maanantai 18. tammikuuta 2016

92. Radanvarrella

Tiättekste, ku me käyrää ain välil tul junarara varrel kävelemäs, ni äippä muisti ottaa kameras mukkaa. Se o peräti kummallist, ko ei se yleens muist. Mut ny o sit rokumenttii ainaski yhrest semmosest reissust. Juu, ei siäl junat ennää kulje, mut joskus kesäl voi kuulemma ponkat siäl resiina. Ei me kyl ol nähty.

Jourui laittaa taas ton kaameen villatröijy, ko pakkast oli milteistä -10°.
Melko sytämmellist porukkaa siäl mettäs assuu.
Oltii kuljettu jotai 3 kilsaa ja tultii tiäristeyksee.
Mää kattoi oikeel...
...ja mää kattoi vasemmal.
Ei näkyny junii eikä kyl niit retiisejäkää.
Mää oli sitä miält, et olis voitu vaik jatkaa, mut porukat tuumas et käännytää takas, kyl 6 km lenkiks riittää moisel pakkasel. Pöh, eihä mul jäätyny eres tassut.

Huhhuh, kyl se 6 km vaa oli pitkäst aikaa melkone lenkki.
Et kai mää piänet tirsat voin sen pääl ottaa.
Mää kyl yleens saa kulkee mettäs aika vappaasti, nii pääosin nytenki. Mut tos kohtaa mua veri veti mettähallitukse pualel niipaljo, et noi tolvanat laitto mul remeli kii. Voihan ny pualukka, just ku olis löytyny miälenkiintosii hajui. Epistä.

T: Elli Elviira Eloveena

8 kommenttia:

 1. Hyvän lenkin oot käyny heittämässä! Ja tirsathan nyt on aina paikallaan. Sama juttu on vähän meilläkin, että jos joku haju kovasti kiehtoo, niin hihna napsahtaa saman tien takaisin kaulaan. Mutta tärkeintähän on ihmisten ulkoiluttaminen ja yhdessä olo, ettei niitä hukattuja jälkiä sitten niin osaa jäädä suremaankaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua on välillä vaikee saada lenkille näillä keleillä, kun tiedän että vaatetta pukkaa päälle. Mut sitte ku ollaan lenkillä, menenkin kyllä reippaasti. Paitti jos tassut jäätyy, sillo ei kyl pysty liikkuu mihinkää. Toi hihnajuttu oli kyl aika tylsä, ku just löyty jotai tosi miälenkiintost ja sit joutu heti remelii. Mut ei surra, tulipaha porukat ulkoilutettuu oikee pitkän kaavan kautta :)

   Poista
 2. Sinnoot ollunna reepas ja tolokuntyttö ku oot nuin pitkän lenkin käännä pakkasella! Tiälä on niin kylymee ettee tarkene ies 30 metrijä suati kolomee kilometrijä. Eekä laahtumista tiijjossa.
  Mahottoman nätti oot tuossa nätissä paejjassas :)Värj soppii sulle tosj hyvästi <3
  Mukavannäköstä seutuva on sielä käävvä lenkillä. Varmaan oes ne hajuttii mukavija. Harmi ku et piässy haestelemmaan. Ehken enskerralla sittä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joskus oon reipas, mut useimmiten en ;) En oo noist asteist iha varma, pikkase alle sen o täytyny ol, ko yli -10° toi pöljä pistää mul tassutossut. Meil tääl o aika vaihtelevasti pakkasta, välii o pikkase al ja välii pikkase pääl -10°. Sit taas yhtäkkii pomppaa sinne -20° pääl.
   Voi Iivari, kiitos kehuista! ♥punastuu♥. Väri o kyl iha hyvä, mut mialuummi mää liikkusi ilma mitää tröijyntynkää pääl.
   Tual o kyl kiva lenkkeil ja hajut olis ollu ihan mahtavat. Olin kyl vähä pettyny, etten päässy niit tarkemmi tutkii. Ens kerral kyl varpilla tutkin jälkien alkuperän, sano mun sanoneen! ;)

   Poista
 3. Kovasti hienolta ladyltä näytät syklaaminpunaisessas Elli-neito. Juu, kuus kilsaa on ihan passeli matka näillä miinuksilla. Ja kivasti tulee uni päikkäreillä sellasen matkan jälkeen. Mukavaa maanantai-iltaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, sinäkin, Párek! ♥punastun♥ Tattis kehuist! Pakkaset o vaihrellu jo monasti tonki reissu jälkee. En kyl yleens noi pitkii reissui tee, mut joskusha se poikkeus vahvistaa säännö, vai mitä? Tirsat o parhaut! Mukavaa tiistai-päivää teille!

   Poista
 4. On söötti villis sulla Elli. Eikö olekin ihan epistä, kun laitetaan kiinni? Ossi kulkee aina narussa, kun koskaan ei tiiä täällä meillä, mikä öttiäinen on kulkenut ja ihan justiinsa. Ossi lähtee ku liipasimesta, jos on hyvät haisut. Miäs on sanonut, että hää ei Ossin peräs juokse, nii parempi pitää kii. Ossilta muiskaukset sulle Elli. Terkut Ossilasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, no vanhaha tää jo o, valitettavasti äippä suunnittelee jo uutta, toivottavasti jää vaa suunnitteluasteelle. Onha mul se vihreeki, jota piretää kovemmil pakkasil.

   On tosiaan, epistä on! no mulle on näytetty kaikenmaailman pupun ja tipun ja oravan yms. jälkiä, vaan eipä ne liiemmin oo kiinnostanu. Mut iskän väittämän mukaan siit oli hirvi menny, ni mää oo vähä niinku semmone isompie saaliitte peräs kulkija. Loppuviimeks mää oo kyl aikas kiltti, eli ku ne tarpeeks karju, ni mää tulin pois jäleltä. Mut olsin menny kyl takas, ni siks mut sit kiinnitettiin. Oih, kiitti muiskautuksist, Ossi ♥ mää vastaan sul samammoisii täst: *smack*!
   -Elli-

   Poista

Kiitos kommentista!
Kommenttisi näkyy hieman viiveellä, sillä takistan ne ennen julkaisua.