keskiviikko 6. tammikuuta 2016

91. Jumppapallot

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Papanaratapostauksessa Mai kyseli, että mitä Eltsu tykkää pallosta josta tippuu nameja kun sitä pyörittää. No, Ellillä on kaksikin erilaista jumppapalloa. Voi olla, että olen ainakin tämän toisen esitellytkin joskus täällä? :

Kapun vanha jumppapallo. Kapu mennäpaukutteli tämän kanssa aikoinaan niin, että kolina vaan kävi. Se saikin sen aika äkkiä melko tyhjäksi, mutta muutama papana yleensä aina jäi pohjalle.
Elli puolestaan menee rauhallisesti tökkäsemällä tämän kanssa. Sitä harmittaa jos siitä ei putoakaan mitään, ja se katselee mua typertyneenä: "sä huijasit, ei sieltä mitään irtoa". "No on on siellä, koita pyörittää vaan.". Jonkin aikaa se jaksaa sen kanssa mennä, mutta yleensä papanoita jää enemmän kuin Kapulle aikoinaan. Tuo reiän malli on sellainen, ettei sieltä kovin helposti herkut tipu.


Tää toinen puolestaan on paaaljon helpompi. Siihen on helppo laittaa papanat, kun kannen saa auki. Lisäksi ulostuloaukko on isompi, eikä siinä ole mitään estintä sille, että napurat putoilee liian äkkiä. Se on kuitenkin tasapainotettu niin, että tuo reikä nousee aina ylöspäin. Elli tykkää tästä enemmän.


"Jaa, mitä tääl ny sit o?"

"Mialuummi sit toho vihreesee, jooko?"


"Äippä, joko saa ottaa?"

"No, ota ny sitte!"

Siinähä sitä o...

...papanarataa!
Ellihän ei muuten kyllä palloista perusta, vaikka niitä on moneen otteeseen ja erilaisia koitettu. Kun ei kiinnosta, niin ei kiinnosta. Ja tällä hetkellä ei ruokakaan oikein maita ja vatsa tuntuu kronklaavan tämän tästä (jo se olikin aika kauan kunnossa).
Madotettu on, ja juoksut oli joskus syys-lokakuun vaihteessa, että saattaapi olla että ne vaikuttaa vielä. Yleensä tää on aina jossain vaiheessa juoksujen jälkeen edessä tää syömättömyys.

14 kommenttia:

 1. Voi sinua prinsessa Eltsu! Kaikki pitäis tulla hopealautaselta tarjottuna, vai mitä ;) Minä taistelen ufo-kongin ja parin erilaisen pallon kanssa, että saan ne nappulat ulos. Riippuu ihan nappuloiden laadusta viitsinkö kauan taistella.
  Palvelijatar tuolla huokailee, että eipä ole meillä ollut aikoihin selaista päivää jolloin ei ruoka olis maistunut. Se hymyilee jotenkin vinosti, mitähän Se taas tuollakin tarkoittaa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei olis hopeelautanen pahitteeks. Ja jos joku pistelis peuranpaistia suoraan mun kitusiini, niin tuskin mää pois sitä sylkäsisin ;) Ai sul on ufo, mul on pari ihan tavallista kongii, mut ne ei ol ollu vähää aikaa käytös, ku mul o ollu vaa napuraruakinta. Ei ne papanat siäl pysy. Voi ol et mul kans toi napuroiden laatu joskus vähä vaikuttaa ruokahaluun, en tiiä!? Mää luulen et' se tarkottaa sitä et' sun ruakas o hyvää... -Elli-

   Poista
 2. Palloja :) Vaekka muuten niihin perrään oon hanakka vuan nuo nappulapallot ee kiinnostanna. En kehanna niitä pyöritellä. Ku minkätähe nähhä vaevvoo sen kansa ku muutennii ruokoo suapi :D Vaekka äet kyllä muka koettihhii että oes vuan siitä ruuvvan antanna.
  Voe sinuva ku jos maha ronkloo...ee oo mukavata se.Maestuuko sulle mikkää ruoka? Mulle on kyllä maestunna kaekki syötävä. Välillä kuulema liijjannii hyvin :)Jospa se ruppeis sullehhii maestummaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, meillä taitaa mennä ristiin noi pallojutskat :) Muut pallot ei mua kiinnosta pennin vertaa, mutta napurapallo on suht OK. No nythän on toi vattajuttu, mutta muuten se on varteenotettava vaihtoehto papanaradalle. Hmm. tos voi kyl olla perää, mut mä itse en silloin saa muuta ruokaa, kun mulle laitetaan sapuska jumppapalloon.

   Juu, se on tässä nyt taas jonkin aikaa ronklannu. Äippä epäilee juoksujen jälkeistä masennusta, ja toisena vaihtoehtona säätä. Kun mua ei oikein nyt saa näissä tulipalopakkasissa lenkille juuri lainkaan. Väkistekin pistää vattan heikoks. Yleensä aamulla ei ruoka maita, mutta sitten iltapäivällä jossain vaiheessa saatan syödä ainakin vähän. Normisti saan kaks kertaa päivässä sapuskaa. Juu, kyllä mullekki sitte taas toisinas maistuu liianki hyvin, sanoo äippä. Jahka tää outo olo menee taas ohi, niin kyllä mä taas sitte popsin hyvällä ruokahalulla.

   Poista
 3. Nuo tuollaiset ruokalelut on ihan mahtavia! Meillä on useampiakin erilaisia. Viime aikoina on vaan saatu leikkiä niillä harvemmmin, kun on ostettu sellaista ruokaa, jonka nappulat ei mahdu meidän leluihin. Ja toinen syy on se, että jos ollaan samassa huoneessa, niin Lucy-neiti yrittää leikkiä neljällä lelulla yhtä aikaa ja Roni-poika katsoo vierestä. Ihmissilmin se näyttää kuulemma epäreilulta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on noi jumppapallot ja sitte pari kongii. Mukaviahan ne tietty on, mutta kyllä mää arvostan enempi vaivattomuutta ruokailussa ;)

   Hehheh, me naiset taidetaan olla aika "herkkupeppuja", nimittäin mäkin olen aikas ahne silloin kun masu on kunnossa. Jätähän nyt, Lucy, Ronillekin jotain.

   Poista
 4. Hi-hii, oletko vähän laiskuri, Elli <3
  Tytöt on tyttöjä, ja Elli on tossa kyl niin söpö pallojaan ihmetellessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En missään nimessä...krooh, pyyh ;)
   Niinpä, ja pojat on poikia ;) Pistäppä, Mai, Artulle muiskusii siihen ihanaan suklaakuonoon, terkuiksi multa! -Elli-

   Poista
 5. Pallo näyttää kivalta. Meilläkin on -20 päälle. Ossi ei kulje kuin autotallille ja takaisin. Sitten nousee joku tassu:) Elli on niin söpösen soma, ettei tosikaan. Terkut Ossilasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellille helpompi on toi vihreä tuplapallo, Kapulla taas aikoinaan ei muuta ollutkaan kuin tuo lila. No Ossi on sit just samanmoinen pakkasulkoilun kanssa kuin Ellikin. Meidän pakkaskiintiö on kyllä jo täynnä, ainakin yli -5 asteen osalta. Elli kiittää kehuista ja lähettää terkkuja takasin Ossilaan!

   Poista
 6. Toi vihreä näyttää näpsäkältä! Meidän mielestä tuommoiset pallot (eli namiskuukkelikätköt, kuten meillä kutsutaan) on ongelmallisia, jollei niitä saa kokonaan avattua. Eräs nirsoilija kun saattaa namiskuukkeleiden ollessa huonoja jättää pallon huomiotta, ja sinne sisälle haisemaan jäävät namit ei ole kiva juttu, kyllä pallo pitää saada puhdistettua sisältä. Kaikenlaiset namiskuukkelikätköt on kyllä kivoja, me just saatiin Kattisen kanssa joululahjaks uudet sellaiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreä on näpsäkkä täyttää, mutta kovin helppo Ellille tyhjentää. Tuon toisenkin kyllä saa jotensakin auki, mutta sormensa siinä tahtoo repiä, kun on niin piukka tuo punainen renkula. Meillä noihin laitetaan vain napuroita, ja lopun edestä joku aina varistaa viimeiset pipanat Eltsulle. Juu kivoja noi on, ainakin on jotain puuhasteltavaa. Elzu lähettää muiskusii sulle ja Kattiselle!

   Poista
 7. Voih, Elli, löyty sit sustakin yks virhe eli et tykkää palloilla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääh, no nyt te sitte paljastitte mut ;D
   Juu, kun en tykkää niin en tykkää. Tykkään silti kattella ku te kamut siellä ruudun takana palloilette ;)

   Poista

Kiitos kommentista!
Kommenttisi näkyy hieman viiveellä, sillä takistan ne ennen julkaisua.