sunnuntai 16. joulukuuta 2012

26. Tere õ h t u s t !

Elikkäs ehtoota vaan kaikille, ja terveisiä Tallinnasta. Torstaina iltalaivalla lähdimme ja viime yönä tulimme takaisin. Etukäteen vähän jännitin, lähinnä kai kelin takia, kun oli lumimyräkkää luvattu. Olemme lähes aina olleet saman tutun bussikuskin kyydissä, mutta näin joulun alla sinne lähti kaksi bussia ja me jouduimme sen toisen, oudon kuskin kyytiin. Pelotti etukäteen ehkä siksikin, että pelkäsin sen samaisen kuskin olevan nytkin puikoissa, joka oli mukana myös vuosi-pari sitten. Hän alkoi (yleisön pyynnöstä) räplätä karaokelaitteita, eikä oikein haltsannut sitä ja bussia yhtaikaa, vaan bussi meni vähän kuin laitoja pitkin pysyen kuitenkin omalla kaistallaan. No ei ollut sama kuski ja tää haltsas bussin ihan hyvin. Pahempi juttu oli laivalla takaisin tullessa, kun laiva keikkui ikävästi. Mulla ei oo aiemmin ollut laivassa (bussissa nuorempana kyllä) matkapahoinvointia, vaikka ennenkin on keikuttanut. Oon joskus ollut jopa laivan buffetissa syömässä kovassa aallokossa - ongelmitta. Mutta nyt pysyttelin koko ajan samalla paikalla istumassa, ja toivoin että keikunta lakkaisi. Ja samalla vellonta vatsassani. Onneksi matka oli lyhyt, vaikkakin se huonovointisena tuntui kestävän ikuisuuden. *Aikku* mietti blogissaan ajan käsitettä, ja samaa mietin nyt minäkin. Miksi menomatka tuntui menevän mukavasti ja jopa nopsaankin, mutta takaisin tulo kesti niin kauan, niin turhan kauan. Väsymyksen ja istumiseen kyllästymisen piikkiin varmaan saa tuonkin laittaa.


"Kiskotuttaa!"
Elli oli lähtiessämme pienen aikaa ollut pahoillaan, mutta tällä kertaa vitinä ei ollut kovin kauaa kestänyt. Ja toisena päivänä oli isompikin isoveli tullut kotiin ja tytyn maailma oli pelastettu sillä ;) Pääsihän sitä tirsottamaan isoveljen kanssa. Tuliaiseksi ja ikäänkuin lohdutukseksi Elli sai pehmolelun jota retuutettin jo yön tunteina hetken aikaa, kun tulimme kotiin. Pukinpussiinkin löytyi pari pehmoa. On siinä sitten taas tytyllä riepotettavaa. Niin, ja kyllä saimme taas ihan mahtavat tervetulotoivotukset. Kuinka voikin pieni mäyrätyttö olla noin onnellinen, kun kotiväki tuli kotiin. Kaivattu oli molemmin puolin <3
Itse en heti saanut unta ja jäinkin hetkeksi koneelle vastailemaan kommentteihin, joita poissaollessamme olikin saapunut molempiin blogeihin ihan kivasti. Kiitos vaan kaikille kommenteista, niitä on aina ilo lukea. Uni taisi tulla vasta neljän - viiden aikaan aamulla ja nukuinkin sitten makoisasti ainakin kymmeneen asti.
Myöhemmin, syödessämme, saimme päivän parhaat röhönaurut: nuorempi kertoi, ettei hän tiedä ketään muuta jääkiekkoilijaa, kuin (David) Beckham ;DDD
Pistetääs tähän loppuun vielä pari kuvaa Ellin ruokahetkestä.

"Tääkö on nyt muka mäyräkoiranmittainen ruoka-annos?"

"Äippää, tää loppu jo. Saisko lisää?"

14 kommenttia:

 1. Tuisku: Ai, loppuks sunkin ruakas liian nopeesti? Mä niin ymmärrän sua. Mihin ne sitä ruakaa säästää? Vai syäks ne itte sitä salaa? Gaumee ajataus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Tuisku, ihanainen <3 Kiitti, kun ymmärrät. Sillon kun mulle maistuis ruoka, sitä annetaan liian vähän. Ja mieluiten mä jakaisin ihmisväen satsin kanssani, mutta ovat mokomat niin itaria, että antavat mulle vaan Neuta (ihan OK) tai jotain ihme papanoita, jota ei syö vanha Erkkikään (sorge eno, jos luet tään).
   Ja sitkun mulle EI ruoka maita, niin tungetaan milteistä väkiste puperoo kitusiin. On se niin väärin!

   Poista
 2. No teillä oli varmaan ihan mukava matka. Tosin Tallinna on minusta sellainen kesäkaupunki. Tosin tänä vuonna käytiin ukon kanssa olikohan se nyt ihan helmikuun loppu tai maaliskuun alku ja meni ostokset niin tasapuolisesti kuin olla ja voi. Minä sain pellavalankaa ja mies Harley Davidsonin:)

  Elli, sinullahan on iso kuppi. Ei saa mäyriskään heittäytyä ihan liika ahneksi, muuten voi mäykkyneidon vyötärön salat (tai sulot) kadota:) Terveisiä M-L (joo Rammstein on ihan jees!) ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kesäkaupunkihan se paremminkin on. Katteltiin, että katujen auraukset on mitä on. Isäntä nuljautti sitä kipeää nilkkaansa uudelleen, ei onneks yhtä pahasti kuin viimeks. Melko reilukerhomeininkiä teillä. Sulla on sitten todennäköisesti pellavalankaa joka paikka täynnä, ei se muuten voi tasapuolista olla ;D)

   ML: Kuppi saattaa näyttää isommalta kuin onkaan, eikä äippä täytä sitä ikinä piripintaan. Äippä kyllä väittää että uumani on kadonnut. Että mitäs tyrkyttää sitä sapuskaa, silloin kun yritän laihduttaa (juoksujen jälkeen).
   T: Elli

   Poista
 3. Elli, sulla on suht samankokoinen kuppi kuin mullakin. Mitähän varten ne pihtaa meidän annoksissa? Minä kerjään välipaloja siten, että kannan kolme Kongiani Palvelijattaren jalkojen eteen ja tuijotan hyyyvin intensiivisesti ja heilutan häntää urakalla. Se ei voi olla nauramatta ja usein joku Kongeista sitten täytetäänkin herkuilla. Kyllä Se minun vyötärölinjaani vahtaa huolella, vaikka omaansa olisi enemmän syytä syynäillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahtivat varmaan, mokomat, ettei uumamme katoa ;) Vahtis omaansa nyt vaan. Meijänkin äippä on semmonen pul...tsot, en saa kuulemma kertoa :( Mutta vois joskus kurkata omaa uumaansa, tai siis sitä kohtaa missä sen uuma joskus on ollut.

   Hauska tapa kerjätä - intensiivinen katse. Samaa taktiikkaa käytän minäkin. Hännänheilutuksen sijaan mulla on tapana pomppia isäntäihmistä päin ja joskus joudun jopa komentamaan ihan ääneen. Tätä ei puolestaan emäntäihminen voi sietää ja se mokoma passittaa mut toiseen huoneeseen ruokailun ajaksi. Sieltä sitten vahtaan intensiivisesti niitä niiden ruokailun ajan.

   Poista
 4. Olen kerran ollut todella kovalla tuulella Tallinnanlaivalle ja oli todella mielenkiintoinen paluumatka. Vessaan ei voinut mennä koska... arvaat varmaan. Istuin koko matkan aivan hiljaa horisonttiin katsoen. Siksi nykyään on aina pahoinvointilääke mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sulle on sitten käynyt samoin kuin mulle nyt. Ei mua aiemmin oo keikutukset laivalla haitannu. Saattoi tosin olla sekin osasyynä, kun alkumatkasta ratkoin ristikkoa. Jos luen jotain tai olen muuten pää alaspäin, mulla tulee kyllä autossakin helposti huono olo. Mitään ei onneks tullut ulos, mutta jos olisin kauheasti liikkunut paikaltani, olisi tilanne saattanut olla eri. Pahoinvointilääkehän pitää ottaa hyvissä ajoin ja kuvittelin etten tarvi kun en oo ennenkään tarvinnut.
   Me satuttiin istumaan tv:n kohdalla ja siellä näytettiin karaokevideoita. En pystynyt katsomaan, kun joku nainen hyppeli kuvassa ylösalas. Mun on ihan maissakin vaikea katsoa niitä kauppojen mainostauluja, joissa kuva siirtyy ylhäältä alaspäin. Varmaan joku vika tasapainoelimessä, kun meinaan aina lentää persauksilleni. Yritin sitten tuijotella jotain muuta.

   Poista
 5. Ai säkin oot nopee syöjä(tär)? Mä jään aina ruoan jälkeen oottamaan, jos emäntä antais vahingossa mulle toisenkin kierroksen. Ei mee koskaan läpi, mut aina kannattaa yrittää!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin joskus ja jouluna ;) Nyt äippä hoksas taas pitkästä aikaa kongin ja arvaat kai - ruokahetki kestää hetkisen kauemmin. Juu, yrittänyttä ei laiteta, oon kuullut sanottavan.

   Poista
 6. Tiedän liian hyvin matkapahoinvoinnin laivassa ja yritän välttää laivamatkustamista, jos vain pystyn. Ei ole matkan pituudellakaan välillä, olen oksentanut sekä Vaasa-Uumaja, Turku-Tukholma että Helsinki-Rostock -väleillä. Eikä tarvitse edes kovin keinuttaa. Yhden Tallinnan reissun olen istunut katamaraanin keulassa yhteen paikkaan tuijottaen. Voisin lauleskella, että keitäs ne on ne sankarit, jotka laivassa matkustavat...

  Oliko Tallinnassa hyvä joulutori? Mieleni tekisi lähteä eurooppalaisille joulutoreille. Brysselin ja Luxemburgin joulutorit on nähty, mutta saksassa ne ovat kuulemma vertaansa vailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahus, sullahan on sitten vielä huonompi juttu. Mulla tää oli eka kerta matkapahoinvointia ja oon sentään kovemmassakin aallokossa ollut. Pari kertaa oon tainnut olla katamaanarissa, silloin alussa kun aloimme Virossa käymään. Kesäaika eikä keikuttanut, kyllä se sujui, kovalla tuulellahan ne ei edes taida lähteä satamasta.

   Itse asiassa me ei käyty missään joulutoreilla. En edes tiedä, missä siellä on nimenomaan joulutori, eikä meitä tällä kertaa viety edes mihinkään toreille. Viru hotellin läheisyydessä on kyllä yksi pieni tori kaiketi ympärivuotisesti, mutta isännän kipeän nilkan vuoksi ei käyty siellä. Jos olis Karnaluks jätetty väliin, olis voitukin siellä käydä.

   Poista
 7. Tere õhtust teillekin!

  Ja oikein rentouttavaa joulua sekä kaikkea hyvää tulevalle vuodelle! <3 Ellille joulusuukkoja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tere, tere!

   Kiitos samoin! Elli lähettää vastalipsutukset ;)

   Poista

Kiitos kommentista!
Kommenttisi näkyy hieman viiveellä, sillä takistan ne ennen julkaisua.