sunnuntai 7. syyskuuta 2014

70. On tää nii vääri

Sorry ny vaa kamelit,ettei mua oo vähhää aikaa tääl näkyny, mut se johtuu ny iha must riippumattomist syist. Sihteeri tekee muka muitaki hommii. Mitä ihmee hommii sil ny muka vois ol? Tärkeempää ko mu plokini täyrentämine? No eniwei, iha yleisö pyynnöst...tai ainaski ML:n, mää koita ny itte raapustaa tän jotaki. Jaa et mitä mul kuuluu?

No ei mittää ihmeempää, kaik mennee sammaa rataa ko ennenki. Mult revittii talviturkikset irti vast kesäkuu alluus, ko normisti ne lähtee maalis-huhtikuus veke. Äippä meinas, et yritettääs vähä pirentää tota nyppimisvälii. Ja iha oikees se siin onki, ei se oo mittää laste katteltavaa puuhaa ko kaverilt viärää turkikset. En tykkää yhtää, ei välii vaikkei ikin nypittäis, nih!

No siin se kesä sit meni sillai ko ennenki kunnes tuli heinäkuun helteet ja multa repes peffa. Kirjaimellisesti. Elikkäs anaali puhkes. Mää olin kyl aikas kipee, mut iskä luuli vaa, et se on sitä mun normi mahakipuu mikä menee yleens päiväs ohi. Äippä ol sitä miält, et kyl mus jottai enempi o vial. No sit jossai vaihees iskä sano, et' ny ne Elviiran, elikkäs mun juaksut alko, ko ne oli niit koko kesä orottanu alkavaks. Äippä tuli kattoo suttust mattoo, ja totes, et' kyl toi o enempi ko juaksut ja juaksi kiiruusti mu perääni, ko mää kerkesi menee portail huilailee huanoo olooni. Äippä nosti väkiste mu pamppaani ylös vaik mää kui yriti nipistää sitä bebaani päi, ja sit alkoki kauhee hulapaloo. Joku luuli et mul o syäpä, et' se pukkaa bebast läpi. Äippä meinas et' kyl se anaali o (se tiäs, ko Kapullaki aikanas oli niis jotai häikkää), ja oikees se sit oli. Pillit huutai lährettii koirasairaalaa, ei eres soitettu etukätee. Siäl oli joku herkkäkätine kesäelli, joka härituski uskalsi koskee (luaja kiitos!). Pari piikkii se sit lykkäs mu niskanahkaani, antipiklonti ja kipulääkkee. Ja niit kipulääkkeit ja antiklonttitaplettei se lykkäs viäl mammal mukkaanki, et antaa mul. Kymmäne päivää mää jourui niit antipillereit syämää, tai oikeestas sain, ko äippä kääräs ne juustoo, ni meni helppeesti alas. Olis varmaa menny enempiki. Tötterö pääs siin sit oltii vähä aikaa. Arvakkaas oliks helppoo. Ny mää oon jo iha hyväs kunnos, et' älkää ny enää hualehtiko, vanha juttuha tää o.

Ja ko mult tiistain repes se beba, ni sunnuntain mul sit oikeesti alko ne juaksut. Ja oli hirvee helleaika sillo, et' arvaatte, et' oli hankalaa juasta, ko oli nii kuuma. Just ko mää olsi innostunu lenkkeilyst, ni äippä kiältäyty viämää mua pitkil lenkuroil. Sano vaa, ettei muka jaksa kantaa mua, omaa pikku murustas, takasi ko mää muka hyyry matkal. Kissanp..kakkat! No, muutama kerra sit aamulenkil nähtii Lyyli Lyllertsöni ja mummeli. Ja ko Lyylil oli kans juaksut samaa aikaa, ni me oltii iha juaksuis toisiimme. Äippä ja mummu kyl sano, ettei tost tul last eikä pa...kakkaakaa, et' ei tuu pentuloit kahres tytykoirast. Ne istu sit siin pussipysäkil ja äipält meinas men hermo mu vehtaamiseeni Lyyti kans, ni mummu sano, et' ot' se sylyys. "Hä, sehä vuataa, suttaa!". "No, ot selläälles". Sit äippä kaappas mu sellääl syllyys ja rapsutteli mu mahaani ja siihe mää sit milteistä nukahrinki. No, onneks o juaksutki ny sit jo ohitte. Jotai kuviiki kyl tos kesäl o must otettu, mut ne taitaa ol viäl tos isos kameras. Mut koneelt löyty jokune keväine / kesäne kuva, ni mää pistä tost pari kuvaa teil, ettei ol vaa pelkkää tylsää praattaamist tääl pääs.

Mää rillasi kanapiffej, maussii ja pataattei.

Voisin sanoo, et melko hyvvää, nams, slurps....

Oommmää vaa hyvä rillimestari!

Siis mitä ihmettä....

....mites toi Koipeliini ton puuhu pääs?...

...Pitää vähä jeesat kaverii...


....noh, tuus ny...

...no, auttakaa ny vähä, noi korvat jäi jumii!
Äitii, apuaaa!
Viikon luontokuva: mitäs lintuja ne nämä on? Kotkia?

Hehee, täsä se oikeesti on, viikon luantokuva.
Siin o sama tsirppa eri kuvakulmis.
Terveisii kaikil tutuil ja tuntemattomil, ja mukavaa syksyst sunnuntaipäivää!

T: Karamelli-Elli Elviira Eloveena

14 kommenttia:

 1. Terve Ellukka <3 Olipas mukavaa, että päivitit blogiasi. Toi anaaliruhaskremppa on ihan syvältä. On yksi kokemus mullakin. Onneksi ei ole uusinut. Toivottavasti ei saada ikinä sitä vaivaa enää kumpikaan, sinä ja minä.
  Grillin vahtinakin olet toiminut. Minä en ole ikinä grilliä nähnytkään, voitko kuvitella! Enkä ole maistanut mitään grillattua. Iso aukko meikäpojan sivistyksessä.
  Hienoa syksyä teille ja kaikkea mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve, terve! Juu, pakko sitä kai jonku o, vaik vähä hankalaa se o näil kankeil siputassuil. Joo, syvältä oli "anskut", ihan peestä etten sanos. Toivotaan, toivotaan, sano lapamatoki.

   Mitä, et oo rillii nähny? Herramujee, toi vääryys tarttee kyl korjata pikimmiten. Kuule, seuraavalla linjapiilillä tuut tän meil, ni pistetää rilli kuumaks. Mitä sää ottasit, piffii vai? Mää laita paistuu, hopihopi tänne sielt ny heti! T: Elukka...eiku Ellukka

   Poista
 2. No moikka Elli. Kiva kuulla mitä sinullekin kuuluu, vaikka ei ne kuulumiset nyt sitten niin hauskoja olleetkaan. Onneksi anaaleistakin selvisit. Ne anaalivaivat on nyt kiertäneet muutamalla blogimaailman koirill. Ihan kun virus joka leviää modemeita pitkin. Ei vaineskaan.

  Onneksi antibiootit ja kipulääkkeet ovat olemassa. Terkkuja Ossilasta, M-L ja Ossi lähettää pusut sun kauniille kuonollesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää ajattelin, että parree alkaa ite hommii, ku äipäst ei tunnu oleva mihkää...
   Juu, ei todellakaa ollu hauskaa, varsinkaa toi anaalihommeli, onneks se pää on jo kunnossa. Toivottavasti ei uusi. Kopkop. Oon kyl huomannu, et' muillaki o ollu samanmoisii onkelmii. Sää sen sanoit moreemivirus se varmana oliki ;)

   Kiitti terkuista, terkkuja myös sinne Ossilaan ja Ossille kans kuonopusut!
   Elli

   Poista
 3. Moi Elli :)
  Kesä meni ja kovin on syksyistä vaikka melko lämmintä. Koivut on kummasti kellastunu muutaamaan päivään ainakin täällä.
  Nuo p... vaivat on kyllä syvältä, mutta onneksi voit nyt paremmin ja toivottavasti ei toistu.
  Mukavaa aurinkoista syksyn jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Sirpa ja Tiitu!
   Juu, kesä meni ja pahin lämpö sen mukana, vaikka kyllähän sitä lämpöä vielä vähän tänne syksyyn riittää.
   No niin on! Mut onneks oon toipunu siittä jo. No ehkä vielä vähän on juoksujen jälkeistä masista, kun mikään ei oikein kiinnosta. Aurinkoista ja mukavata syksyä sinne teillekin :)

   Poista
 4. Voe Elli ku on kaevattu sinuva! Monasti kääty kahtomassa että eekö mittää kuulumisija ilimesty. Onneks nyt tul sittä. Kyllä seon parempi ku ite siihe ruppee ni tulloo tehyks nuohii plokihommat :)
  No eepä oo ollunna mukavata kessee sulla. Nuo vaevat on toellaa iha sieltä itestä. Ee kaevata. Toevottavasti on männyttä sinunnii kohalla.
  Vuan ohan sulla ollu mukavatahhii. Rilloomista ja semmosta. Ne kuuluu kessää, kaekki pihvit ja makkarat :) Mukavat viikoalakuva sinne sulle ja kotjväelles!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Iivari, anteeks ihan kauheesti. Toi sihteeri vaa on niin laiska. Itte tekisin kyl valla nää plokkaukset, mut ku mun siputassut o vähä kankeet, ni kestää niin kaua näpytel näit tekstei tän. Oli kyl vähä kenkkuu tos kesähelteel, liekö helteet sitte aiheuttanukki koko vaivat, pisti äipänki vatta sekasi vähäks aikaa ;) Juu, mähän oon iha ylimestari jo tolla rillailu saralla. Että kyllä mää sullekki piffii rillaa, jos tuut tän päi. Tul vaik samal piilil ku Párekkiki, jooko? Mukavaa viikkoo teillekki kaikil sin savvoo päi.

   Poista
 5. Mun mamma on kans tosi nihkeesti "ehtiny" päivittään mun plokia kesällä. Kuulemma pitää olla pihalla, toisaalta se kyl sopii mulle, ulkoilu siis! Kaamee sun pyllyrauhasräjähdys, mut onneks hoitu kuntoon. Toivottavasti sait lohdutukseks suuuuren osan noista rilliherkuista, tuli meinaan ihan vesi kielelle! Tällä viikolla rillikelit taitaa vielä jatkua, ni mamma meinas, että pitää kokeilla tommosia pataattijuttuja, ne näyttää herkullisilta, kuulemma. Mää ottasin mieluiten ton kanan (ja maissiinhan me koirat ei kuulemma ikinä missään tapauksessa saada koskea, joten jätetään se ihan ulkopuolelle), ehkä vähäsen jotain pekonia siihen kylkeen, tai tietty jauhisliha sopis kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mist ihmeest noit nihkeit mammoi oikei tulee? Ei muka kerit päivittää toise plokii, mikä voi olla muka niin simpuran tärkeet, et menee plokipäivityste ohi? Joo, sen bebaräjähdyksen olisin kyl voinu jättää valla kokematta. Karseeta.
   Juu, ilman muuta kantsii kokeilla pataatteja rillata, ne on tosi hyvii, kehuskelee meen äippä. Mut kyl määki oon enempi kanakoiria ku pataattikoirii ;) Tost maissist mää en tiär oikeestas yhtikäs mittää. Tai äippä ei muist olenk mää joskus saanu vai en, sitä se ei tiänny, ettei niit saa koiral antaa. Miksei muute? Hei joo, toi petoni vois kyl ol kans kova sana, eikä jauhislihakaan mitää pahhaa ol.

   Poista
 6. Heippa Elli söpöliini! <3

  Ai sielläkin on kärsitty bebavaivoista? No höh! Niin meilläkin. Postailinkin justiinsa aiheesta ja sellasista siemenistä, mitä ollaan nyt kokeiltu. Käykääs kurkkaamassa.

  Ja sillaikin on samista, että Rilla täällä myös juoksee. Peppi ei vielä. ;D

  Tosi kivoja kuvia hei susta ja bördeistä! Terkkuja teille kaikille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, muruliiniset! <3

   Joo, kärsitty on. Ja ollaan me kyl luettu teen bebavaivoista, mut ei ol saatu vaa oikee kommenttii aikaseks. Ja luettiin kyl jo toi viimesinkin postatus, aippä tos o jo koko viikonlopu suunnitellu jottai kommenttii heittää, mut ei se ol oikee kerenny, ko sil o ollu koko aja jottai puuhasteltavaa. Tänäpänki ne oli pikku reissus, mut ny jo sentäs koton.

   Ai Rillalla juaksut, voi reppanaa. Otan osaa, ei se ol mittää kivvaa. Onneks ei ollu sillo pahimmil helteil, niinko mul. Ko äippä ei olis millää jaksanu juast mu kansani! Mult siis o jo noi juaksut ohi. Äippä taas uhkaili jollai leikkauksil, mut nii se tekkee ain mu juaksuje aikaa. Toivottavasti se ei ainakaa leikkaa mu sapuska-annoksii... ;)

   Kiitti kuvakehuist, ja terkkui myäs sinpäi!
   - Elli -

   Poista
 7. Sulle on sattunnu vähän kaikenmoista, mut onneks oot taas kuasissa. Joo. Tykätään ja lähettään sulle tsiljoona muisku. Ja ku sul on ny tommonen juaksuiili päällänsä, niin juakse tänne meille. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kaikkee sattuu ja tapahtuu, mut kuasis ollaan taas, jei! Kiitti tykkäyksist ja muiskutuksist, samanlaisii sin teil kans. No, pahus ku mult kerkes kyl noi juaksut jo loppuun. Mut voisimmää silti juast sin teil. Heti ko äipä silmä välttää, se piru väittää, et sil o simmut seläski. Emmää kyl vaa ol nähny ;) Juaksemisiin!
   - Elli -

   Poista

Kiitos kommentista!
Kommenttisi näkyy hieman viiveellä, sillä takistan ne ennen julkaisua.