perjantai 4. lokakuuta 2013

56. Mää vähä esiti

Joskus aikaa sitte, kesällä oli Lyyti meil kyläs, ko mummu oli taas jossai reissuillas. Mää pääti vähä esittää Lyytil taironäytteitäni, et' millai sitä lurpsuu nysit pureskellaa. Se ku ei oikee ossaa. Se joko jättää syämäti (kuvitelkaa ny!) tai sit se hotkii sen.


Mää oikee lässyti ja mässyti.

Jyysti ja jäysti. Maiskutin.

Mut voitteks kuvitel, se ei ollu näkevinäskää mu herkutteluitani. Vähänks oli törkeet käytöst!

Ja sit tähä loppuu viäl yks luantohetki-kuva. Tiätteks mikä lintu? Mää tiän.

No, se o tiätysti pähkinähakki. 
Äippä sanoo, ettei se ol tommosii lintuloit juur ikuna nähnyt, et ny o vast eka kerta. Ja niit oli tosa joku päivä vaik kui mont. Hauskan näköne. Mää sanosi et' pilkkulintu, jossemmää tiätäis.

Mukavata viikonloppuu teil, kamut!

T: Elli Elviira Eloveena

12 kommenttia:

 1. Mäyräkoira se osaa aina ottaa ilon ja nautinnon irti asioista :) Tuolla tavalla Aslankin aina jossakin vaiheessa rupeaa puruluutaan mäyheltämään, mutta pitää samalla toisella silmällä tarkasti Alphonse silmällä, ettei se tule nappaamaan luuta siltä. Toki jossakin vaiheessa tekevät aina muutamat vaihdot, kun se toisen luu nyt vaan on parempaa kuin oma ;)

  Ellille pusutukset humppatukkaisilta mäyrämiehiltä. Se ois perjantain ja viikonlopppu aluillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! :) Ai Aslan vetelee luun kans selällään? Elli on tuota harrastanut ihan pienestä pitäen. Alussa vähän pelkäsin, että menee luu kurkkuun, mutta hyvinhän tuo on sen aina haltsannut. Oikeat luut se syö kyllä jostain syystä ihan oikeinperin, mutta nuo nahkalurpsut menee usein selällään. Juu, ehdottomasti Aslanin kannattaa tarkkailla Alphonsea, ei oo kivaa menettää luutaan toiselle, vaihto on paljon parempi ;)

   Kiitos pusutuksista, samanlaisia humppatukille! Nää viikonloput vierähtää niin vikkelään, olispa edes kaunis ilma. Vaikka toisaalta aivan sama, mulla on ullakon siivous kolmatta päivää meneillään, eikä huomennakaan loppua näy. En oo hirveesti ehtinyt edes koneelle.

   Poista
 2. Kih hih, onpa sulla hiano tyyli luukkien purentaan - kumma vieras ko ei oo moista taidonnäytettä näkevinäänkään! Mää olisin kyllä tullu kattoon, että mitä sää touhuat, ja sitten livauttanu siinä salaa suukon poskelle kans! Aurinkoista viikonloppua sulle kans, Elliseni! t. Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eikö ookki? ;) No - Lyyli ny o vähä tommone....;)
   Vitsit olsit vai? Oliski ollu päheetä ku olsit tullu tänne, ja varpilla olsin jakanu sen lurpsun sun kanssas. Hitsi, ny jäi sit suukotki saamati :( Eikä mua tartte salaa lipsutella, rohkeesti vaa, iha suara muisku. Vaik olsin mää sit voinu kyl vähä punastuu. Kiitti, toivotaan tosiaan sitä aurinkoo, vesisatees ei oo kiva talsii.

   Poista
 3. Sulla on Elli mahtavan nautinnolliset luunsyöntiasennot! En olis ehkä heti tuntenut lintuu, mutta sen tiedän, että oon aikaakin kerra nähnyt. Mun appiukolla kasvaa iso sembramänty takapihalla ja toi lintu syö sen sembramännyn kävyn siemeniä. Niitä sembroja ei kait löydy kuin istutettuina eikä tuota lintuakaan kait näe kun hyvin harvoin. Ei mun muistaakseni tuo lintu asustakaan Suomessa. Mutta mä olen aik ahuono linnuissa. Kottaraisen tunnen ihan varmaan. Terkkuja teille M-l ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, nii onki, siitähä pitää oikee kunnol nauttii :)
   En tuntenu määkää lintuu, eikä äippä. Mut enste se varmisti iskält sen linnun nime ja sit se katto viäl lintukirjast. Et kyl kai se uskottava o, et' se o pähkinähakki. Äippä räpsi siit muute aika monta kuvaa. Wikipediastaki löytyy jotain tiatoo siit linnust: http://fi.wikipedia.org/wiki/P%C3%A4hkin%C3%A4hakki Mää tunne varikse ja haraka, ne o aika pahaäänisii raakujii, jokka joskus kiusas mua. Terkkuja Sulle ja Ossille! T: Elli

   Poista
 4. Hyvin esittelit oikeat otteet Ellukka! Oot kyllä superihana ja suloinen.
  Jestas miten hieno lintukin tuossa kuvassa. Ei meillä ollu mitään hajuu mikä lintu oli kyseessä, ei olla ikimaailmassa nähty. Hieno kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tommoset otteet mul o hyvinki usein lurpsun syännis. Tsihhih, kiitti kehuist (punastuu). Juu, noit lintuloit oli tos vähä aika takaperi tääl meijä huudeil, ilmeisesti vaa ohikulkumatkal olivat, viipy vaa muutama päivä. Wikipediasta löytyy lisää infoo: http://fi.wikipedia.org/wiki/P%C3%A4hkin%C3%A4hakki

   Poista
 5. Mahtavat liikkeet, Elli! Ja hieno lintu. Me ei tunneta muita lintuja kuin varis ja harakka ja talitintti ja pari muuta. Tommosen pähkinähakkelin voisin kyllä syödä suihini!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan ookki! ;) Toi muute kuuluu varislintuihi. Mää tunne paljonki lintui, mut emmää niitte nimii tiär, mää vaa kattele niit olkkari soffa selkänojalt ikkuna läpitte ;) En pääse maistelemaa. Iha pikkutyttönä, ekana talvenani, mää sai pikkutsirpa kiinni, mut arvaa ny mikä haloo siittäki synty. Jourui sit päästää sen tsirpa vapautee, mut arvaa harmittiko?

   Poista
 6. Koiravieras taisi vaan olla kohtelias. Olen ainakin lukenut, että jos koira hämmentyy, se kääntää päänsä muualle, jos se on viksu. Sulla on siis viksu kamu ollut käymässä :)
  Mutta olet varsinainen nautiskelija, ihan kiusallasi siinä kierin ja jäystät, että toinen tulis haastamaan sun luuta :)
  Terkut sun mammalle kans =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sitäks se oliki. Rispektit siis Lyytille, tiiäkkö ku Lyyli o niimpal mua vanhempiki, ni kyl sen kuuluuki vähä hämmentyy mun lurpsutteluhetkestäni, eikö?
   Nautiskelija oon, taisin vähä kiusotellaki, myönnetään :D Mut Lyyli ei kyllä ikinä veis mun lurpsuuni. Mä paljastan sulle salaisuuren: ei se tykkää nahkalurpsuista, voikko kuvitella!!!
   Mamma kiittää terkuista ja lähettää sulle vastaterkkuja! Ja mää lähetä pojil paljo terkkui, joks ne o koton?

   Poista

Kiitos kommentista!
Kommenttisi näkyy hieman viiveellä, sillä takistan ne ennen julkaisua.