sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

47. Tökkii...

...Nimittäin tää paluu tänne blogimaailmaan, kun on näin pitkään ollut poissa. Ei meinaa millään saada bloggausta aikaan vaikka kuinka yrittäisi. Ei tullut edes sitä juhannussatuakaan, vaikka ML pyysi. Yritin toki sitäkin miettiä, mutta juhannuksen alusaika oli kyllä sen verran kiirusta, etten sitten kuitenkaan ehtinyt siihenkään paneutua riittävällä teholla. Teidän blogejanne olen kuitenkin melko säännöllisesti kuikkinut, ja joskus heittänyt kommentillakin, kun aika on ollut otollinen kirjoitteluun.

Sikeä uni!
Heh, joku oli nukahtanut kesken korvanrapsutuksen ;D

Mitään ihmeempää meille ei oo tapahtunut tänä aikana kun olemme poissa olleet. Kuvia tosin on aika vähänlaisesti tullut otettua tätä Ellin blogia ajatellen, mutta ehkä tuolta kansioista jotain vielä löytyy.
Tallinnassa kävimme viikkoa ennen juhannusta, ja tietenkin Elli sai taas tuliaisen, kuinkas muuten. Ihan seko meinas tulla kun tytsi yöllä näki meidät, pikku porukin siinä pääsi: yyh yyh yyh, se inisi. Eikä tiennyt miten päin olla. Pikku ressukka ;) Silloin on hyvä olla kun porukka on kasassa. Päivittäiset poissaolohetket  kuten töissä, kursseilla, kaupassa jne., Elli kestää paremmin kuin tuollaiset useamman päivän (3 vrk) poissaolot.

Urho Ugulin väsyttämä neitokainen.

Tallinnan matkaajille tiedoksi, että aivan D-terminaalin vieressä on upea ruokapaikka, ilmeisesti myös olutpanimo, jonne matkanvetäjämme oli varannut meille aamiaisen. Se oli runsas, mutta toisin kuin Suomessa, siellä EI täytetty tyhjentyneitä tarjoiluastioita, mikä oli kyllä vääryys jos joku olisi halunnut lisää hakea. Myöhemmin, illalla, kävimme vielä syömässä siellä. Itse pidin annoksestani, mutta isäntä vähän purnasi, kun ei saanut lohkopottuja, vaikka listalla niitä oli. Meille sanottiin että saamme vain muusia lisukkeeksi, kun meitä on niin paljon (olimme siis lähes koko bussilastillinen siellä). Myöhemmin katsoimme, että kyllä osa porukasta oli niitä lohkopottujakin saanut, miksei siis mieheni? No sitten tuohon upea -sanaan. Syy, miksi sanon sitä upeaksi tarjoilupuolesta huolimatta, on nuo ulkoiset puitteet. Yritin sisälläkin ottaa kuvia pikku pokkarillani, mutta salama ja valaistus ei oikein kunnon kuviin riittänyt. Siis ulkoapäinhän se on vähän vaatimattoman näköinen, mutta sisätilat onkin sitten ihan näkemisen arvoinen juttu. Ne jyhkeät pöydät ja tuolit, tynnyrinpohjat seinällä, jättimäinen puinen oluttuoppi ulko-oven yläpuolella...ja tilaakin on riittävästi. Jos alhaalla loppuu kesken, niin yläkerrassa jatkuu. Lisäksi siellä on ilmeisesti myös toisinaan elävää musiikkia. Olisi ilmeisesti nytkin ollut illalla, mutta me ehdeimme lähteä hotellille sulattelemaan murkinaa, Viru-hotellihan oli ihan kävelymatkan päässä. Onkohan kukaan teistä lukijoista vieraillut tuolla? Jos oot niin mitä pidit paikasta?

Muoks. Pitääpä vielä lisätä linkki ko. ravintelin sivuille, kun sellaisetkin tuossa löysin. Siellä on tosiaan parempia kuviakin, kuin nuo mun ottamat. Ilmeisesti tuossa talossa tai ainakin samassa korttelissa on muutakin toimintaa kuin Kochi Aidad Trahter. Kantsii käydä kurkkaamassa *täällä* ja sieltä klikata panimoravintola, niin olet siellä missä mekin olimme :)

Tääkö se on, se nimi....
....vai tää?
D-terminaali näkyy ihan sinne ruokapaikan pihalle.
Jättimäinen tynnyrinpohja. Saattaapi se nimi olla tuossakin.
Kochi tarkoittanee kahvia?
Näkymä yläkerrasta. Aamiaisella olimme tuolla parven alla, mutta
illalla istuimme juuri tuossa etualalla näkyvässä pitkässä pöydässä.

Sitten vielä Elliin, eli blogin päätähteen. Olemme Ellin kanssa pari kertaa käyneet uimassa. Ekakerralla käytiin Inhotulla, jossa vesi oli jo kesäkuun alussa tosi lämmintä. Toinen kerta oli hiljattain tuolla paikkakunnan jokirannassa, josta löytyy vanha uimaranta, jota ei enää hoideta, mutta joka pohjaltaan on huomattavasti parempi kuin paikkakunnan virallinen uimaranta. Nykyään siellä ei oo enää koirankieltomerkkejä, joten koiria voi siellä uittaa.Tällä kertaa muistin ottaa Ellille pelastusliivit mukaan ja laitoin ne rannalla tytsille. Se laittaminen ei oo kivaa, mutta voi sitä riemua, kun se tuli pojan ja mun perässä yhä uudelleen ja uudelleen uimaan. Toinen piti vuorollaan flexistä kiinni ja toinen oli pidemmällä ottamassa koissua vastaan. Syliin se aina pyrki ja sitten ohjattiin se maihin. Että se nautti, ja tuntui että ne pelastusliivit antoi sille turvaa, että se uskalsi tulla. Käännöksiäkin se jo teki, vaikkakaan en sitä ilman hihnaa silti uskaltanut sinne päästää. Aivan mahtava fiilis jäi tästä uintikerrasta, mutta kuinka paljon se vaatii uimaharjotuksia, kun olen lukenut siitä vesihännästä. Siis ettei sitä tulisi. Ellilläkin häntä vispasi aika paljon uidessa. Harmitus vaan, ettei ollut kameraa mukana. Elli seisoi pojan selän päälläkin, kun hän lojui siinä rantavesissä ;D Ja tassut kävi tyhjää kun sen nosti vedestä suoraan syliin ;DDD

Pistetään nyt edes viime vuoden kuva Yyterin koissurannalta,
kun ei tuoreempaakaan uintikuvaa ole ;)

Ja kun nuo viralliset juhannustoivotukset nyt jäi toivottelematta, niin pistetäänpäs tähän loppuun vielä:

MUKAVAA, SOPIVAN LÄMMINTÄ JA RENTOA KESÄÄ KAIKILLE!

16 kommenttia:

  1. Voi miten sulkku Elli, täydessä unessa. Nyt on hyvä, kun on lauma taas kasassa. Ottaahan se päähän, jos lauma hajaantuu ja osa karkaa jopa maan rajojen ulkopuolelle.

    Aurinkoa ja virkistävää kesää teillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, äippä aina ottaa noita tirsotus-kuvia. Oma lauma = paras lauma, kaikki yhes koos ;) Tosi törkeetä oli kyl tommonen, että mut, pieni piskiläinen, jätettiin kylmästi hymyillen kotiin ja lähdettiin ulkomaille asti humputtelemaan. Onneks ei mun kummiskaa tarvinnu yksin olla, sain kököttää isoveljen kainalossa :)

      Poista
  2. Mainiota, että olette palanneet välillä tänne blogimaisemiinkin! Teillä onkin ollut näköjään kaikenlaista touhua ja tohinaa. Niin pitää ollakin: enemmän elämää ulko- kuin blogimaailmassa!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No toi alku oli vähän hankalaa, kun ei meinanneet sanat sopia millään jonoon peräperää. ;) Piti hetken miettiä mistä sitä kirjoittaisi, mutta tulihan se sieltä kun vähän puristi. Molempi parempi, tosielämä on sitä aitoa elämää, mutta on kivaa myös välillä lukea muiden kuulumisia. Ja ehkä joku oli edes hiukan kaivannut meidänkin kuulumisia ;)
      Yritämme nyt pikkuhiljaa palailla bloggailun pariin, edes silloin tällöin.

      Poista
  3. Kaivattu on :)

    Mä olen varmasti ainoa suomalainen joka ei ole koskaan käynyt Tallinnassa - tai Virossa, sen puoleen :D Pitäisi varmasti :)

    Kiva, että olette päässeet reissaamaan...joskus voi olla tuo matkusteleminen vähän niin ja näin kun on lemmikkejä. Aina ei välttämättä saa hoitajaa/hoitoon karvalapsiaan, mutta hyvä juttu, että Elli sai viettää laatuaikaa isoveljen kanssa :) Kiva kun olette taas maisemissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :)
      En usko, että sentään ainoa oot. Ei kaikki ihmiset kaipaa Tallinnaan tai muuten vaan Viroon. Meillä se on tainnut vaan vähän jäädä päälle kun n. 10 vuotta sitten siellä aloimme käydä. Me kun ei olla miehen kanssa yhdessä käyty sitä pidemmällä, on se tavallaan meidän henkireikä. Jotkut menee mieluummin "ulkomaille", eli pidemmälle. Espanjaan, Australiaan, Amerikkaan, Kanadaan ym. Me vaan ei olla vielä päästy niin pitkälle.

      Isäntä haikailee Bulgariaan, minä puolestani jonnekin, mistä voisin tuliaisiksi tuoda helmitarvikkeita. Tsekit, Japani...mutta uskaltautuisinko lentokoneeseen, en tiedä! Lentoturmatutkintaa on tullut katseltua jonkun kerran. Saattaapi jäädä ikuiseksi haaveeksi.

      Onneksi on noi pojat. Uskoisin, että ottavat mielellään Ellin hoitoon reissumme ajaksi. Ja eiköhän me tästä pikkuhiljaa aktivoiduta, jollei mitään ihmeempiä eteen osu. Isännällä tosin on vielä lomaa, ja ne on aina yllätysyllätys -päiviä. Ikinä ei tiedä minne päivä kuljettaa, tänäänkin käytiin taas Raision Biltemassa ja Ikeassa. Extempore! :)

      Poista
  4. Kiva kuulla teistäkin. Hassu juttu tuo ruokapaikka, en ole tuollaista bongannut vaikka aika usein Tallinnassa on tullut käytyä.

    Kaytiin naisporukalla siellä toukokuussa ja päädyttiin ravintolaan Toompealla http://www.pikajalakohvik.ee/
    Ruoka oli hyvää ja seuraksi istahti hieman maistissa ollut nuori mies. Ravintolan omistajan mies ja Tallinnan kaupunginvaltuutettu. Naurettiin puolen vuoden tarpeiksi - kysyin maksaessani kassatytöltä huijataanko meitä mutta ei kuulemma...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, täällä ollaan taas. Tosiaan, tuo D-terminaali näkyi sinne hyvin, ja löysinpä vielä netistä sivutkin, heillä on myös suomenkielellä sivut ja tässäpä osoite: http://www.kochiaidad.ee/?go=index&lang=fin Nyt vasta hoksasin etsiä, eli täytyneepä vielä varmaan lisätä linkki tuonne itse tekstiinkin.

      Tuo sinun linkkisi vaikuttaisi olevan vanhassa kaupungissa? Siellä ei montaa kertaa olla käyty, kun on yleensä kävelty yhteisillä kauppareissuilla jo niin paljon, ettei illempana enää jaksa.

      Hih, toivottavasti teitä "huijattiin" alennetulla laskulla, eikä päinvastoin. Että oikein kaupunginvaltuutetun kanssa ollaan oltu iltaa istumassa, wau! Nauru on parasta terapiaa (tietämättä kuka muu sitä terapiaa tarvii kuin minä).

      Poista
  5. Kiva, että palasitte. Söpöliini-Ellikin on nukkuessaan niin soma ja käppä on jäänyt mainiosti puolitiehen. Ja kyllä me teidän kuulumisia kaivataan. Joskus sentään tarvitseepi päivittää!!!

    Jännännäköinen paikka tuo ravintola. Täytyy pitää nimi mielessä, jos nyt tulee kesällä käytyä Tallinnassa. Mitä tuo nimi tarkoittaa, sitä ei tiedä kuin se, joka taitaa sekä viroa, että suomea. Onneksi nykyään Tallinnassa puhutaan erinomaista suomen kieltä. Kahvi kuitenkin on kohv viron kielellä. Varmaan jostain vanhasta lehtijutusta jäänyt mieleen, missä näitä suomen ja viron kielen hauskoja eroja ja yhtäläisyyksiä kerrottiin. Viinerihän esimerkiksi tarkoittaa nakkia, mutta kaukana on varmaan ne ajat jolloin tarjoilija olisi tuonut kahvin ja nakin... Muistan, että samassa lehtijutussa varoitettiin tilaamasta viiniä, koska silloin aikoinaan olisi saanut kirkasta viinaa. Veikkaisin kuitenkin, että nykyään tulee oikeasti viiniä, niin hyvin tarjoilijatkin osaavat Tallinnassa suomen kieltä.

    Täytyy miettiä, joskopa vaikka miäs lähtisi minun kanssa päiväristeilylle. Meiltähän käy kivasti Tallinnassa ihan päiväseltäänkin, kun meiltä ei aja lauttarantaan kuin puolisen tuntia ja lautta menee pari tuntia. Söpöliini-Ellille Ossilta nenäpusut, M-L ja Ossi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva olla taas täällä. Tai oonhan mä ollut koko ajan, mutta tauko on tauko, You know. No juu, joskus tarvii päivittää, mutta ilmottelinhan mä, että ainakin parikuinen tauko tulee? ;)

      Hih, enpä oo ennen käpälää lyhentänyt noin, käppä! Hauska! Juu, se siis ihan oikeasti oli nukahtanut noin. Vai pistikö se tassunsa korvalle, ettei tarvinnut kuunnella naapurin pojan bassojumputusta ;) Toisinaan tuntuu, että lasilautanenkin tippuu seinältä, kun basso tärrää. Eikä sentään olla seinänaapureita, kun OK-taloissa asutaan ja isot pihat ojineen päivineen on välissä.

      Paikka on kyllä mielestäni tosi upea. Kaikki kalusteet on niin jämerästä puusta tehty. Nyt sen sitten selvitin, tuo Kochi on jonkun alkuperäisen omistajan, suurkauppiaan nimi. Löytyy tuolta sivuilta, jonka linkin lisäsin tuonne tekstin joukkoon.
      En välttämättä sanoisi, että erinomaista suomea, eihän suomalaiset itsekään aina niin erinomaista suomea puhu! Oikeesti, en minäkään! Mutta ihan hyvää ja pääosin ymmärrettävää. Mikäli kyseessä on venäjänvirolainen, on kielitaito heikompaa, sanoisin.
      No sitähän mä mietein, että kohv:han se oli, mutta ajattelin ensin, että se kirjoitetaan Virossa noin, kochi. Hahhah, kahvia ja nakkia ;) On siinä voinut tilaaja äimistellä, ja tarjoilija että miksei kelpaa kun kerran tilasi ;)

      Menkää ihmeessä, ja käyppäs kurkkaamassa, josko tykkäät/et tykkää tuosta paikasta. Mä pistän vielä tähänkin tuon osoitteen sulle: http://www.kochiaidad.ee/?go=index&lang=fin ja sieltä valitse panimoravintola. Sieltä löytyy sitten mm. kartta (Lootsikatu 10). Tuolla kahvituvan puolella me ei olla koskaan käytykään. Saattaapi olla hieno paikka sekin.
      Välitän Ellille nenupusut, kunhan se heräilee tuolta iltalenkille. Pususia myös Ossi-herralle.

      Poista
    2. Voi kuule Elli on hyvinkin voinut suojata korviaan. Meidän Ossi ainakin teki pari kertaa sellaista, että kun miäs ja tytär heräsivät aikaisin ja räppäsivät valot päälle aulaan missä Ossi nukkuu sohvalla (vähän niinkuin yläkerran olohuone), niin Ossi veti shaalin päänsä päälle silmien eteen ja jatkoi unia. Sen mielestä 6-7 ei ole lainkaan heräämisaika. Siis tämä oli silloin, kun tyttö kävi koulua kotoa käsin. Miäs yleensä vei tytön kouluun, kun hänellä oli ja on edelleenkin paljon joustavammat työajat mitä minulla oli koskaan.

      Sana "erinomainen" oli väärä sana kuvaamaan suomen kielen osaamista Tallinnassa, olet toki oikeassa, mutta sellaista suhteellisen hyvää palvelukieltä. Eikä ne viron venäläiset välttämättä osaa muuten viron kieltäkään, vaan pelkkää venäjää. Virossahan asuu sellaisia "passittomia", viron venäläisiä, jotka ovat ikänsä asuneet Virossa, mutta heillä ei ole maan kansalaisuutta, koska eivät osaa viron kieltä. Se on kansalaisuuden saamisen ehto siinä maassa.

      Kiitos linkistä, pistän sen talteen, jos tulee kesällä vaikkapa käytyä:)Talon maalaushommat nyt vievät vähäsen aikaa.... Terveisii M-L ja Ossi.

      Poista
    3. Hih, eihän sitä tosiaan tiedä, vaikka oliskin, veikkaisin tosin sitä nukahtamista kesken kaiken kuitenkin enempi ;) Mainio, aivan ihana Ossi, kun osaa noin silmänsä peittää. Ei taida olla 6-7 yhtään sen parempi aika mäyriäisen lähteä lenkille kuin 4-5 aikakaan. Usein nostan typyn kesken unien sängystä, kun ei muuten herää. Se on kuin räsynukke, miten osaakin olla niin velttona.

      Taisin takertua vähän turhaankin tuohon erinomainen sanaan, luulisin silti ymmärtäväni mitä sillä tarkoitat. He eivät esim. arkaile käyttää suomen kieltä, vaikka se vähän puutteellinen olisikin. Kun taas suomalainen ei käytä yhtään viron sanaa, vaikka jonkun osaisikin. Virohan oli aikoinaan osa Neuvostoliittoa, miltä ajoilta nuo Viron Venäläiset lienee peräisin. Tuosta kansalaisuus-ehdosta en kyllä ennen tiennytkään.

      Juu, kyllä pirtti pitää ensin saatua maalattua, mutta mikäs teidän on kun on niin rivakka emäntäväki talossa. Sitten kun on valmista, palkitsette itsenne Tallinnan matkalla, jookos? Ja sitten takaisin kotiin nauttimaan pirtin uudesta ulkonäöstä.

      Poista
  6. Ravintolan nimet jäi askarruttamaan, kun ei niitä löytynyt sanakirjastakaan :)
    Olipa kiva lukea Ellin uimareissusta, tytsy on oikein nautiskellut kesäisestä uiskentelusta.

    Niin, ja melkein aiheutit Viron matkakuumeen! Olen siellä käynyt muutaman kerran ystäväperheen luona ihan olemassa, mutta en nyt muutamaan vuoteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kanssa yritin vähän sanakirjaa apuna käyttäen tutkia noita nimiä tuloksetta, mutta ihan tuolta heidän sivuiltaan löytyy jotain historiatietoja. Mä lisäsin linkin tuonne tekstiin, (tähtien välissä oleva täällä-sana). Eli henkilö- tai paikannimiä taitavat olla.

      Juu, meillä oli kyllä tosi kivaa uimassa, kun typykkäkin oli niin innoissaan. Nytkin tuntuu aika kuumalta päivältä, että taidetaan lähteä ottamaan homma uusiks ;) Jos poikkeat kesällä täälläpäin, niin ota uikit mukaan ja mennään porukalla, josko pojatkin tulis innoissaan, kun Ellikin.

      Voi kun kiva kun on ystäväperhe siellä, miten paljon mukavampaa oliskaan sinne reissata, kun vois mennä omaan tahtiinsa ja olis ehkä opastajatkin omasta takaa. Nyt kantsii viritellä taas ystävyyssuhteita, niin tulee paremmin lähdettyä.
      Muiskut AB:lle!

      Poista
  7. No, kiva kyl oli ku vähän päivittelitte tietojanne, me tykätään kuulla teistä. Muiskut!

    Mut tosi on, että ei sitä kaikkeen repee. Me kirjotellaan blogiimme ja käymme lukemassa muitten blogeja vaikka vähiin on jääneet kommentit. Syksyllä sitten, kun ei viitti olla sateessa ulkona.

    Ilosta kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, vihdoista ja viimein. Toi sihteeri on ollut välillä vähän kiireinen ja lopun aikaa laiska ;)

      Just noin, eihän sitä kesällä kerkee niin kirjoittelemaan, kun pihalla on kaikkea mukavaa puuhasteltavaa. Syksyllä sitten otatte kynän kauniiseen käteen.... eikun näppäimet suloisiin siputassuihinne ja paatte viestejä kommenttibokseihin. Juu, ei vesisateessa kukaan ole, uiminen onkin sitten asia erikseen.

      Iloista kesää teillekin ja muiskut molempien kuononpäähän!

      Poista

Kiitos kommentista!
Kommenttisi näkyy hieman viiveellä, sillä takistan ne ennen julkaisua.