidänkin tossuraja.
   Äippä yritti miättii oliskoha se joku Pirkan nettisivuilt joskus ponkattu ohje, tos tröijys. Mää oli viäl vauva ko se sen mul teki, seuraavan talven se joutu sitä hiukka jatkaan, siks toi o vähä hassun malline tualt peräpääst ko se o tavallist joustinneulet, eikä sitä mallineulet. Terkkui sin Ossilaanki!

   Poista
 6. Täällä yksi koirapoika lisää, meinaan ihailijoiden ketjuun <3
  Artullakin on samanmoinen musta haalari :) Luulisi, että toi on kiva vaate koiralle, lämmin ja pehmeä. Mutta ei! Voi kauhistus niitä ravisteluja, kierimistä ja selkää jumittavaa pupuloikkimista juuri tuon puvun kanssa. Huokaus... käyttäytysit sää Elli ny paremmin, jos noi koirasällit ottaisiva sunst malli... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Arttu Armas, sinäkin! No mut tattis vaa ihailust <3 Hei, mehä voitais perustaa sit joku haalarikerho, käviskö MC prosta...eikun MC Mäyrinkäiset? Ko meit haalarikansaa täs ny olis enempiki. Kuule Mai, must tuntuu, et noi sällit on jo ottanu must mallii, nimittäis varsinki toi pupuloikka kuullostaa kauhee tutult ;) Äippä otti mu loikkimisest jonkinnäköst viteoo pikkukameral ja yritti sitä laittaa ton plokitekstiiki, mut ei se onneks onnistunu. -Elli-

   Poista
 7. Mut nyt kyl ihan turhia hualehdit, murunen, sillä toi puku sopii sulle ku äitis pipo hänen päähänsä. Ihan ootte ku kaks marjaa, vai miten se ny menikään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattis, pojat? Kai? Nimittäi emmää tiär soppiiks tommone "kakarapipo" noi vanhal ämm...tädille. Heh, tarttisko taas polkast oikee kunnol käyntii se Mauri-sedän "kuin kaksi marjaa" -haaste, meil ku ei viimeks ollu yhtää sopivaa kuvaa siihe. Pistettäis äipä kans kuvamme viärekkäi. Tosin ei meil tair muuta yhteist ol ko pinkki färi, sil hiukka siin pipos ja mul tos erellises villatröijys. Paremmi mää oo mu veljeni näköne, me ollaa samamoisii bounapartoja ;)

   Poista
 8. Kyllä tuollaisella haalarilla kehtaa vaan ulkoilla. En ole kenelläkään täällä Helsingissä nähnyt noin komeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsihhih, eipä oo vähään aikaan tarvinnu haalaria päälle pistellä, ku säät o ollu suatusat. Siäl Hesas taitaa ol viäl koreempii haalareit ko mu oma? Semmosii topattui haalareit? Ne taitas ol viäl lämpimämpii ko fleesehaalari. -Elli-

   Poista

Kiitos kommentista!
Kommenttisi näkyy hieman viiveellä, sillä takistan ne ennen julkaisua.