sunnuntai 11. lokakuuta 2015

87. Tarkastaja

Kesäl iskä "löysi" tontirajalt mu edeltäjäni, Kapun, vanhan koirankopin. Ne veti velipoja kans sen sielt esii. Mää vihelsi peli heti poikki, ko pitihä koppero tarkastaa enne mitää ylimääräisii toimenpiteit:

Tääl o selvästi asunu joku joskus.

Täst puuttuu kyl semmone lämmin pehmone lattiamatto. - Taik vois se ol vaik karhuntaljaki.

Täh? Miten niin pois? En tule! Mul o tarkistukset keske!

Toi terassi näyttää vähä epäkurantilt, milteistä laholt. Mutta sen voi koljata, joo!

Hmm. Täst puuttuu ovi. Sais vähä piratis...privatismia tänne.

Joo, kaiken tään tarkastelun tuloksena mää tulin siihe tuloksee, etä kyl tääl melkose iso remppa tarttee tehr, ennenko mää tähä muuta asumaa. Sikstoiseks, ei iskä tän mahtuis millää, ja kene siputassuje pääl mää sit makoisi, ko ei tän kukkaa muukaa mahtuis mu lisäkseni. Mite ihmees se Kapu o aikoinas mahtunu tost piänest reiäst, konnemmääkää meinannu siitä pääst?

Joo, arvakkaas kui kävi kopperol? Iskä teki siit semmose piäne kopi vesipumpu pääl. Et' ei sitä ny sit rempattukaa mul. Hyvä oliki, ko mialuummi mää ole tääl sisäl muitte kans. Viärihoitoo mää sil ny anna, ko se o kippee.

6 kommenttia:

 1. Olipa hyvä, ettei sitä koppia sulle sitte kuitenkaan kunnostettu. Aika yksinäistä olis koppikoirana elellä. Hyvän homman se koppi kuitenkin sai, varmaan tuntee taas itsensä tarpeelliseksi. Ja sinä voit jatkaa vierihoitajana kuten ennenkin.
  Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, koppi sai uuren homman, ei tartte enää yksinänsä jossain nurkalla nököttää ;)

   Poista
 2. Hyvä, että koppi sai uuden tehtävän ja sinä voit asua kuten ennenkin. Olisi varmaan koppikoirana elely aika ykstoikkoista, kun on tottunut vierihoitajan hommiin.
  Suloista sunnuntaita teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei musta kyllä olis koppikoiraks. Kyllä mää oon soffakoira ja ennenkaikkee vierihoitaja. O muute väsyttävää hommaa toi hoitamine, tulis ny vaa pia kuntoo.
   Mut oli se kyl miälenkiintost tarkastella sitä koppii, ja tarkkaan mää sen homman teinki, ei jääny yksikään puute huamaamati. Suloista sunnuntaita sinne teillekin päin!

   Poista
 3. Ee oo koppielämä mukavata. Oon nähnnä tuola kaakana yhen talon pihassa semmosta. Kahelleen sielä ovat kaks koeroo.Joskus männöö parihhii päevee ennenku kukkaa kääpi sielä. On niillä semmonen pienj häkki siinä koppiin ympärillä vuan silti.
  Kyllä seon mukava kyhnähtee hoetoo kaepoovan kylykeen kiini. Taekka suaha ite vuorostaan sitä hoetoo. Ja sisällä,sohvalla tietennii :)
  Mutta kyllä oot hyvästi sen kopin tarkistanna. Ja epäkohat merkille pannu. Vuan sepä onnii teellä naesilla tarkempi silimä nuihe sisustus- ja remonttiasijoehen suhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei varmaan, mut kiva oli silti koppi tarkastaa, en meinannu valmiiks saarakkaa, meinaas sitä tarkasteluu ;) Ei oo todellista, voi kauheet, etteikö kukaan käy niitä koiria joka päivä kattomas. Voi ressukoita, onneks niil o sentäs eres toises, mut kyl niitten pitäis eres ruakaa saar joka päivä. Ja viäl mukavampaa olis ko sais kyhnöttää jonku kyljes sisäl, niinko me muutki. Joo, soffal o paras kyhnötyspaikka, iskä koipie välis! Sitä ei voit mikää!

   Juu, koppi tuli kyl hyvin tarkastettuu, ja melkosta remppaa vaativaksi, et' iskä löysi sille muuta käyttöö. Se pienensi sen vesipumpun päälle sopivaks katokseks. Voip kyl olla et' me naikkoset tosiaan osataan kattoo tommoset asiat teit miähii paremmi. Mut teil miähil taitaa kyl ol noi palloiluhommat paremmi tassuis :)

   Poista

Kiitos kommentista!
Kommenttisi näkyy hieman viiveellä, sillä takistan ne ennen julkaisua.