tiistai 23. heinäkuuta 2013

49. Muuttohommia

No juu ei me mihinkään ite muuteta, mut meen roinat muuttaa, nimittäin huoneesta toiseen ;)

No kaikki alkoi siitä kun...
Saimme viimein sen kauan työn alla olleen pikkuhuoneen valmiiksi. Alettiin sitten suunnitella kalustusta siihen ja ehdotin, että mallataan miehen veljeltä perittyjä huonekaluja sinne. Mies oli muuta suunnitellut, mutta kun saatiin ne pöytä, soffa ja tuolit sinne, niin nehän sopi kuin valettu ja mieskin hyväksyi ne sinne kamariin, jota pikkusaliksi kutsun.
Tältä näyttää pikkusali :)

Olen aina ollut sitä mieltä, että tässä talossa on liian vähän kaappitilaa. Niinpä ostimme myös vaatekaapin. Ihan alunperin oli suunnitteilla ostaa se sinne pikkusaliin, mutta päätimmekin laittaa se erääseen toiseen kamariin, josta siirrettiin ensin toinen vaatekaappi vinttiin (huh, pyyhkii hikeä), ja purettiin toinen kaappi pois vierestä, jotta se uusi kolmeovinen komero saataisiin siihen. Se taas poikii lisää hommia, sillä koko kamari menee taas uusiksi ja on nyt kesken. Sitä ennen oltiin jo saunakamarista siirretty pari komeroa eri paikkaan, jotta saatiin pakastin niiden tilalle. Ja niistä komeroista tuli järkyttävät määrät tavaraa, jotka nyt lojuvat pikkukamarissa odottamassa uutta vaatekaappiaan. Toiseen siirrettyyn vaatekaappiin sentään sain tungettua pyyheliinat ja siivouskamat. Toinen odottaa vielä hyllyjä, sillä siinä oli alunperin vain vaatetanko.

Nyt kun tässä on yhdessä miehen kanssa tullut kerättyä kamaa jo vuodesta -86, lienee aika perata kaapit ja hyllyt ja nurkat muutenkin, ja heittää kaikki ylimääräinen pois. Vaikeaa ja hankalaa, kun niitä alkaa tutkimaan, tuntuu ettei juuri mitään osaa heittää pois. No, veinhän sentään jätesäkillisen matonkuteita äidille leikattavaksi, toisen lumppuja energiakierrätykseen, vanhan TV:n ja koronapelin kierrätykseen. Oonhan mä sentään jo jotain heittänyt poiskin. :) Ja verhojakin oon jo saanut karsittua yhteen poisvietävään säkkiin. Mutta paljon on vielä tekemistä, että olisin ja varsinkin mies olisi tyytyväinen. Urakka on vasta alkamassa, joten pelkäänpä pahoin, että en vieläkään oikein ehdi ja jaksa päivittää tätä blogia. joten älkää ihmetelkö tätä harvaa päivitys- ja kommentointitahtiani.

Elli alkaa taas olla pirteämmällä päällä, kuin mitä se alkukesästä oli, ruokakin maistuu jo pikkuisen paremmin. Se tahtoo taas leikkiä, raahaa rasuja ja lelujaan viereen, komentaa että 'tuu leikkiin mun kaa' jollei sitä muuten huomaa ja härisee vetoleikeissä kovemmin kuin koskaan ;) Remonttiapuna se on mitä mainioin: lattialaminaatteja kun laitoimme kontallaan, sen piti tulla viereen tarkastamaan että ne on kunnolla laitettu. Ja tietenkin pääasia oli päästä lipsuttamaan toisen naama :) Tässä alla vielä pari kuvaa parin vuoden takaa, jolloin tuon huoneen remontti alkoi. Kuvat on otettu elokuussa 2011, jolloin Elli oli vielä alle vuoden vanha. Koolinkeja oikaistiin ja korjattiin, puruja lisättiin. Tyty toimi remppa-apurina jo silloin.12 kommenttia:

 1. Joo-o, kyä me mäyriäiset venytään moneksi, sen osottaa Elli Karamelli. Hyvän näköstä tulee, mut ei mikään ihme, ku on noin topakka valvoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, toi Karamelli on kyllä hyvä, pitäisköhän mun muuttaa mun nimi Elli Elviira Eloveenasta Elli Karamelliin? Lyheniskin nimi vähän :) Kiitos kehuista, onneks me mäyriäiset osataan toi valvonta-homma, ni ei jää noille ihmisille muuta puuhaa kuin laittaa kaikki paikoilleen ;DDD

   Poista
 2. Huh, hiki tuli kanssa lukiessa:) Remontointi on rankkaa hommaa, mutta lopputulos yleensö tietysti palkitsee. Ai kuinka Elli on soma noissa kuvissa. Se on ihan pikkupennun oloinen, söötti, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, tänään on kyllä tullut lisää hiki. Lajittelin ne vaatekaapin kamat, jotka levitin tuonne pikkusaliin, ja koko päivä siinä on vierähtänyt. Montaa eri kassia ja nyssäkkää. Kierrätykseen, vaatekierrätykseen, matonkuteiksi, pientä SER-kamaa, roskikseen ym., ym. Sekä tietysti ne jäävät kamppeet. Miten kahdesta kaapista kertyikin niin paljon kamaa? No kaikki hyllyt oli tietenkin täpötäysiä ja kaapinpäälläkin oli tavaraa.

   No oikeastaan Elli onkin noissa kuvissa vielä pentu, alle vuoden ikäinen. Oli jo silloin innokas remppa-apuri ;) Elli kiittää kehuista ja lähettää lipsutuksia Ossille.

   Poista
 3. Se on just toi, että kun alkaa vähän tehdä jotakin, niin homma ikään kuin ryöstäytyy käsistä, tyyliin: "No niin, nyt mä vaan tästä vähän näin...ja hei, mut onhan mun hoidettava tuokin homma tuosta nyt pois samalla...ja sit jos mä teen tämän, niin eihän tuota toistakaan juttua voi jättää tekemättä...ja entäs kun sen on tehnyt niin..." :D

  Pikku-Elli remonttipersoonana on niin suloinen :) <3 Ja tuo alin purunaamakuva! :D

  Ällös huoli, että päivitystahti pysyy hitaana: joskus on ihan hyvä ottaa aikalisää ja tehdä muita hommia, bloggaaminenkin sitten maistuu taas makeammalta tauon jälkeen :)

  Ellille tosi isot pusut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noin, kaikki ryöstäytyy hallitsemattomasti käsistä. Ei riitä että vaan pystytetään se uusi vaatekaappi paikoilleen. Koska vanhasta paikasta purettiin kiinteä kaappi, jäi jäljelle ruma maalaamaton seinä, ja sekä lattiasta että katosta puuttuu palaset. Molemmat kaiketi menee uusiksi, en usko että isäntä jättäisi remonttia puolivillaiseksi, jos sen kerran aloittaa. Tää on sentään asumahuone, toisin kuin tuo 'pikkusali' jota aiemmin puruhuoneeksi kutsuttiin. Toimi nimittäin isännän verstaana aiemmin ja lattialta löytyi aina purua ;) Kunhan huone saadaan kuntoon ja kaappi ym. tavarat paikoilleen, voidaan huohahtaa. Kaiketi viimeistään ens jouluna ;) Ja ens kesänä voitaiskin sitten aloittaa saunaremppa... ;) Mutta sitä ennen...eli nyt, on tämä huone tyhjennettävä täysin, että remppa pääsee alkamaan.

   Hih, eikös ookkin? Oikea puru-Iita :D Sen oli aina saatava olla hommissa mukana kun tuota alkuaikojen remppaa tehtiin. Nythän meillä ei ollut kuin sisustuselementtien eli tapettien laitto (+maalaus), katto ja lattiapaneelien asennus, laattojen saumaus ja listoitus. Muut työt oli tehty jo aiemmin.

   Juu, en huoli, mutta ajattelin vaan mainita, jos joku ihmettelee ;) Joskus on niin, ettei millään viitsisi päivittää, toisinaan taas viitsisi, muttei ehdi. Tosiaan, varmaan maistuu bloggailu taas myöhemmin syksyllä paremmin. Toivottavasti te ette silloin ole ainakaan kovin pitkällä tauolla :)

   Elli kiittää ja lähettää teille kaikille yhtä isot lipsutukset!

   Poista
 4. Huh, tuli hiki jo lukiessa mitä kaikkea siellä olette tehneet ja mitä vielä on tehtävä! Suloiset kuvat pikku-Ellukasta.
  Älä nyt niskojas taita siellä hosatessa. Hitaasti hyvä tulee, väitetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, sullekin hiki, Marja-Leenallekin tuli ;D Kiitos, onhan se suloinen purunaama noissa vanhoissa kuvissa. Tällä kertaa se ei päässyt sotkemaan kuonoaan purukasaan, kun lattia oli jo paikoillaan.

   No juu, yritän välttää niskojen nakkelua ;) Hitaasti hyvä tulee, mutta äkkiä pitäis saada valmista, kun muuten on paikat rempallaan, eikä sitä viitsisi kauaa katsella.

   Poista
 5. Kiva, että käyt edes välillä täällä blogimaailmassa. Kukapa sitä remontin lomassa ehtisi ja jaksaisi koko ajan päivitellä. Onnea uudelle salille, siellä kelpaa istuskella - sekä koiran että ihmisten!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu piti vallan piipahtaa, kun edellisestä käynnistä oli jo aikaa. Tämän kesän ehtimisien kanssa on kyllä ollut vähän niin ja näin. Oon mä sentään ehtinyt teidän muiden blogeja tsiigaamaan, vaikka kommentointikin on jäänyt ajatuksen tasolle. Olette kyllä kaikki kamut mielessä!

   Kiitos, kiitos! Siellä tosiaan istuskelemme varsinkin saunan jälkeen, Ellikin pääsee sinne ainakin silloin, kun itsekin siellä ollaan.

   Poista
 6. Tuosta tavaran määrästä kun autoin poikaa ex-mieheltä jääneen mökin siistimisessä... Ymmärrän, että on tavaraa joka on hyödyllistä (esim työkalut, ruuvit, mutterit, puu - matonkuteet!) ja sitten on se mitä ei tarvitse säilyttää (vanhoja pulloja, purkkeja, purnukoita, rikkinäisiä huonekaluja, säleverhoja sun muuta pilvin pimein vintillä). Pitäisi vaan aina osata ne erottaa toisistaan, kaikki ei osaa. Minulla on nyt niin hyvin säilytystilaa että pitää olla tarkkana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noin, hyödyllistä ja hyödytöntä. Miten musta tuntuu, että on niin paljon hyödyllistä mitä ei muka vois heittää pois. Oikeesti mulla olis paljon poisheitettävää, mutta tuntuu, että vaatii laatikoiden useampikertaisen tarkastamisen, ennenkuin ne oikeesti tarpeelliset vaatteet ja tavarat löytyy.

   Hih, ai liikaa säilytystilaa ;) Mulla ei oo ikinä ollut liikaa säilytystilaa, mutta aina sinne kaapinperälle on vielä jotain mahtunut. Videään sitten vaikka ullakolle jotain vanhempaa säilöön, kyllä sitä varmaan vielä tarvii... ;)

   Poista

Kiitos kommentista!
Kommenttisi näkyy hieman viiveellä, sillä takistan ne ennen julkaisua.