torstai 17. tammikuuta 2013

30. Niitä näitä

Mää oonny tullu siihe tuloksee, et ei toi sihteeri elikkäs äippä enää lainkaa meinaa päivittää tätä plokii, ni mää ajatteli ny sit itte tarttuu puikkoihi. Tai siis emmää puikkoihi, ku niil vois vaik törkät ittees silmii. Ja kuis sit suu pannaa ko silmät o puhki. Poru siit pääsis. Nii, mitäs mää olinkaa sanomas...nii, et' mää oti sit tää näpyttime kauniisii siputassuihini ja pääti itte ruvet teil jottai kirjottaa. Ei mul o kyl hajuukaa mitä mää kirjottasi. Juu ei.

Mää oo täsä funteerannu, et mikä kumma siin o ko ihmisii fiilataa ain linssii. No ei tiätenkää me koirat sitä tehr, ei. Pois se meist, ei ol filunkei, ei. No joo, kuka ny välil käy napsiis jonku herkkupala pöyrält, jos joku o sen sin jättäny. No oma vika, mitäs jätti, siinhä se oli sen herkuttelija ulottuvil, et kyl mullekki kelpais, jos joku jottai herkkui johonki jättäis. Vink, vink, äippä. Taik joku vääntää haisevat tortut lattial, ko isäntäväki oli pois kotoota. No oma vika seki, mitäs oli pois just sillo ko toisel iski hätä pahimmoillee. Mut siihe alkuperäsee ihmislinssifiilaamisee. Nii, täsä taannoi oli uutimis semmost juttuu, et' ästeeäksä telakka tual Turuus (kyl määki Turus) olis tarvinnu valtiolt lainarahnaa, et se olis saanu laivatilaukse ittelles. Ei se paljoo ollu, mitä ny joku 50 millii (sil sais jo pari NEUkkupötköö) tai jotai. Ei tippunu lainaa ei, tilaus meni muual ja telaka tyäväki taitaa jäär tyättömäks. Siis herranen aika sentäs kui paljo se olis tuanu tyäpaikkoi ja sitäkaut verotuloi valtiol. Se olis vuares saanu ne lainarahas tavallas takasi veromarkkoin. Ja totmaar se telakka ny olis velkais maksanu takasi. Ny se (valtio) joutuu maksaa tyättömyyskorvauksii. Kreikkaa ja sinpäi kyl riittää rahajakajii. Noinniinku 3 miljartii. Et tollai niit ihmisii kusetetaa oikee olatakaa. Piänt noi mee koirulaiste yksittäiset ihmislinssii fiilaamiset o.

Mut jos toi oli politiikka, ni mää sano siit tassuni irti, ei kuulu mul. Tehköö ihmiset mitä lystää, kuha kattoo, et mul o ain juamaa vesikupis ja toises kupis ruakaa. Ja et mää pääse ain välil tyhjentää sualtani ja rakkulaistani, mialuusti pihal - pakkasel riittäis kyl sisävessaki. Ja et' mää saa ottaa tirsat just silloko mää ite tahro. Ja leikkii sillo ku mää tahro. Ja et mu päälleni ei puet yhtikäs mittää ylimääräst - kaulapantaa kummempaa. Ja ettei mua raahat liika pitkil lenkuroil. Ja et mu isompi isoveli tulee ain joskus mua kattoo. Tuli muute just, jee! Lips, lips!

Mu ja isovelje hellät hetket.

Lips lips ja hypnotisoiva laserkatse.

Ja sit me nii leikittii isovelje kaa.

Siin o sul sorsapaisti.
Mukavaa alkanutta vuatta kaikil! Vähä myähäshä tää toivotus o, mut parempi myähemmi ko ennemmi (sanos toine velipoika).

T: Elli Elviira Eloveena

24 kommenttia:

 1. Sä oles Elli niinku aja valtimol, ku noi viisai puhu.
  Ruastunu Turu murre ei tair sua miällyttä, mut emäntä saneli simmottos, ja meijä ei parantuis sitä muuks muutta.

  Mukavii veljii sull ja sana hallus niilläki, niinko sullaki vaik oles viäl noi piän koer. Emännälles terveissi oikke paljo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyl tiär puhunks mää viisait vai mitä, mää oo vaa sopivas kohras ollu korvaläpyskät hörölläs.

   Voi kuule, ruastunu Turu murre ja kaikki muukki murret miällyttää mua kovast paljo. Täähä o vallas hianoo, ko sääki murteel puhut.

   Juu kivoi noi velipojat, mää ain orota koska ne tulee. Toine omast kotootas ja toine vintist alas. Tattis, mää välitä su terveissit emännäl.

   Poista
 2. Näkee kyl, että toi sun isoveljes tykkää susta kovasti. Hianoja tommoset ihmisveljet.

  VastaaPoista
 3. Mullakin on yksi ihimisveli ja onneksi se assuu täälä Oulusa, kun noilla meiän perheen tyttärillä olin muka kauhia hinku maailimalle. Mutta onneksi äippä ja sen mies pittää musta hyvää huolta mitä nyt joskus pittää keksiä jotain omatoimista aktiviteettia aikansa kuluksi. Kyllähän ne unohtaa joskus vaihtaa juomaveen ja ruokaakin sais olla enempi tarjolla. Ulokona ne halluis käydä palijon enempi kuin mää, varsinkin kylymällä/tuulisella/sateisella kelillä meidän intressit ei ihan kohtaa.

  Kivvaa viikonloppua sulle ja sun perheelles!

  t Olli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hianoo, varmaan sääki orotat, et' koska se isoveli tulee käymää. Vai asuukse viäl siäl tee kans? Juu, mää luinki noist su aktiviteeteist just ja sukkelasti olit keksiny itte omaa pikku puuhasteluu. Juu, kyl teen väki varmaa hualehtii sust parhaa kykys mukaa. Joskus ne o vaa nii omis ajatuksisas tai kiireen tohinas, et voi siin vere vaihtamise unohtaa. Niinko meilläki. Ja ruakaa ei koskaa oo tarjol liikaa. Kuka sitä ny ton arktiksel kaipais ittees jääryttää, emmää ainakaa. Menköö ihmiset vaa, mää jää kottii peiti al.

   Poista
  2. Kyl toi mun isoveli on niin iso että se assuu pois kotoa. Se mennee ensi kesänä naimisiinki. Siinä onkin sit se hyvä puoli, että sen vaimo on kans mun bestis, se tykkää musta aivan hirviän palijon.

   Poista
  3. Hianoo et' toi sun tuleva veljenvaimos on sun bestis, mut harmitus siinä o se, et' sun velipoika ei asu enää koton. Meinaa vaa, et' niit o sit nii kauhee ikävä ko ne o pois kotoota, vaik' ne siäl omas kotonas oliski. Oliks tää ny kauhee sekavasti sepustettu, koit' ny ymmärtää mua. Muiskautappas ny niille veljelle ja sen vaimolle pusu munki pualest, ja täs on sul ittelleski...muisk!

   Poista
 4. Ai ku hienosti te velipojan kans leikitteki! Mul on kans siskontyttöjä ja -poika, taikka siis ne on mun matten siskon lapsia, mut kuitenki. Niiden kans peuhasin paljon pienempänä, ja oon sitä myöten ollu sit aina kovin lapsirakas.

  Mää en politiikast tosiaan piittaa, niin kaua ku on vettä kupis ja ruokaa toises. Tietty käyn välil koviaki poliittisia kädenvääntöjä matten kans, ko se koittaa tehä muutoksia meiän huushollin strategioihin. Siis ilman että konsultoi mäyräkoiraa eka -ei onnistu!

  Kauheesti muiskuj sulle, jos siis johonki väliin saan muiskautettua teiän suukottelusessiossa veikkas kans. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ain se ny ainaski vähä aikaa jaksaa mu kansani leikkii. Ai sul o semmosii siskoplikkoj ja poikii..., joo, äippä tosa sano et' ne taitaa sit ol sun serkkujas. Yht kivoi ne kans varmaan o niinko oikeetki ihmisveljet ja siskot. Mää tykkää muute kans pikkuihmisist.

   Psst, kuule, älä kerro kellekkää, mut ei toi politiikka kyl oo meikäläise heinii, mut rupesi vaa ihmettelee ku täsä taannoi mee iskä ja äiskä rupes meuhkaa asiast. Ja ku ei mul ollu oikee mitää muutakaa asiaa, ni kirjoti sit siit.
   Ja ilman muuta sää pirät vähä silmäl tota mattees, ettei se vaa stratekioi mittää liikoi. Joha siin ny menis mäyräkoiraki iha sekasi, ku yhtäkkisii muutoksii tehtäs.
   Ilman muuta su muiskus otetaa tääl ilolla vastaa, ain tän usseempiki suukottelija mahtuu. Naps, sainpas muiskus kiinni ;) Ja samallaisii (mut ei samoja) takasi sulle, puuh!

   Poista
 5. Jotenki tuli meillekin mieleen noi kreikkalaiset tuossa lainajutussa mut oot kyllä oikeessa, jätetään politikointi ihan muille ;)

  Mullakin on isoveikka mut sitä näkee nykyään harvoin kun se asuu toisessa kaupungissa ja sillä ei ole autoa. Onnenksi on puhelimet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, noi ihmiset varmaan osaa sitä (politikointia) paremmin, tai ainakin valittaa nykyisten päättäjien toilailuista.

   Haa, kiva kun sullakin on isoveikka, autoton, kuten mullakin. Tosin nyt sillä on äipän auto lainassa ollu jonkin aikaa. Hih, ootkos Nelli useinkin soitellut isoveljelles? Mä en osaa soittaa, mut äippä joskus soitti sille ja anto mun keskustella velipojan kans. Tai siis paremminkin toisinpäin, mä vaan kuuntelin hämmästyneenä, ku se pölötti siellä kapulassa, mut mitään ei näkynyt. Kävin kyl vielä ikkunasta varmistamassa, ettei se kummiski olis tullut käymään. Ei ollut.

   Poista
 6. Hyvä Elli, että otit asiat omiin käsii.. tassuihisi, jos kerran sihteeriä noin laiskottaa. ;D

  Mä oon kuule miettinyt todella monta kertaa ihan samaa ton 'linssiin fiilaamisen' suhteen. Ei oo järkeä monissakaan "ylemmältä taholta" tulevissa päätöksissä. Ei oo mietitty asioita pitkällä tähtäimellä, eikä oo nähty asioista kokonaiskuvaa. Huoh! On se kumma, kun virheistä ei opita vaan historia toistaa vuosikymmenestä ja -sadasta toiseen itseään. HUOH!

  No, mukavaa viikonlopun jatkoa kuitenkin teille kaikille ja Elli-kaunokaiselle suukkoja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, joskus se o vaa pakko alkaa itte hommii...

   Älä muut san, mikä siin onki, ettette te ihmiset ikän opi. Ain fiilataa linssii, eikä teist kukaa nous parrikaateil. Ylemmält taholt vaa sanellaa kaikki, eikä kukkaa san pahhaa sannaa herra isoherroille. No jos joku joskus vähä jotai yrittää, ni heti se latistetaa maarakoo. HUOH!

   Mukavaa alkanutta viikkoa, ja Pepil ja Rillal oikee paljo terkkuj ja lipsui! <3

   Poista
 7. Oot supertaitava sorsanmetsästäjä, Elliseni!;)
  Ja oikein viksusti kirjoitit, tyttö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi sorsa oli kyl aika helppo saalis ;)
   Isoist korvist o joskus hyötyy, ku miettii mitä tääl kirjottais...

   Poista
 8. Kyl ainaskin meillä yks koiruli yrittää fiilaa immeisii linssiin aina välillä, mutta ei siittä sen enempiä. Tuosta politikoinnista minä en oikein jaksa uskoa, että se oli vain 50 milkusta kiinni, mutta sitä ei tiiä varmaan kukaan tavallinen tallaaja.

  Minen muuten Elli oikein usko, että sä jaksaisit innostua sellaisesta koirien sisävessasta. Näin sellaisen ihan oikeasti yhdessä postimyyntikataloogissa, kun lennettiin pitkälle. Siinä oli joku laite joka sitä puhdisti ja parin neliön sellainen tekonurmipala. OIKEESTI! Poikakoiria varten siinä oli joku pieni tolpanpala. Ensinnäkin kerrostaloasuntoon se aparaatti oli aivan liian iso ja se laiskiainen omakotitalossa tai rivarissa joka ei jaksa päästää koiraansa yöllä ulos (jos tulee herättämään niinko Ossi tekee) niin semmoisen ei tartte koiraa ottaakaan, sanon minä! M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, viilaaks Ossi teit simmuun, emmää ainaskaa koskaa, enhä, äippä, enhän? ;) Juu, ei noist summist varmaa oikeesti tiärä kukaa normi ihmine/koira. Epäoikeure mukast kummiski. Se siit.

   No toi sisävessa -heitto oliki iha vaa läppää. Siihe olis varmaa tarttenu pistää perää semmone vink-vink-hymiö. Tunnustan, et mul o joskus käyny niinki pahasti, et tortut o päässy sisäl, vaik ehtoosti oonki kakkalenkil ollu. Mut sillo o kyl puhtaasti ollu pakki sekasi. Kukaan ei oo kuullu mun vitinää (jos ny edes ehdein mitää äännellä), ne o nukkuuposottanu nii sikiästi. Mut oon mä joskus saanu äipän hereelleki ja sit o voinu käyrä niinki, et ollaa käyty viiski kertaa yän aikan pihal patsastelemas. Että semmost! Terkkuja Ossille!

   Poista
 9. Ett sellaisia sisävessojakin sitte on olemassa ku Marja-Leena kuvaili? Noinkohan innostuisin mokomasta virityksestä. Kyllä se ulkovessailu on sentään poikaa,kun silloin saa samalla lukea kavereiden jättämät viestitkin.

  Oot muuten Ellukka viehko missi tuossa alimmassa kuvassa varsinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ilmeisesti, mut käyks niissä koira asioilla onkin eri juttu. Mä ainakin tekisin viereen, et' porukat näkis ettei moinen vekotin kelpaa ;) Juu, sanos muuta, mäkin luen aina kaikkien kamujen postikortit tuolla ulkona.

   Tsiih, viehko, tässähän vallan *punastuu*.

   Poista
 10. Se on metka peli tuo poliittinen peli, siitä on kyllä syytä pitää mäyräkoiran tassunsa kaukana, ties mihin vilunkiin sitä tahtomattaan joutuisi osalliseksi! Mutta, oikeassa olet.

  Hienoja kuvia, näkee kyllä, että jotakin spessua on luvassa kun mäyriäisen naama on noin virneessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäyräkoira kun alkaa politisoimaan, niin saattaa siittä aika soppa tulla. Joo, jätetään ne suosista vaan ihmisille. En silti vanno, ettenkö joskus jotain kuulopuheita tänne kirjoittele aikani kuluks ;)

   Kiitti kuvakehuist. Mitä, missä virneessä? Yhtään en virnistelly, en varpilla ;) No, ehkä mä vähän hymyilin, ku isoveli tuli pitkästä aikaa käymään.

   Poista
 11. HYVÄ ELLI! Mä oon miettinyt ihan samaa, että alkaisin ite pitämään huolta blogistani, kun toi äippä tuntuu aina olevan joko liian kiireinen tai laiska. Mun mielestä asiat pitäis panna tärkeysjärjestykseen, eli meikäläisen blogi ykköseks!
  T. Kohtalotoveri Doris

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noin! Taaskin meillä on vaan laiskoteltu, vaik plokii pitäis taasen päivittää. Ei tuo tunnu tietävän tärkeysjärjestyksestä yhtikäs mitään.

   Poista

Kiitos kommentista!
Kommenttisi näkyy hieman viiveellä, sillä takistan ne ennen julkaisua.