torstai 16. elokuuta 2012

10. Kallossa

Maanantaina ystävättäreni viestitti, että nähtäiskö Kallossa. No totta kai olin heti juonessa mukana, ei muuta kuin vaatteita vaihtamaan, Elli autoon ja menox sanoi Annie Lenox. Eli Rimmiä, Kukkaa ja Papua oltiin menossa katsomaan. Vähänks oli hyttysiä Kallon kallioisemmalla puolella ja siirryimme suosiolla aallonmurtajan viereen, hiekkarannalle. Siellä oli muutamia kivenlohkareita ja levitin niiden päälle makuualustan, jolla sitten istuimme siinä molemmat. Sää suosi, aurinko paistoi ja oli lämmintä. Mukava oli siinä istuskella ja höpöttää ja antaa koirien tutustua taas pitkästä aikaa toisiinsa. Hyvin niillä meni ja jopa Ellikin tuntui viihtyvän ja tahtovan tutustumaan toisiin koiriin. Se kun on yleensä nurkkiin menevää sorttia.

Elli menikin heti suoraa päätä uimaan kun pääsimme asettumaan aloillemme. Olin vähän yllättynyt, kun yleensä sinne saa itsekin mennä kahlailemaan ja se tulee sitten perässä. Ja nyt se meni monta kertaa!

Näin mä uin.

Ja tässä tuun uimasta. Tassupohjaa.

Rimmikin olis halunnut kokeilla uimista. Kun kerran Ellikin.

Uinnin jälkeen piti pyöriä ja möyriä sannassa. Näkyyks noi hiekanjyvät tässä kuvassa?

Rimmi ja Elli tutustelee.

Hienot neidit eivät laske byllyään hiekalle ;)

Huokausten huokaus.
Ei taaskaan mitään tekemistä, kunnei pääse edes mitään mielenkiintoista kaivamaan.
Kaikki kiva kielletään. Epistä!

Joko mentäis?

17 kommenttia:

 1. Hianosti vedit tassupohjaa ja koiraa. Vai uiks sä kissaa? Hyvä ja viihtysä retki teillä oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tosi hienosti, sano äippäkin. Enkä ui kissaa, koira on ainoo jota osaan. Osaan mä silti jaakata kissoja. Oli mukava ja viihtyisä reissu.

   Poista
 2. Upeeta Elli! Hieno uimasuoritus. Onneksi sä et hienostele niinkuin tuo yksi neitonen (hih.... "ei byllyä hiekalle")

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, äippäkin kehu mun uimasuorituksiani, kun menin vieläpä useamman kerran ihan ite. En hienostele, en. Kukka ei oo tottunut laskemaan herkkää byllyään hiekalle. Sehän olisi sama kuin istahtaisi santapaperille ;D Ei, parempi on istahtaa isoveljen selän päälle :D

   Poista
 3. Mä ihmettelin, että mikä kumman Kallo? Hassuja nimiä!
  Mäkin haluaisin uimaan, mut veden pitäis olla lämpimämpää. Mä haaveilen etelänmatkasta. Pitäisköhän sanoo emännälle, että mennään Kanarialle?;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kaikenmaailman nimiä maa päällänsä kantaa. Kallossa on muuten Uniluotokin, sinne sitten vaan uinailemaan...luodolle ;D
   Kaikkein hullumpi nimi on tuo Inhottujärvi, jossa aina välillä käydään. Siis kuka sitä oikein inhoaa, en mä ainakaan. Oikein mukava paikka (jos ei lasketa mukaan hyttysiä).

   Vai että oikein etelään ja Kanarialle. Onkohan siellä kanarianlintuja. Jos on, niin mä voisin lähtee messiin pyydystelemään niitä pikku tsirppoja. Sopiiko? Lähetäänks heti varaamaan matkaa?

   Poista
 4. Hieno Kallon ranta. Missä sitten lieneekin. Ihanasti uit Elli! Taisivat nämä toiset olla vähäsen hienohipiäisiä tytsyköitä, kun eivät voineet edes istahtaa kunnolla. No hiekanjyväset pepussa ei varmaan tunnu aina kivalta koirastakaan. Pikkusesta hiekasta karkkarit ei aineskaan välitä. Aurinkoisia ilmoja sinne ja tänne kans toivoo M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kallonranta on Porissa, tarkemmin sanottuna Meri-Porissa. Yyterin sannat on siinä lähellä, jos se sanoo mitään. Juu, äippäkin tykkäs kun uin, siitä se ei puolestaan oikein tykännyt, kun kuivasin turkkiani pyörimällä hiekassa. Mutta karisihan se onneks - viimeistään autossa ;) (t. Elli)

   Papu, siis se jonka päällä Kukka istuu, on kastroitu uroswhippet, Rimmi on Borderterrierinarttu ja Kukka Chihu-mixnarttu. Toi hiekka on kyllä todella hienoa, että ei se varmaan kenenkään pyllyn päälle oikeasti käy. Kukka vaan kuulemma tykkää usein istua toisen päälle ;)

   Elliä ei hiekka haitannut, päinvastoin. Varsinkin uinnin jälkeen oli mukava pyöriä hiekassa ja ruopia oikein kunnolla. Niin, että santa lensi oikein kunnolla :)

   Aurinkoa toivotaan, sillä kävimme eilen ja tänään aamulla mattopyykillä.

   Poista
 5. Voi, kuinka suloinen Elli-uimari! <3 Ihana myös tuo Kukka hienohelma byllynsä kanssa! ;D

  Sain vihdoin soitettua sinne meidän luottoeläinlääkäriin (HauMau) Pepin mahdollisesta sterilaatiosta. Siellä oltiin oikein myönteisiä ajatukselle, eikä pidetty itse leikkausta isona juttuna. Sana 'rutiinileikkaus' toistui lääkärin puheessa useamman kerran. Leikkauksen plussina hän mainitsi ne "samat vanhat" eli hankalista juoksuoireista pääsemisen ja kohtutulehduksen, nisäkasvaimien yms. hormonaalisten sairauksien ennaltaehkäisyn. Hormoonitoiminnan väheneminen saattaa joillakin koirilla, erityisesti nartuilla, aiheuttaa ruokahalun kasvamista ja sitä kautta painon nousua. Etenkin pitkäselkäisillä roduilla, kuten mäykyillä, ko. asian kanssa täytyy olla tosi tarkkana. Steriloiduille nartuille on olemassa heille suunnattua kuivamuonaa tai sitten voi jatkaa entisellä ruualla, mutta pienentää annoksia tarpeen mukaan. Lisäämällä liikuntaa saa tietysti lisättyä myös koiran energiankulutusta.

  Leikkaus on suositeltavaa tehdä siinä vaiheessa, kun koiralla on ollut vähintään kahdet juoksut elämässään ja edelliset juoksut ovat mahd. valeraskauksineen kunnolla ohi eikä seuraavat ole vielä alkaneet. Pepillä olisi itse asiassa juuri nyt sellainen vaihe. Nyt mietinkin, että pitäisiköhän vaan ryhtyä "tuumasta toimeen" ja hoitaa leikkaus alta pois ennen talvea ja pakkasia. Silti kyllä aika lailla hirvittää ajatus ns. turhasta leikkauksesta. Tarkoitan siis sitä, että ei ole mistään akuutista terveydellisestä "pakosta" kysymys. Täytyy vielä vähän tuumata, mutta HauMaussa tosiaan oltiin täysin leikkauksen kannalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, melkoinen uimamaisteri taas toi meen neiti ;) Kukka - hienohelma, todellakin ;D

   Kiitti kun oot ottanut tuosta noin hyvin selvää ja valaiset vielä muakin siitä. Kunpa sais vielä miehenkin ymmärtämään.
   Voisko ajatella niin, että leikkaus ei ole turha jos se tuo muutaman lisävuoden toiseen päähän eloa? Jos siis ajattelee esim. nisäkasvaimia ja kohtutulehdusta.

   Noi Ellin juoksut tuntui menevän tällä kertaa yllättävänkin nopsaan ohi. Vaikka varmaksi ei voi vielä sanoa. Tarkoitan siis jälkiseuraamuksia kuten esim. valeraskaus.

   Poista
 6. Hyvin näkyy hiekanjyvät, juu :) Sama juttu meillä aina, sitten vaan odotellaan, että koira kuivuu, että saa edes osan siitä hiekasta veke...ennen kuin se kaikki varisee autoon! :D

  Ihanat kuvat :) Elli näyttää nauttivan kovasti olostaan, ja mikäs siinä nauttiessa kun Suomen suvi antaa parastaan :)
  Toivotaan kuivaa syksyä, tunnelmallisia, pimeitä iltoja ja aurinkoisia päiviä. Ei pitäisi olla liikaa vaadittu kun kesä osittain epäonnistui ilmojen puolesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, Ellihän suorastaa pyöri hiekassa. Annoin pyöriä kun se tuntui olevan niin hauskaa, vaikkakaan märkä koira yhdistettynä hiekassa kierimiseen ei ole hyvä yhdistelmä ;) Ja sitä kuopsutusta, kun se esitteli itsensä kavereille: "minä olen koira, KOIRA. Piste!". Tänään imuroin auton ja arvaa vaan...

   Kiitos kuvakehuista :) Niinpä tuo tuntui nauttivan, liekö esitellyt uintitaitojaan kavereille. Joka tapauksessa se vaikutti paljon virkeämmältä kuin yleensä koirakamuja tavatessa. Oli muuten mainio päivä ilmojen puolesta, kuinkas sattuikin.
   Just tuota me toivotaan, yhdymme siis toiveeseesi. Eikä ole liikaa vaadittu.

   Poista
 7. Teillä on ollut ihana päivä :) Ja Elli ui tosi hienosti! Mukavaa, kun sillä oli kavereitakin, monta kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa oli, kun Ellikin vaikutti edes hiukan rohkeammalta, vaikka kavereita olikin useampia. Ei sitä tiedä mikä uimamaisteri siitä vielä kehkeytyy, kun noin yllättäin ihan itse meni uimaan.

   Poista
 8. Kivoja kuvia sait otettua :)

  Oli kyllä kiva tavata pitkästä aikaa. Koitetaan treffata taas pian uudestaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa kuvista onnistui, osa ei niin kauhean hyvin. Toi Kukan Papunpäälläistuminen oli kyllä niin mainio tapaus, vieläkin nauratti, kun noita kuvia katselin.

   Juu, sanos muuta. Todellakin, yritetään vaan, ettei taas tuu kauhean pitkää väliä :)

   Poista

Kiitos kommentista!
Kommenttisi näkyy hieman viiveellä, sillä takistan ne ennen julkaisua.