tiistai 5. helmikuuta 2013

32. Haaste

Saimme *Dorikselta* ja hänen äidiltään haasteen. Kiitos haasteesta Doris ja äippä! Haaste menee näin:


Säännöt ovat seuraavanlaiset:
1. Jokaisen haastetun pitää siis kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Myös haastajan 11 kysymykseen pitää myös vastata.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä ja haastaa uudet bloggaajat.
4. Haastettujen pitää valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Pitää kertoa, että heidät on haastettu.
6. Ei takaisin haastamista.


11 asiaa Ellistä:
1. Elli on meidän kaikkien lellikki. Sille leperrellään ja sitä söpöstellään ;)
2. Ellin suosikkinukkuma-asento on selällään.
3. Elli nukkuu tosi sikeästi ja vaatii työtä saada se hereille esim. pissalenkkiä varten. Viisi haukotusta on ihan minimi, ennenkuin voi lähteä lenkille. Ja sekin vaatii kutituksia ja rapsutuksia ja lepertelyä. Muilutuksia.
4. Ellin lempilelu on tällä hetkellä leijona-käsinukke.
5. Elli vihaa vaatteiden pukemista päälle talvisin. Kesäisinhän ei vaatteita tarvita, vaan kirmataan nakupellenä, siis Elli ;)
6. Paras tilanne on kun, laitetaan muutama napura vaikkapa partaäijä-purkkiin (turkkil. jogurtti) ja heitetään purkkia ulkona Ellille. Lisäks pitää vielä olla jaakaavinaan sitä. Myös muoviset munakennot rapisevat kivasti kun kennoihin laitetaan napuroita. Nää on hauskoja leikkejä Ellille.
7. Ellillä on pienenä jäänyt tassu mummulan rappuritilän väliin. Tyty muistaa tämän, eikä koskaan astu ritilälle, vaan kiertää sen aina. Ai koira elää hetkessä eikä muistele menneitä? Tämän se ainakin muistaa! Ja varmasti monta muutakin asiaa. Siitä olen varma.
8. Elli on taitava kerjäämään ruokapöydän ääressä. Varsinkin isännältä. Jos hyppiminen ja pomppiminen ei auta, voi apuna käyttää nasevaa haukahdusta.
9. Ellillä on silloin tällöin vatsavaivoja. Juoksujen aikaan, mutta myös muulloinkin. Nämä ovat yleensä vain päivän kestäviä, kun juoksuaikaan on useampia päiviä kun ruoka ei maistu. Nää kipukohtaukset alkaa yleensä niin, että ruoka ei maita. Sitten kun huomaan, että sitä sattuu masusta, annan sille Inupektia, ja joskus iltapäivällä se saattaa sitten jo syödä. Jos ei ole vielä kunnossa, niin se heittäytyy mahalleen ja vaihtelee paikkaa koko ajan. Seuraavana päivänä se yleensä on jo kunnossa. Jos ei ole, niin silloin on kyseessä mahatauti, muuten nää on jotain Ellin omia juttuja. ???? Kurjaa! Näitä päiviä on n. 1-3 kk:n välein.
10. Elli ei erityisemmin tykkää tulla äipän autoon, kun äippä yleensä köyttää sen kiinni. Sen sijaan iskän autossa saa olla vapaammin ja se tulee sinne mieluummin.
11. Lempiauto on kuitenkin asuntoauto. Joskus olin päikkäreillä ja isäntä oli lähtenyt siirtämään auton paikkaa pihalla (aurauksien vuoksi). Elli oli kuullut ison auton hyrähtävän käyntiin ja alkoi sen päiväinen poru. "Pakko päästä pihalle kattoon ettei iskä vaan lähde ilman mua mihkään!" Heräsin kyllä melko nätisti ;) ja lähdettiin sitten Ellin kanssa tutkimaan mistä on kyse. Etupenkillehän sitä tytyn piti päästä, eikä meinannut sitten millään tullakaan pois sieltä.


Dodon ja äitin kysymykset meille:

1. Flexi vai nahkatalutin? Miksi?
Ei taida ihan nahkainen olla meen talutin, olisko kankainen tai mikä se nyt on, nyloninen? Se toimii lenkillä meillä. Flexiä käytän aamu-/iltahämärissä, kun tarkoitus on vaan käydä pikapissalla pihalla. Jos se ei ole silloin kiinni, niin asiantoimitusta saanee odotella kauemmin. Siksi flexi.

2. Onko koiraasi koskaan luultu jonkun muun rotuiseksi (, kuin mikä se oikeasti on)?
Eipä taida olla kukaan maininnut. On joku voinut joskus kysyä minkä rotuinen se on ;)

3. Lemppari eläinkauppanne (perustelut!)?
Meillä ei ole lempparikauppaa, käydään vaihtelevasti milloin missäkin. Sikäli mikäli käydään. Toisinaan haen Tassuväen tavaratalosta NEUta, kun siellä on useampia vaihtoehtoja. Useimmiten ostan kuitenkin senkin Prismasta, tosin siellä ei ole kuin yksi tai kaksi vaihtoehtoa. Ja kuivamuonan haen milloin mistäkin. *Musti ja Mirri*, *Tassuväen Tavaratalo* ja *Minja*, taitavat olla useimmin käyttämäni. Olen myös käynyt *Faunattaressa*. Onks Porissa muita lemmikkitarvikeliikkeitä? Meilläpäin kun näitä ei ole, niin Poriin on lähdettävä.

4. Kuvaile Elämäsi Koira (tai muu eläin) viidellä sanalla
Riittääkö yksi? Elli. No okei, okei:
-ihana
-kiltti
-tottelevainen
-söpönen
-sanoinks mä jo ihana?

5. Jos sinun pitäisi aloittaa koirasi kanssa nyt jokin uusi harrastus, niin mikä se olisi?
Jos ei rahasta olis kiinni, niin Agility vois Elliäkin kiinnostaa. Mut mulla kun ei oo nuo jalat kunnossa, eikä kertymätkään hallussa, niin saanemme unohtaa sen toistaiseksi. Elli vois tykätä kyllä uinnistakin, kunhan se oppis vaan tekemään ne käännökset vielä kunnolla. Ettei ui ulapalle ;) No tää on kyllä kesäharrastus, ja varmaan tulevanakin kesänä käymme uiskentelemassa.

6. Onko sinulla jotain tavoitteita koirien tai yleensäkin koiramaailman suhteen (esim. jonkun kilpailun voitto, kasvattajaksi ryhtyminen tms.)?
Tällä hetkellä ei mitään erityisiä tavotteita ole.

7. Koiran ja omistajan sanotaan usein muistuttavan toisiaan. Mitkä on teidän "yhtäläisyyksiä"?
Hehheh, tässä olis "pianonvartijoilla" töitä ;D Ja tykätään molemmat piipahtaa tirsamaassa ;)

8. Miten oma elämäsi on muuttunut koiran myötä? Mitä olet saanut/menettänyt?
Sikäli vähän hankala sanoa, kun meillä lähes on aina ollut koira talossa. Ellin myötä olen saanut maailman parhaan mäyräkoirakaverin. Ei se tosin kauhean hyvä lenkkikaveri ole, mutta muuten kaveri parhaasta päästä. Aamun avaus. Päivän piristys. Illan ilostus. Eikä sovi unohtaa, että tätä kautta olemme saaneet maailman parhaat blogikaverit, joista paria ollaan jo tavattu livenäkin! 

9. Onko olemassa jokin koiramaailman villitys tai muotijuttu, jota et voi ymmärtää (esim. värjätyt turkit ja lakatut kynnet)?
Just noi mainitsemasi! Ja sit se mistä muistaakseni *Annamari* joskus blogissaan puhui, eli koirilta leikataan äänijänteet, ettei ne haukkuisi. Aivan järjetöntä ja käsittämätöntä! Muoks. *tässä* vielä linkki sinne alkuperäisen kirjoittajan sivuille, missä käsitellään sitä haukkumattomuutta ja muutakin. 

10. Minkälainen koira on hyvä koira?
Kaikki koirat ovat kai omalla tavallaan hyviä, mikäli niitä vaan on kohdeltu kunnolla!

11. Jos koirasi olisi jokin julkkis, niin kuka ja miksi?
Jösses, nyt tuli paha. Tätä täytyy miettiä. Jos jotain tulee mieleen, lupaan tulla kertomaan sen tänne!

Omituinen tirsottaja ;)
Soffan selkänojalla, pää alaspäin tyynyllä :D
Emme haasta tällä kertaa ketään, enkä juuri nyt jaksanut miettiä edes uusia kysymyksiäkään. Ehkä niitä vielä tulee, jos vaan jaksan vaivata tuota nuppiani senverran. Saas nähdä. Mutta...

Mukavaa tiistaipäivää teille sinne ruudun toiselle puolelle!

(PS. Tähtien välissä olevat sanat ovat linkkejä *-*)

12 kommenttia:

 1. Jee, kiva kun vastasit noi nopeasti! :) Hyviä vastauksia, oli kiva lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin just miettimässä aihetta seuraavaan postatukseen, tää tuli kuin tilauksesta :)

   Poista
 2. Elli on kyllä blogista päätellen ihana tytsy. Harmi, että me asutaan niin kaukana toisistamme. Voitaisiin yhdessä pienentää painojamme. Minullakin alkaa olla jo kertymät sellaisissa lukemissa, että päätä huimaa. Ossilla sen sijaan ei. Terveisiä M-L ja Ossikainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana on, oikea kullanmuru :) Harmitus tosiaan, olis kiva saada lenkkiseuraa. Ellikin tulis varmaan paremmin lenkille, ja vois Ossikin tykätä "naisseurasta". Kertymiä tosiaan olis vaikka muille jakaa, ja pikkasen on Ellilläkin ylimääräistä. Pitäisköhän tässä ruveta miettimään jotain virtuaalista painonhallintamenetelmää ;) Täällä meidän paikkakunnalla on joskus ollut sellaisia laihdutusryhmiä, mutta nyt ei kuulemma ole yhtään sellaista menossa :( Pari kertaa oon sellaisella ollut, eka kerralla laihduinkin reippaasti yli kakskyt kiloo. Eikä sekään ollut vielä likikään tavoitepainoa.

   Poista
 3. Edellisellä koirallani oli myös usein vatsavaivoja - tosin sillä oli vain vatsa sekaisin. Nellillä vatsa on ollut tosi harvoin sekaisin. Ihan varmasti ne on ne kaikki purukumit mitä se ulkoa löytää ;) Onneksi Ellin vaivat menevät nopeasti ohi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yks syy myös noihin Ellin vatsavaivoihin on varmaan aidot luut. Oon huomannut, että niiden syönnin jälkeen on usein seuraavana päivänä masu kipeä. Se ei kuitenkaan kaikkia mahavaivoja selitä. Kumma kun toisilla koirilla on tuollaisia vaivoja, muistelen, että Kapullakin aikoinaan oli vastaavanlaisia. Sillä vaan vatsa piti kauheaa krotinaa ja se päästettiin ulos syömään heinää. Se oli yleensä sitä myöden selvää ja koiran masu oli pian taas kunnossa. Ruoka sillä maittoi aina vatsavaivoista huolimatta. Mutta sehän olikin beagle ;)

   Poista
 4. Me Palvelijattaren kanssa tykätään kovasti lukea noita kyssäreitä. Punastellen myönnämme, ettei meillä olis edes tarpeeksi kamuja, joille lähettää niitä edelleen. Eikähän tuo Palvelijatar oikein hallitse näitä juttuja muutenkaan. Mutta hyvin osataan lukea ja nauttia muiden jutuista. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäätte. Tää on niin paljon pyörinyt tuolla netissä, että miltei kaikki tietämäni blogistit on varmaan jossain vaiheessa tään saaneet. Jotkut tainneet vastata jopa parikin kertaa :) En sitten viitsinyt tätä eteenpäin pistää, yleensä pistän nykyään niin, että halutessaan voi napata noi kyssärit. Niinpä tekin voitte napata noi Dodon kyssärit ja vaikka vaan vastata niihin ja halutessanne kertoa jotain itsestänne (vaikkei tulisikaan niitä 11 asiaa täyteen). Eikä tarvi pistää eteenpäin, ellei halua. Mutta meille piisaa kyllä sekin, kun ootte viittineet lukea meidän vastauksia, kiitos siitä!

   Poista
 5. Hienoja vastauksia Elliseni - ja tämän matte! Me taietaan kans ottaa jompikumpi kyssäripätkä ja vastata, vaikkei meitä oo haastettukaan - mäyäkoirahan ei semmosia jää oottelemaan muutenkaan! Paljon muiskuja Elliseni sinne, *PUUUH* t. Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Juu, ottakaa pois vaan, ilman muuta. Mitä sitä suotta odottelemaan. Me tullaan sitte kuikkimaan teen vastauksia. NAPS, kiitos muiskuista, täs on sulle sinne uudet muiskut: PUUUH! T: Elli

   Poista
 6. Olipas hienot vastaukset ja napakka annos Elli-faktaa! :) Mekin voitaisiin osallistua lenkkeihin, jos lähempänä asuttaisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, "Elli-faktaa"! Lenkkiseura olis kyllä kiva, vaan pysyttäisköhän me teen perässä? Vaikka tehän voisitte poikien kanssa toimii meen personal trainereinä :) Hieno, vaikkakin utopistinen ajatus olis, että meen kaikki blogikamut asuis samalla suunnalla ja päästäis yhdessä lenkuroimaan. Nopeimmat menis edellä ja me hitaat pidettäis perää, mutta mentäis kaikki kummiski yhdessä. Siinä tulis varmaan mäykkymaailmaa paranneltua oikein urakalla ;)

   Poista

Kiitos kommentista!
Kommenttisi näkyy hieman viiveellä, sillä takistan ne ennen julkaisua.