lauantai 24. lokakuuta 2020

113. Retkellä

 Joskus me otetaa kaffeet ja teet termarii, ja makkarat ja sinapit reppuu ja lähretää retkeilee piäneks aikaa johonki notskipaikal. Jossei joku tiär mitä notski tarkottaa, ni se tarkottaa nuatioo. Tai emmää mittää ot, mut mee porukat ottaa. Ko emmää jua kaffet se paremmi ko teetkää. Mut makkaraa mää kyl syä ja vettäki otetaa mua varte mukkaa. Kumma juttu, mut kui mul yleens annetaa vaa papanii ja muut saa sitä makkaraa. Mää saa korkeintas pari kuaremuruu ja ne papanat. Kyl mää jättäsi papanat valla kottii, ko kertta reissuu lähretää. Ja söisi sitä kurmeemakkaraa. Wiljamii vai mitä Tellii se ny oli. Piste. Mut muute nää reissut o iha parhaut. Kuvat o otettu viime tammikuu alus. Mut eipä paljo lunta näy. Järvi o pikkase jääs, mut muista ko äippä huus mul ain ko mää olsi menny ton jäil. Oli muka heikot. No saatoimmää vähä kastel tassujani tos rannas, ko emmää meinannu millää uskoo. Nii miälenkiintosii hajui tuli siält jäiltpäi. Eikä sin saanu men - no höh, sanos meikäläine. 


Kyl mää täsäki kuvas oon. Vasemmas reunas, noitte kivie eres.


Jonkumoine keittokatos taimikälie.

Mää täsä tarkasta sitä justiinsa.
Juu, kyl tän tulla voi.


Ja täs o sit se notskipaikka.

T: Elli Elviira Eloveena

6 kommenttia:

 1. Hienoilla paikoilla kuljette! Juu, ei mullekaan ikinä makkaraa tarjoilla kuin pikkurillin kynnen kokoinen maistiainen. On muka liian suolaista koiralle. Joskus kesällä jollakin terassilla saattaa ravintoloitsija tuoda nakin, eikä eukko kehtaa kieltää. Se on juhlaa se ;)

  VastaaPoista
 2. Juu, joskus on kiva päästä pois näist kotiympyröist. Suolan takii kai multakin toi makkara kiälletää, ettei saa ko jonku piäne muruse. Mää kyl muista, et' sää oot päässy oikee airol terassil istumaa, ko mää jouru tyytymää vaa tähä mee kotipihaa yleens. -Elli-

  VastaaPoista
 3. Retkeily on mukavaa! Ja juuri nuo eväät tekevät retkestä niin kivan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhä se o. Ku pääsis vaa vähä usseemmi retkeilee. Onks se mikää retkikää jossei eväst ol yhtää mukan, kysymmäävaa. -Elli -

   Poista
 4. Kyllä sun kelpaa, pääset mukaviin paikkoihin :) Ja sulla on oma pihakin.
  Pieni makkaranmurunen on kyllä kiusantekoa, sanon minä. Parempi kokonaan maistamatta kuin muru mahassa ja nälkäkuole... ei kuola lopun päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips, Arttu!
   Sori tää myähäne vastaus, ei oo emäntä taas vähään aikaan viaraillu tual konehuanees, et oltais huamattu tää sun viästis. Mut joo, joskus (=harvoin) sitä pääsee johonkin retkueelle eväitten kans. Vähä useemmin pääsee tonne Toukarin peltoteille kävelemään ja tiiraamaan hanhia ja peuroja. Tosa sää oot kyl oikees, melkost kiusantekoo on tyrkyttää piänt muruu, ko vois antaa iha kokonaise makkara. Mut kyl mul se muruki kelpaa vaik vähä harmittaaki, ettei saa enempää. Oma piha on ok, mut tähä aikaa vuarest se ei pahemmi houkuttele.

   Poista

Kiitos kommentista!
Kommenttisi näkyy hieman viiveellä, sillä takistan ne ennen julkaisua.