tiistai 6. elokuuta 2013

51. Whaaat?!

Olen ollut siinä uskossa, että taustakuva, joka näkyy tuossa vasemmalla, näkyisi samanlailla myös muille, kuin itselleni. Niinpä sitten, kun korjasin pojun tietsikkaa ja testasin netin näkyvyyttä, piipahdin tietenkin tänne Ellin sivuille. Ja mitä mun vanhat silmäni näkeekään. Kuva, joka on puoleksi peitossa tekstin alla. Whaaat the hec?!!! Sen siis pitäisi näkyä kokonaan. No, pienensin kuvan kokoa ja nyt se näkyy pojankin koneella lähes kokonaan. Tämähän tietenkin liittyy sekä näytön kokoon, että asetuksiin, jotka meillä kaikilla on varmaan erilaiset. Mutta miten te muut sen näette? Näkyykö tuo kuva kokonaan teidän koneillanne? Vai onko se osittain piilossa?
Nimim. Tahtoo tietää

11 kommenttia:

 1. Riippuu siitä, miten suureksi olen näkymän zoomannut. Aika jännä juttu sinänsä, että kun zoomaan näkymää suuremmaksi, reunakuva jää piiloon ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis vieläkin jää piiloon? Mulla näkyy saman verran valkoista, kuin kuvaa ja näkymää ei ole zoomattu, eli siis 100% näkymä. Eli pitänee vieläkin pienentää, mutta sitten saan kyllä varmaan itse katsoa kuvaa suurennuslasin läpi ;)

   Poista
 2. Jos kavennan tekstin aluetta näkyy taustakuva kokonaan, mutta silloin menee teksti tietenkin pienemmäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin ilmeisesti pojallakin oli, ja jos teksti on kovin pientä, ei sitä näe lukea. Periaatteessahan se nyt on sama mitä siellä taustalla on, mutta kiva olis kun näkyis, kun kerran niin oli tarkoitus. Eli koitetaanpas vielä kerran pienempänä.

   Poista
 3. No niin, äsken oli 200 pix leveä, nyt on enää 150 pix. Toivottavasti tämä auttoi?

  VastaaPoista
 4. Minulla ei ole ollut ikinä mitään ongelmia ei sinun, eikä kenenkään muun blogien kanssa kuvan näkyvyyden kanssa. Tietysti tämä johtuu siitä, että minulla on aika iso näyttö. Voisikohan tämä olla 20 tuumaa? No kulmasta kulmaan vinottain 51 cm. En edes pidä koko näytön suuruisena näitä blogeja. Luulen, että nämä ongelmat tulevat esiin vain pienemmillä näytöillä ja läppäreillä. Lämpimiä terveisiä helteiseltä Kirkkonummelta, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että sulla näkyy kunnolla, varmaan johtuu just tuosta sun näytön koosta. Mulla on 17,3" näyttö, lukee ihan tossa masiinan päällä ;) Pojalla nimenomaan on pienempi läppäri kuin mulla. Mut ei se kivalta tunnu, että jollakin näkyy erilailla kuin olen tarkoittanut. Tiedän kyllä että näytön resoluutiokin tuohon vaikuttaa, eikä kaikilla vaan ikinä näy samanlailla, onhan noita koneitakin niin paljon erilaisia. Jouduin kyllä reippaasti pienentämään tuota kuvaa alkuperäisestä 400 pixelistä.

   Ai niin, ja kaikki tekstiin tulevat kuvathan keskittyy automaattisesti, mutta ongelmia on vaan tuon taustakuvan kanssa, joka on tuossa vasemmalla. Todella kiva tietää, että edes jollain se vanhakin kuva kuitenkin näkyi ongelmitta. Sitä vaan yleensä ihmetellään, että miks jonkun blogissa on noin oudosti joku kohta, muttei uskalleta edes kysäistä, että onko se tarkoituksella.

   Kiitos terveisistä, samoja lämpöisiä sinnekin :)

   Poista
 5. Hyvin näkyy - mutta minulla on läppäri tuon 17"... (en muuten ikinä enää vaihda pienempään, koko riittää hyvin ja en kaipaa erillistä näyttöä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tää 17+" riittää hyvin. Mulla kans nykyään käytössä juurikin läppäri, en jaksa enää odottaa että pöytäkone käynnistyy, kestää varmaan tunnin ;) No, ehkä sit jos tää kone hajoo, niin pitänee sitten taas tarttua pöytikseen.

   Sorry, mun vastaus on vähän myöhässä kun oltiin reissussa.

   Poista
 6. Näkyy kokonaan, paitti äipän iPadissa vain puolikkaita. Joo, ja hyvä ku korjaat, ku Nättien Tyttöjen kuvien pitää AINA näkyy kokonaisina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että näkyy kokonaan, harmi ettei iPadissa näy, mutta eiköhän meille riitä tuo tietsikka-asetus. Jos mä säätäisin sen iPadin mukaan, niin varmaan sais tietsikalla katsella suurennuslasin läpi ;D
   - Ellieli -

   Juu, mä haluun näkyy ehrottomasti kokonaisena, pualikkaisena mä en oo kuin... no höh, pualet ittestäni (meinasin kirjottaa että sualet, mut sain viime tipas korjattuu). Ja ehrottoman paljon, siis miljoonasti kiitoksii kehuist, vaik tiäränhä mää, et mää Nätti Tytteli oon :)
   - Elli -

   Poista

Kiitos kommentista!
Kommenttisi näkyy hieman viiveellä, sillä takistan ne ennen julkaisua.