torstai 1. elokuuta 2013

50. Näissä hommissa...

...pitää aina 1) budjetti ja 2) aikataulu kertoa 3) kolmella.
Joo, harvemmin sitä mainokset hauskoja on, yleensä tulee mainoskatkolla lähdettyä vessaan tai jääkaapille. Tosin viime aikoina ei kyllä ihan hirveästi ole ehtinyt TV:n ääreen. Mutta tuo laattapisteen mainos, tai niitähän on itse asiassa useampiakin erilaisia, on taas alkanut pyöriä telkussa, oon muutaman kerran nähnyt. Oletteko te? Siinä kaveri kertoo pätevän tuntuisesti remonttiasioista, kunnes koskee jotain kohtaa ja sittenhän on kaaos valmis. Vessapytty hajoaa ja hmm.-vesi virtaa...jne. Ja noi numerot tuossa ekassa lauseessa - no se äijä siinä mainoksessa nostaa aina sormiaan sitä mukaa kun sana tulee kohdalle. No, itseasiassa mä löysinkin sen mainoksen juutuupista, tässä olkaa hyvät:Ja siitä aasinsiltaa pitkin päästään sitten meidän remppaan. Kyllä se niin kävi että alkutekijöihinsä mennään taas. Eli purupohjaan asti on lattiat purettu ja jotain koolinkinkorjaushommia taas tulee eteen. Eka viikko meni tavaroita siirrellessä ja purkuhommia aloitellessa. Viikonloppuna kävi vieraita ja onnistuin polttamaan sormeni (3 kpl) ruokaa laittaessa. Hetkeen ei sitten pystynyt muuta ajattelemaankaan. Olin varmaan tunnin sormet vesiklasissa tai jääpalan ympärillä, ennenkuin uskalsin ne ottaa pois. Ja voi sitä tunnetta hetken aikaa! Onneks se polte sitten alkoi vähitellen hiipua. Nyt on sormet taas kunnossa, eli ei tullut edes rakkoja sormiin, hiukan vaaleammat kohdat vaan. Ja niihin tuli sitten pienet kovettumat, jotka kait lähtee aikanaan pois. Purkutyöt jatkui taas vieraiden mentyä ja kohta päästään alkamaan taas uudelleenrakennus.


Keittiöremonttihan meillä tehtiin kolme vuotta sitten, eli juuri ennen Ellin tuloa meille, että kokemusta remppahommista on. Ja tuo pikkusali aloitettiin heti seuraavana kesänä, mutta väsähdys tuli ennen aikojaan ja se sai viime kesänä vain laatat muurin kylkeen. No nythän sekin on sitten suurin piirtein valmis. Meidän rempoille ei yleensä mitään budjettia tai aikataulua laadita, sieltä ostetaan mistä edullisimmin saa, yleensä Terrasta tai ByksMaksista. Terrasta saa vielä bonukset päälle. Mulla ei oo yksin juuri mitään asiaa remppakentälle, joten tällä viikolla mulla olikin tavallista enempi aikaa miehen ollessa töissä ja ehdein hiukan leikkiä noiden blogin taustojen ja bannerien kanssa. Eli muutoshommia täälläkin. Pinkki ei oo mihinkään kadonnut mun lempiväreistäni, mutta vaihteen vuoksi ajattelin jotain vähän rauhallisempaa. Vai tuntuuks tää mustavalkoinen taustaväri teistä tylsältä? Tää muokkaus onkin saanut jo aika kauan odottaa, kun suunnittelin sitä jo siitä hetkestä asti kun tulin tänne bloggerin puolelle. Ehkä joskus saan tuonne korublogin puolellekin muutosta aikaan. Elli vähän auttelee muutossa:

Mitäh, ei kai ne taas lähre johonki?

Ai, äippä vaan purkas vaatteita kaapeista rempan tieltä, hyvä!

Tässä on hyvä nukkua!

Kansi kiinni, täällä nukun MINÄ!

12 kommenttia:

 1. Elli yrittää olla salamatkustaja :) Kuulostaa kyllä aika kovalta puuhalta tuo remppanne. Itsehän en ole oikeastaan koskaan tehnyt remonttia, joten voin vain arvailla sitä työn määrää kun seassa pitäisi asuakin. Remontin keskellä olen toki asunut, mutten ole itse osallistunut puuhaan. Lopputuloksesta tulee kyllä varmasti sitten hintansa väärti ja kun itse tekee, saa mitä haluaa :)

  Kivaa taas kuulla teistä! :) Ellille, tietty, pusuja isot määrät <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, salamatkustajahan se siinä ;) Nää meen rempat on aina kovia; pirtti on vanha 50-luvulla huonosti rakennettu ja isäntä on joka remontin yhteydessä manannut noita koolinkeja - ihan vinksallaan. Aina joudutaan oikomaan lattioita, seiniä, kattoa. Ei sitä tuossa normielossa niin huomaa, mutta kun alkaa remonttia tekemään niin johan löytyy. Isäntähän oli joskus nuorena hetken aikaa töissäkin kaverinsa rakennusfirmassa ihan norjaa myöden, että sieltä lienee oppinsa saanut,kun ihmettelin, miten se tietää mitä milloinkin kuuluu tehdä. Itse oon ihan tumpelosormi, mutta kelpaan sentään purkuhommissa uloskantajaksi. Ja varmaan kelpuutetaan sitten taas sisäänkantajaksikin. Pakkohan siitä on parempi tulla, kun noi muutkin rempat on ihan hyvin onnistuneet.

   Juu, nyt kun on ainakin aamupäivisin tuota aikaa, eikä ollut niin tähdellistä tekemistä, niin ajattelin vähän päivitellä. Kiitos, ja AA:lle kans hurjasti pusuja, siinä vasta mainio koirakaksikko <3

   Poista
 2. Elli on varmaan ihmeissään, mitä kummaa ne ihmiset puuhaa :) Kuono on sahanpurussa ja aivot raksuttaa ;) Ihana nukkumapaikka, matkalaukussa pääsee taatusti mukaan, jos isäntäväki päättää kesken remontin paeta etelän aurinkoon...

  Olen ollut toimistoremontissa mukana, ainakin kiinnipitäjänä, kun jotain on sahattu, naulattu, vasaroitu. Ei järin kivaa hommaa, mutta lopputuloshan palkitsee. Voimia teille remppaan, mukavaa kun sinulla on taitava on rakennusmies omasta takaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeissään, varsinkin kun ei päässyt pahimpaan lattianrepimisaikaan puruihin tönkimään. Pistettiin julmasti tytyn kuonon edestä ovi kiinni, ja pikku poruhan siitä pääsi. Mutta lopulta se ymmärsi :) Hei hyvä idea toi etelän aurinkoon. Jospa tilaiskin remppamiehet lopuksi aikaa ja lähtis vaikka...etelänavalle ;)

   Juu, sahan takana oonkin ollu jo vastaanottamassa tavaraa jokusen kerran. Samoin kiinnipitäjänä, kun on isoja levyjä sahattu saunanpesää varten. Ja kantamassa seinälevyjä, etsimässä työkaluja. Niihin mä sentään kelpaan. Pidempivartinen sorkkarauta on hukassa, eikä sitä vieläkään ole löytynyt, vaikka kymmenet kerrat ollaan haettu, pahus! Kiitos, voimiahan tässä vielä tarvitaan, toivoisin tään tulevan nopeasti valmiiksi...tai edes jouluksi ;) Jos ei isäntä osais, niin tuskin edes mitään näin laajaa remppaa olis alettu tekemäänkään.

   Poista
 3. Elli, sä oot superapulainen - ja mahtava piiloutuja!:D

  VastaaPoista
 4. Huh, ihan alkoi taas kauhistuttaa se meidän tuleva putkiremppa! Hyvä vinkki tuo laukkuun pakkautuminen. Mehän joudutaan rempan ajaksi evakkoon, joten parasta olla tarkkana, että kaikkein tärkein tulee mukaan, eli koiruus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille vaihdettiin aikoinaan putket tuon keittiörempan myötä. Kun tuli putkimiehen aika, ei häneltä siihen tainnut kulua kuin yhden työpäivän verran aikaa. Mutta eipä enää tarvinnut pelätä vuosikymmeniä vanhan putkiston hajoamista. Aiemmin putket kulki seinien välissä, nyt ne laitettiin pintavedolla - nykyään niin tehdään ihan kuulemma vesivahinkojen varalta. Vanhat putket olikin jo niin tukossa, että virtaamakin oli heikkohko.

   Juu, ilman muuta, tärkein eli Parek laukkuun ja evakkoon. Muista tehdä happireiät :)

   Poista
 5. Oi, oi remontti on kovaa hommaa, kun ensin purat ja sitten teet saman uusilla materiaaleilla. Mutta lopussa kiitos seisoo, kun on itse tehnyt ja hyvin, niin voi olla aika ylpiä itsestään. Ellille, ihanaiselle, Ossilta muiskaukset, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noin. Kovaa hommaa, mutta jospa sitten tulis kunnollista, kun ilmeisesti talon rakentaja ei oo osannut, vaikka tietääkseni kirvesmies onkin. Tänään päästäänkin sitten koolinkien korjaussessioon. Oi kunpa tää tulis pian valmiiks. Kiitos muiskuista, Elli lähettää Ossille vastamuiskut :)

   Poista
 6. Heti huomasin taustan muuttuneen. Tykkään. Mun pitäisi tehdä sama juttu mutta jotenkin aika on mennyt muissa asioissa ja netti yleensäkin on jäänyt vähemmälle.

  Minä olen edelliseen kämppään teettänyt kylppäriremontin. Kaikki meni hienosti - kun osasin valita tekijäksi hyvän yrityksen. Ja kun tekee järkeviä ratkaisuja ei hintakaan ole sitä kahtakymmentätuhatta mitä aina lehdissä väittävät kylppäri- tai keittiöremontin maksavan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, mullakin kesti yli vuoden, ennenkuin sain aikaiseksi mitään. Kyllä mä hyvän tovin tuota taustakuva-asetusta tuolta hainkin, mutta löytyihän se viimein.

   Me asutaan OK-talossa, eikä ole kylppäriä. Vessaremppa tehtiin silloin keittiörempan yhteydessä. Ja saunaremppa olis kans surkeesti edessä. Täytyis vaan ensin saada pihalle joku sauna, missä vois pestä ittensä putsplankiks ;) Kesäajan hommia, mutta ei ainakaan enää tänä kesänä.

   Lucky You, onneks sait hyvät remontoijat. Mutta mistä ne tosiaan saa tollasia summia uppoamaan johonkin remppaan. No tietty, jos sen teettää jollain firmalla, niin tuleehan siihen äkkiä hintaa. Esim. keittiörempassa meillä ei ollut kuin sähkäri ja putkimies, muut tehtiin itse. Onneks toi isäntäkin sentään vähän jotain osaa :)

   Poista

Kiitos kommentista!
Kommenttisi näkyy hieman viiveellä, sillä takistan ne ennen julkaisua.