maanantai 21. lokakuuta 2013

58. No tulihan se siält ku vähä potkii

Kyl siin kamut nii kävi, et joskus toi valittaminenki kantsii. Nimittäis mu isompi isoveljeni oli nähny ton mu erellise valitukseni ja sanos, et' mul oli ollu vähä kiukkune ilme siin toises kuvas. Mul mikää kiukkune ilme ollu, vähä pettyny vaa. Mut ny o kuulkaa mennehet anteeks annettu, emmää ennää ol kiukkune. Eniwei, sillo se isompi isoveli oli huamannu, et jaa, kas, Elviiral o synttärit, syystäki motkottaa, mun tarttee ostaa sil kyl mäyrämmittane lurpsu vähintäski anteekspyynnöks. Ja vähä muutaki hyvyskää. Lelkkuu ei sekää tuanu, mut ei sen ny nii ol välikskää. Mums nams, KIITOS iha mahrottomasti isompi isoveli, sanokko viäl äipäl, et mul saa kyl enempiki antaa niit herkkundaalei, ei niit mihkää piiloo kantsi pistää. Poruha siin muute tulee.

Mäyrämmittane lurpsu 
Tystö alkakoon

Ihka ensteks mä makustelin kyl pikkulurpsun.

Jonku näist mää oti.

Pusut, halit, passusset (=taputukset)

Siin kyl saatto käyr sillai, et mää torkahri isovelje sylkkyy ;)
Ja niinkos kuvist huamaatte, ni mu ylitteni meni taas kerra leikkuupuimuri ;) Vaik äippä sanoki, ettei tänä syksyn trimmat. Mut ko se kuuli, et mu piänempi isoveli oli lährös mun ja sen vanha tarhakaverin (mu trimmerini) ja Nillan ja Nellin kans lenkil. Ni se sano sil veljel hiukka kurillas, et' käske ny se flika trimmat Elliskä, eli mut. Voi kauheeta, jos mää sen olsi tiänny, ni mää olsi jättäny sen lenki välist. Mää e oikee välit nois trimmaamisist, ko se tuntuu nii ikävält. Mut kyl mää ny sit taas näytä iha fiinilt. Ainaki pual vuat, sanoo äippä. Vähä kylmä vaa tuppaa tuleen, enkä mää ain pysty peitteleen sitä äipält. Ja sit se kaivaa heti sen pinkin villatröijy mu päälleni ja se jos mikä o inhottavaa.Damn! Tänä aamul oli 9,4 astet pakkasta, hyrrr!!!!

Mut aurinkoist maanantaiehtopäivää teil kamut!

T: Elli Elviira (onnellinen) Eloveena

14 kommenttia:

 1. Asiaa!! Nyt näyttäis lurpsut ja herkundaalit olevan ihan kohdillaan! Ja tooosi söpöjä on kyllä noi pinksut herkut! <3 Hyvä isoveikka! :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Sä niin taisit tiätää tään :) Isoveli kyllä tiätää naisväen lempivärin, ainakin meijän äipän. Isoveljet on niin parhautta <3

   Poista
 2. No on sul kuiteskin viksu toi isompi isoveli, on se pienempi isovelkin selkeesti välkkyä, mut onhan ne tiätysti, ku ovat sulle sukua. Joo. Oot saanu hyväskää ja lurpsuja ja sylkytystä. Kyä sun kelpaa! Muiskut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyl ne iha viksui o. Ei sitä muute mäyläkoilan isoveljeks pääsisikää ;) Kyllä mun ny kelpaa.

   Poista
 3. No niin, nyt pelittää! Kyllä sulla on fiksu isoveli, sitä kantsiikin vähän pussailla kiitokseksi. Ja kovasti viehkolta näytät kampaajalla käynnin jälkeen. Kauneuden eteen joutuu neitoset välillä vähän 'kärsimään'.
  HÄ?? Onks teillä jo noin monta miinusastetta siellä? Pitää varmaan alkaa asennoitua, että täällä pääkaupungissakin kohta on talvi, vaikka vielä on lehtikin joissakin puissa.
  Älä palellu kaunotar, koita pitää rivakkaa menoa ulkona. Terveisiä Palvelijattarelta ja iso muiskaus minulta sulle ihanainen Ellukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu pelittää, ku pistää pelittämään. No oommääki senvert viksu, et kiitospusut lipsauta ain. Vaikkei olis mitää syytäkää. Mut ny oli. Juu, se ikävä puali täs naisen olemises o, et kauneutes ettee joutuu kärsiin. Ja joskus aika paljonki. Mut mites must tuntuu, et jokku miähekki kärsii välil samoist asioist.

   Juu-u, aamulla oli miinus yhrekseän pilkku neljä astetta aurinkonnousun aikaan. Mut kyl se siitä sitte päivemmällä helppas, ja meni plussan pualel viitisen astetta. Se o tämmöst tääl pohjoisis (lue: Porin korkeudella, toim. huom.). Kyllä oli kylmä ja aamulenkki tehtiinki melko rivakasti - tuonne karunpäähän asti, ja siin mä sit tein tenä, ko oli nii kylmä. Ei auttanu pakko(villa)paitakaa Palattii sit vähi ääni kotio, ja tehtii pirempi lenkki vast päiväl. Kiitti terkuist ja muiskuista, ja takasin sinne teille kans samanmoisia.

   Poista
 4. Fiksu isoveli, kun osasi tuua tuollaisen kunnon mäyrän mittaisen luun. Meilläkin kelpaavat. Ihanii karkkinamei kanssa:) Kuin justiinsa pakkasii vasten trimmasitte? Höh, kasvata Elli nopeesti talviturkki, ko talvi on tuloos. Ei vaan voi mittää. Meil ei ole vielä nui paljon pakkasta, mutta ihan rapsakkaa meillä on toi nollakin:) Terkkuja M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta, noissa isoissa on vaan se "vika", että vaatii milteistä aina lurpsutelineen, että sitä pystyy närimään. (Jostain syystä Elli haluaa, että luusta pidetään kiinni silloin kun se syö sitä.

   Ellillä kasvaa nuo turkikset sen verran vikkelästi, että on pakko trimmata kaks kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Jos tää syksy nyt olis jäänyt väliin, olis Ellillä ihan mahdoton turkki keväällä. Ei tee hyvää karvan laadulle jättää nyppimättä silloin kun alta pukkaa uusi karva. Sitten olis ollut ehkä pakko nyppiä keskellä kauheimpia pakkasia. Meni vaan nytkin hiukan turhan myöhäseks, kun ehti näitä kylmiä ja tuulisia ilmoja jo tulemaan, kun vielä hetki sitten oli ihan kivanlämpöisiä päiviä. Toi leikkaus vähän sevotti mun pasmat.
   Pakkasta oli tänä aamuna vain n. 6 astetta, eli ei ihan yhtä paha kuin eilen, mutta tuulta pukkaa taas. Terkkuja, ja rapsuja Ossille.

   Poista
 5. Voihan vitalis mikä luu! Aivan mahtavan kokoinen. Kyllä nyt kelpaa, kyllä veikka ansaitsi kunnon pusut =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu-u, iha o kuule mäyrämmittane. Veikka sai iiisot lipsutukset. Piänempi isoveli o täs kyl sit saanu toimii lurpsutelineenä, ko sitä o muute nii hankala tyästää.

   Poista
 6. Onpa mahtava luu! :D Ja kampaajalla käynti kannatti, kyllä nyt kelpaa poseerata kuvissa kun on uusi kuosi, vaikka eihän siinä vanhassa, tietenkään, mitään vikaa ollut :)

  Meillä pojat olivat aivan huumaantuneita aamulla kun maassa oli lunta, ei ihan vielä nietokseksi asti, mutta riittävästi villiinnyttämään mäyräkoirat. Ihminen ei ollut ihan kauhean villi tai hyvillään kun paiskoi välillä jäistä räntää päin näköä taivaalta. Krääh. Talvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ihmettä, mihin mun vastaukseni on kadonnut? Mielestäni vastasin tähän kyllä jo aikoja sitten.

   Juu, lurpsua on vieläkin jäljellä, kun noi lurpsutelineet (=ihmiset) on vähän laiskansorttisia pitämään luuta käsissään, ja yksin on hankala syödä. Vanha palttoo on paree vaihtaa pari kertaa vuodessa uuteen malliin, muuten rupee takkutukka häiritsemään eloa.

   Uskon kyllä tuon poikien riemun. Meilläkin kaikki edelliset koissut on aina olleet innoissaan lumentulosta. Elli ei pidä sateesta missään olomuodossa. Tosin pienenä pentuna se suorastaan rakasti lumikinoksissa kiipeilyä, mutta sekin on jäänyt pois. Ihminen joka joutuu auraamaan käsipelillä lunta pihasta, ei voi olla kovin innoissaan lumentulosta. Pitäisköhän tässä suunnitella muuttoa kerrostaloon? ;) Tai peräti ihan etelän lämpöön ;D
   nimimerkillä: saapihan sitä aina haaveilla!

   Poista
 7. Herramunjee, mimmosii luita sää Elli syöt - mää oon kade! Haimatulehuksen jälkeen multa on kielletty kaikki luut ja namit, niinkö possunkorvat ja muut semmoset, mikä on kyllä epistä. Kovin söötisti sää nukut siinä sylissä, mää ko oon tämmöne macho ni en sylis nuku. Piste. Vaik olis mikä. Hirmeesti suukkoja sulle, kaunokainen! t. Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, menihän se isoveljellekin vihdoin jakeluun, mimmosii lurpsuja mulle kuuluu kantaa. Tosin sitä on kyl viäl tallel, ko noi ihmislurpsutelineet on vähän laiskoja avustajia, ja ilman on hankala syödä.

   Pahus, en kyl olis saanu sul näyttää noit kuvii, ku olisha mu se pitäny tietää, et sul tulee paha miäli, kunnessää voi tommosii syärä. Anteeks iha hirveesti Mauri-setä! Haimikse kans ei oo kyl leikkimist, et' kyl mää siin suhtees ymmärrä su mattees, konnei se an niit herkkui sul. Mut ku sää oot tommone matsho, ni kyl sää sen kestät niinku miäs.

   Juu, kyl mää aika herkästi nukahra, ku joku vaa rapsuttaa mu masuuni, se o jotenki nii koukuttavaa. Juu, matshot ei tiäteskää sylis nuku, ne nukkuu vaa samas sänkys mattejes kans ;D Kiitti suukoist, mää lähetä sul samammoisii takasi! Smack!
   - Elli

   Poista

Kiitos kommentista!
Kommenttisi näkyy hieman viiveellä, sillä takistan ne ennen julkaisua.