sunnuntai 28. lokakuuta 2012

22. Uusi look!

Toi meen äippä o taas ollu vähä jälkijunas viimeaikoin, niin mä pääti sit ite vähä päivitel tätä plokii. Vähä niinku näi: "Voi ny herranjestas, mikä ploki tääki ny o olevinas, konnei päivityksii tul ku sillotällö. Jos sillonkaa." ;DDD No joo, leikki sikses. Tiättekö, silloin ku mul oli synttärit, ni ereltäväl viikol, tarkemmi sanottun torstain 11.10.2012, mul kävi karsee tuuri. Mää jourui nimittäi trimmerii. Turkikset nypittii taas kerra törkeesti veks. Siis mikä kumma siin o, et' mult ittelt lupaa kysymäti mult viärää mu paras ja tärkein vaatekappale: mu oma turkki. Ja sit tullee tämmäset karseet kelit, niinkoet' sataa lunta ja räntää, tai lämpötila putoo -12 asteesee, tai tuulee tai muut vastaavaa. Ni sit mul änketää joku pirskati villatröijy pääl. Minen ala pukeen mitää, karkuu mää juakse. Ja värise - pelost, en vilust. Enne mää pirättele vaik pual vuat, ennenko näyttäyry siin karsees pinkipunases tröijys tual kylil. Naurualaseksha siin joutuu, sanokaa mu sanonee! Tulis kesä ja kärpäset!

Tält mää ny sit näytä erest.

Ja tält hiukka sivust kattottun.

Ja tält mää näytä takkaa päi, ko sammakko...

...hyäkkää mu kimppuu.
 
Täs me tuijotetaa tiukasti toisiamme. Mää voiti.
Näin käy häviäjälle! Luuseri!


Täs viäl linkki Porin murresanakirjaan. Siält löytyy yleisii ohjeitaki, millail luetaa tätä Murrea. *klik*

Lämmintä alkavaa viikkoa kaikille mukaville blogikamuille!

T: Elli Elviira Eloveena

22 kommenttia:

 1. Jestas kuinka oot kaunis. Me tavattiin viime viikolla ihana karkkaripoika ja tiedätkös, sekin oli menossa trimmeriin. Kyseltiin omistajalta miks just nyt niin ei kuulemma haittaa, se poika ei talvella palele!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, vai kaunis, tattis, Kaunis nelli. Oonks mä sit Kaunis Elli? ;) Juu, meitä karkkareita täytyy kuulemma trimmata aina välillä. Toisia enemmän toisia vähemmän. Mä kuulun siihen enemmän-joukkoon. Mun trimmeri sano joskus et' puolen vuoden välein olis hyvä, niin ei turkikset pääse välillä huonoon kuntoon. Silloin on kuulemma hankalampi trimmata. Näin syksyllä mut trimmataan talvea varten ja mun turkki ehtii vielä kasvaa ennen paukkupakkasia. Äippä meinas, et' parempi nyt trimmata kuin niillä hirmupakkasilla. Keväällä trimmataan sitten ohuempi turkki kesäks - se tosin ehtii loppukesällä kasvaa vähän liikaakin. Hankala homma!

   Poista
 2. Aiku hianosti sä poseeraat uuden lookin kanssa, ihankö ammattilainen! Ja kyllä tolla profiililla kelpaa poseeratakin, melkosen kaunis typykkä oot :) Toi sun tiukka tuijotus sammakon kanssa on kyllä tosiaan TIUKKA, luulis että tollasen teräskatseen alla antautuu pelottominkin vastustaja! Mukavaa alkavaa viikkoa sulle ja laumallesi, Elli! T. Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ammattilainen, nyt mää kyl meinaan valla ylpistyy. Määhä voisi lähtee vaik kätwalkille. Ei, piretääs vaa ne siputassut kauniisti maas ja annetaa muire hoitaa noi mallinhommat, ei ne oikee sovi mul, tämmäsel arkatassul. Mut kiitti valla kauhiast kehuist. Kai mää sit vähä oon - kaunis typykkä :)
   Juu, tiukasti tuijotettiin massakan kans toisiamme ja mää tosiaan voitin, niinku näkyy tos alemmas kuvas. Eihä se ees osannu sanoo hauhau, se vaa kurnutti jotai epämääräst.
   Mukavaa alkanutta viikkoa teillekin, Mauri-setä!

   Poista
 3. Kyllä olet Elli soma tyttö. Ai sinulla kasvaa turkki niin hirmuisella vauhdilla? Minä nypin Ossin vain kerran vuoteen. Aika loppukeväästä, niin sitten on siisti poju kevää vasten. Vähän silleen "rantakunnossa":) Terveisii ja Ellille pusuja Ossilta, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran on kova vauhti turkinkasvussa, että vois mennä vaikka piloille, jos sitä ei ajoissa trimmattais. Must vois tulla vaikka semmone etukäteen vanhentunut mummo, ihan harmaa. Se olis aika karseeta täs iäs. Trimmerini joskus sanoi, että niin usein saa nähdä sellaisia ylipitkiä, hoitamattomia turkiksia joita on hankala trimmata. Toi äippä otti sen sit niin tosissaan, et' parturiin joudun pari kertaa vuodessa. Nyt se ehtii vielä kasvaa talven paukkupakkasiksi, vaik välillä kyl onkin vähän vilu.
   Toi Ossi-herra taitaa sit olla semmone vähempi-tyyppi ton karvankasvun suhteen. Jollei muuta tarvi kuin kerran vuodessa trimmata, niin parempi kai trimmata sit just rantakuntoon. Me bikinibabet tykätää ;D

   PS. Muistahan harjata turkikses ennen trimmiin astumista, se helpottaa sen tädin/sedän työtä. Mutkin äippä harjas ekaks, ja nyppi itte vielä selän ja kyljet, ni ei jääny trimmerille kun puolet hommasta. Ne pahimmat paikat mitä äippä ei itte osaa.

   Poista
 4. Gauuuuuumee kohtalo sulla Elli! Tosin, mä oon menossa vasta joulukuun alussa trimmerille. Vähän kyl yritin sanoa noille immeisille, et tuloo jäätymiskuolema jos siihen aikaan karvan viedään...
  Eikä ne mittään kuunnellu, väittivät vaan, ettei oikee talvi tuu vielä hetkeen... Ihme tyyppejä!
  Mut siltikin, oot oikeen nätin näköne uuren turkin kanssa!
  Ja hei, tosi hyvä, että laitoit sammakon ojennukseen. Ei tuu mittään jos moiset elukat hyppii pitkin ja poikin miten tykkää.

  Mukavaa viikon jatkoa Ellitskä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eiks ollukki! Kyl sun täytyy vaatii peruutusta toho trimmiin. Ei joulukuussa ketään saa trimmata, kyl varmana jääryt. Tosin mun piolookine äippä oli kuulemma trimmattu just sillo ku mun porukat tuli mua hakee kotiin sillo pari vuat sitte joulukuus. Eikä sil ollu yhtää vilu. En muista. Mut mää oo toist maat, mää palele ku tälläi yhtäkkii viärää turkikset talviteloil. Kasvais ny pia uuret tilal. Ny ko tään koki jo neljänne kerra, ni mä oon alkanu tulee sinuiks tää mu uure tukkani kans, et' kiitti vaa kehuist.

   Jaa ettei talvi viäl tuu - soou wrooong, talvi o ny jo tääl. Ykski ehtoo lämpötila putos -12 asteeseen. Eikö muka oo talvi? Ja luntaki o maas, eikö muka vieläkään oo talvi? Sano niille porukoilles, et' kattokaa ulos, siäl o talvi, T A L V I!!!

   Juu, sammakon ojensin heti kättelys, eipähän hypi enää silmil. Se usko kerrast. Kyl se henkis o, ko äippä neulo se kiinni, mut toine simmu kyl lähti autuaammil kattastusmail.
   Mukavaa viikkoa sullekin, Bonsku!

   Poista
 5. Me ei tommosesta rimmaamisesta mitään tiädetä, ku meil ei oo tommosta hyvännäköstä pörröturkkia ku sulla. Me ollaan tämmösiä sileitä poikia. Olis kyllä kätevää ku olis turkki omasta takaa. Ny joutuu pitään kaikenlaisia nuttuvirityksiä päällään ja aina saa hävetä. Meijän äipällä on huano maku, ainaskin mitä tulee nuttujen suhteen. Joo. Tympii.

  Sulla on hiano sivumulkasu siinä tokassa kuvassa. Toi Sammako ei sit vissiin jääny teijän muanavahvuuteen, ku heti sen operoittit.

  VastaaPoista
 6. Ei oo mullakaa enää - meinaan pörröturkkia. Grr. Nyt on nahka silee niinku Myrskyn tai Tuiskun peppu ;) Ei kuulkaa kantsi haveil turkist. Semmone ku pääl kasvaa omast takkaa, ni varmana sen joku säännöllisin väliajoin nyyhtää pois. Joo, aina noitten äippien takii saa käskee ja hävet. Iha samanlaine o sit teenki äippä ku mul, ei mitää makuu eikä rotii. Tympii totisesti. Mä taidan lähettää sen Timkutbuun!!!

  Ai hieno sivumulkasu, kiitti, kamut! On mul parempiki, melkee samanlaine ku sul, Myrsky. Mut mihin lie äippä sen hukannu, en oo varma onko ikin ehtiny blogiin asti. Toi massakka oli aika heikkoo tekoo ja repes heti saumasta. Ei mun syy, *punastuu*. Äippä avusti leikkausoperatsioonissa ja ompeli sen kiinni. Eihän kunnon kirurkitkaan itte niitä leikkauspöydällä makaavia kiinni kursi. En minäkään. Ja oon yrittäny olla varovaisempi sen kans. Viel o kasas pysyny. Et kyl se vaan o viäl muananvahvuures.

  VastaaPoista
 7. Oot ihanan näköinen ilmestys, oikea silkkiturkki! Mut onneks mua ei tarvii tolleen rimmata, en varmaan kestäis sitä. Onneks on takit ja paidat ja muut vermeet, niin tarkenee paremmin tällanen lyhytkarvanenkin tyyppi!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, silkkiturkki, äippäkin kehuu, et' on se pemmee! :) Kyl mä pitäsin tän oman turkikseni, ennenko laittasin mitään ylimääräsii vermeitä päälleni. Mä en kerta kaikkiaan kestä tuota pukemista, mä näytän varmaan naurettavalta joku ihme pulloveri päällä. Haluaisin kyl tykätä, kun palelee välillä niin vietävästi, mut ei, ei mulle kiitos!

   Poista
 8. Voi, että sä oot suloisen näköinen nakuturkissas! <3 Vähän niinku toi meitin Peppi Lotta, joka tunnetusti ei kovin pitkää karvaa oo itselleen ainakaan vielä kasvattanu.

  Hitsi, kun sua ne palttoot niin kovin harmittaa. Mäpäs kysynkin seuraavalla koirakoulukerralla, josko kouluttajalla olis joku vinkki antaa, että miten sut sais innostumaan pulloverin pukemisesta.

  Mukavaa menoa teille sinne sammakon kanssa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai sulonen, höh. Niinkaisitte ;) Hyvä Peppi Lotta, sun ei onneks niin usein tarvi kärsiä kauneutes eteen! Ja sitähän sä oot, kaunis :)

   Juu, haittaa ne. Mä juaksen karkuun, ku äippä ruinaa mua ulos. Aavistan että jotain se pukee mun päälle. Ei auta herkkuja tyrkyttää, siinä tilanteessa en saa mitään alas, ku pelottaa se pukeminen. Sit ku äippä saa mulle sen vaaterievun päälle, ni mä teen kunniakierroksen eteisessä eli kierrän kierroksen seinien vieressä ja meen sit piipittään oven eteen. Tota, mä en ny oo varma kantsiiks sun silt kouluttajalt mitää kysyy... äippä tosa vieres kyl hihkuu, et' kysy vaan, kysy vaan, se on enempi kun innoissaan. En ymmärrä ;)

   Juu, kyl mä välillä massakan kans painimatseja otan ;) Terkkuja tytsyille.
   T: Elli

   Poista
 9. Suloinen Elli <3 Kyllä uusi lookki pukee hienoa mäyräkoiratyttöä :) Meillä ei tämä ulkonäkö vaihdu, ainakaan mitä tulee turkkiin... paitti Aslanilla on perskarvat vähentyneet kun sille kävi niin kun mulle viime vuonna, just ennen talvea, että pyrstökarvat putos :) Vähän saattaa pakaroita palella pakkasella, elleivät kasva takaisin ja pikaisesti! :D

  t. Alphonse

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alphonse: Kylläpäs mua ny suloseks kehutaa, pittää täs vissii röyhistää vähä rintaa ;D Juu, te humppatukat saatte ol onnellisii, ku saatte pitää nätit karvanne. Paitti Aslan - ne perskarvansa. Mites ne pyrstökarvat sillai putos? Ei kai sul ollu osuutta asiaan? ;)
   Aslan: kuule, kasvata ny ihmees ne perskarvas äkkii takasi, muute jäätyy bylly

   Poista
 10. Vautsi mikä tyyli-lyyli-Elli! Komea on kampaus! Tosin Paavokin tietää, että kauneuden eteen joutuu kärsimään. Paavokin kuuluu (valitettavasti) näihin runsaskarkeakarvaisiin mäykkyihin. Ensimmäisen kerran se nypittiin toukokuussa ja toinen kerta olisi edessä kohtapuoliin. Pitäisi vaan löytää uudelta asuinpaikalat hyvä trimmaaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tattis kehuist! Aa-a Paavokin on jo saanut kosketuksen trimmeriin, eikös ollutkin vähän tylsää istua parturissa? Ei ihmisiltäkään nypitä karvoja päästä kun ne menee parturiin, miks meiltä?
   T: Elli

   Tuossa turkin runsaskasvuisuudessa on omat etunsa ja haittansa. Etuna se, että kyllä se sentäs ainakin vähän lämmittää paremmin kuin lyhyt karva. Haittana just tuo nyppiminen. Tällä kertaa nypein itse selän ja kyljet. Pahimmat paikat jätin suosista trimmaajalle. Tuon Ellin viluisuuden takia pyrin trimmaamaan sen ennen kunnon talven tuloa, niin ehtii vielä kasvattaa karvaa ennen kovia pakkasia.

   Meillä trimmaaja on tuttu tyttö, kuulunut poikieni ystäväpiiriin jo tarhaikäisestä asti. Hän on ollut trimmaamossa kesäisin töissä ja haltsaa näin homman.
   T: Emäntä

   Poista
 11. Voi kun sä näytät nätiltä! Almallakin on edessä parin viikon sisällä trimmaus, hui! Koirapuistossa juuri eräs nainen ihmetteli kun emäntä valitti Alman mörkömäistä ulkonäköä. Totesi juuri saman, että miksi se karva pitää just nyt nyppiä kun talvi on edessä ja sitten pitää laittaa kaiken maailman vaatetta päälle. ;) Kummallista tämä elämä. Ihana tuo sammakkokuva jossa se vaanii sun takalistoa! Onneksi tietenkin päihitit sen vaikka se selkeästi hyökkäsi raukkamaisesti takaa päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Alma!
   Voi sua ressua, mä niin tiiän mitä sul on edes. Ei oo kivaa tommonen karvanvähennys talvea vasten. No onha tää ny sitte siisti turkki mut viluttaa ja potuttaa silti. Enkä pistä paitaa vapaaehtoisest päälle, äiti kyl joskus pakottaa.
   Hih, sammakolla oli pahat mieles, mutta mää sille kyllä näytin.

   Poista
 12. Heipat!

  Teille on heitetty haaste meidän blogissa -

  http://kaikkielamanikoirat.blogspot.fi/2012/11/haastettu.html

  Käykää kurkkaamassa, jos vaikka innostuisitte vastailemaan! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Kommenttisi näkyy hieman viiveellä, sillä takistan ne ennen julkaisua.