keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

8. Just joo

No niin tässä sitä ollaan. Olen jo monta kertaa pohtinut, että tytyn 3. juoksut alkaisivat kuun vaihteessa. Ja siltikin ne tuli puun takaa. Kun en ole mitään oireita havainnut. Ei ylenpalttista nuolentaa, ei tihentynyttä pissimistarvetta, ei lelujen nylkytystä, ei ruokahalun menetystä. Ei edes Arttu eikä Bassekaan huomanneet mitään, eikä heidän käynnistään ole kuin viikko. Mistä tämmöinen peli on kotoisin? Eilen siis löysin pari veritippaa tyynyliinalta, jolla Elli oli makoillut. Ensin ajattelin, että joku oli raapinut hyttysenpuremansa rikki. Mutta ajatus iti juoksujen suuntaan ja kippasin tytyn nurinpeerin. Juu, selkis!

Mä pistän nyt hartaasti kädet kyynärpäitä myöden ristiin, että nää juoksut olis tytylle helpommat, kuin aiemmat kaksi. Viimeksihän Elli alkoi palailemaan masennuksen kourista vasta pääsiäisen aikaan ja juoksut alkoivat tammikuussa. Ja se valeraskaus, ainakin viime kerralla. Tiedä vaikka olisi jo eka kerralla ollut, mutta olin vaan niin tyhmä etten tajunnut. Kunpa ei tulisi valeraskautta, se on niin rankkaa pienelle koiraparalle. Eikä sen puoleen oikeaakaan, tyty oli hetken verran poissa silmistä (15-30 min), kun unohdin paimentaa sitä, kun laitettiin pressukatosta paikoilleen. Auts!

Elli epäesteettinen
Näin "somasti" oli taas tyty nukahtanut aamulenkin jälkeen. Sensuuri iski, kun tajusin juoksujen olevan tätä päivää. Soo, soo, poikakoirat, eipäs tuijotella sopimattomasti ;)

maanantai 23. heinäkuuta 2012

7. Tuutimalullaa!

Jotain kuvia sentään neidistäkin vielä korujen ohella tarttuu kameraan:

Looran reunalla keikkuja
 Olimme hiljattain taas Lyyliä morjestamassa. Äidillä on tapana antaa Lyylille voirasia nuoltavaksi (yök) ja se menee nuolemaan sitä omaan looraansa, joka on vain ihan pahvilaatikko pienellä pehmusteella. Kun Lyyli sai rasian mielestään puhtaaksi kävi Elli vielä laatikon reunalta varmistamassa, että Lyyli suoritti hyvää työnjälkeä. Mainio asento Ellillä, kun roikkuu takakoivet laatikon reunalla :)

Kylässänukkuja
Vähänks rupes sitte väsyttää, kun aikansa riehui Lyylin jäniskevennyksellä, joka on siis tuollainen pupu-käsinukke.

Kainalossa paapaava
Päivänä muutamana kävi isovelikin vierailulla. Kaappas vauvan syliinsä ja oikaisi soffalle. Nukahti miltei samantien, Pikku-Elli <3



Koirapoikia kaipaava neitokainen
 Seuraavana aamuna koirapoikien Artun ja Bassen lähdettyä, Elli roikkui ulko-oven läheisyydessä ja ynisi ulos poikia kaivaten! Viheliäinen totuus taisi kuitenkin olla, että neitiä lehmätti.


Tyynyltä pudonnut
Joskus prinsessatyynyn päältä siirtyminen voi olla liian rasittavaa ja homma jää puolitiehen!

tiistai 17. heinäkuuta 2012

6. Arvaa kuka kävi?

No Arttu, Basse ja Mai tietenkin! Ihanaa kun kävitte, olen oikein otettu. Kyllä oli hieno nähdä pojat livenä. Sukulakut olivat oikein eloisia Elliin verrattuna, joka paremminkin katseli hieman etäältä poikien touhuja. Vaikka ei oltu ikinä ennen nähty, tuntui että juttu luisti mainiosti. Sääkin oli mitä parhain verrattuna aamun sateeseen. Tässäpä hieman kuvasatoa poikien touhuista:

Poju lekittää Bassea, Arttu tutkii Elliä, joka on "turvassa" pojun vieressä.

Pojat vetää nakkirimpsua.

No johan siinä leikissä on matotkin tiellä.

"Mamma, mamma, tuu äkkii kattoon, tääl on tommonen vehje, millä sä voit mitata mut,
että sä voit antaa mulle lisää ruokaa!" (vaaka)

Hip hei, á la Arttu

Hip hei, á la Basse
"Ootsä nyt varmasti koira, ku sähän et ees leiki mun kaa?"

"Tota, jos sä nuusaat mun ahterii, niin kyl määki sitte sun!"

Siis kattokaa, huomaaks kukaan, et´mul on pallo. Pallo, pallo, PALLO!
 Voi lutu-mutunen sentään, kun ihana katse tuolla Bassella. Katsokaa nyt noita sen viattomia nappisilmiä.

"Höh, siis olioli, kyl täs äsken oli kärpänen. Ihan varmasti oli!"
 Siis voiko olla mainiompaa koiraa kärpäspyydystimenä, kuin Arttu. Se jaksoi pitkät tovit ihmetellä ja syöksähdellä öttiäisten perässä. Aivan mainio tapaus, eihän sille voinut olla nauramatta ;D Ei meinattu saada sitä edes sisälle! Nyt, hys hiljaa, ettei Arttu kuule, että sille nauretaan.

"Ai, et usko vai? Kysy mammalta, ihan varmana oli."

Tuliaispussi Ellille. Nams, olipas hyvää! T: Elli
(omani taidankin esitellä tuolla toisella puolella l. Pidipompidissa kunhan ehdin)

Kiitos, Mai, ihanista tuliaisista!
Kiva kun kävitte, tervetuloa toistekin!

perjantai 13. heinäkuuta 2012

5. Leiki mun kaa!!!

Neitiä on viime päivinä leikittänyt ankarasti. Ihan joka kerta ei ehdi tai jaksa tarttua hauvan pyyntöihin. Jos et sitä huomaa, niin se hyppii ja pompottaa etutassujaan. Se jopa haukahtaa, vih! Vih! Ja lopulta kuitenkin on pakko nousta helmien äärestä ja leikkiä tovi koiran kanssa.

Kuule äippä, mites olis jos leikittäis vähä?

Heitä jo, heitä jo se Pink Panther!
Joo, joo sattuuhan näitä mullekin, virheotoksia. Ja rutkasti sattuukin. Yritä siinä sitten toisella kädellä heittää lelua koiralle ja toisella kädellä kuvata. Kirsu sentään juuri ja juuri mahtui kuvaan ;)

Ai sä aiot siis kuvata mua. Ota nopeesti ne kuvas ja ruvetaa jo leikkii!

Siis mä en nyt jaksais olla filmitähtenä. Apua, eiks joku vois tulla pelastaan mut äipältä?

Äiti kiltti, pistä nyt jo pois se kamera ja ruvetaa leikkii. Please?!!!

Tylsää, niin tylsää on elo pienen koiran tää.

Aamulenkillä

maanantai 9. heinäkuuta 2012

4. Uimamaisteri

Eilen käytiin Porin Kallonrannassa uittamassa Elliä. Se olikin tytsille päivän piristysruiske. Kahlailtiin itsekin vedessä ja Elli tuli perässä. Yhtäkkiä ei siputassut yltäneetkään pohjaan vaan oli pakko suorittaa uintiliikkeitä. Ihan mieluisaltahan tuo tuntui, vaikkei se eilisillan ja tämän aamun vesisateessa halunnutkaan lähteä lenkille. Nopeat pisut ja äkkiä takaisin kotiin.





Uitettu koira!

torstai 5. heinäkuuta 2012

3. Auringonpalvoja

Kaikkihan nyt tietävät, että lähes joka mäykky tykkää auringosta. Tässä Ellin tyylinäytteet, vaikka niitä nyt onkin tämän tästä esitelty jo tuolla vuodatuksen puolella. Ehkä ei kuitenkaan näitä kuvia, en ainakaan muista ja nythän ei pääse tarkistamaan. Tuon yhden kuvan otin ilman salamaa, niin näette, miten kuva eroaa salamalla otetusta, kun kontrasti sisätiloissa on vahva. Siinä Ellin peräpää jää vallan pimentoon, kun taas alemmassa kuvassa koira näkyy hyvin, mutta näkee myös että auringossahan siinä lämmitellään.

Ketarat ojossa.
Tää kuva on sama kuin tuossa alapuolella, otettu ilman salamaa.

Aurinkopaikka, maksoi mitä maksoi. Salamalla.

Ja auringon perässähän sitä liikutaan.


Ja viimein mäykky löytyykin sitten kaapin toiselta reunalta.
Taitaa olla tyty vähän bulleva ;)




keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

2. Vuorenvalloittaja

Pihassa odottaa sorakasa levitystä surkeaksi painuneelle tieosalle tontilla. Mutta ensin pitäisi vaan lanata se tie, vaan kukaan ei saa aikaiseksi tilata mistään lanaajaa. Keskivallin rikkaruohotkin vois jollakin lailla hävittää.

On kuitenkin yksi joka vois homman hoitaa....

Vuorenvalloittaja

1. Muuttohommia

Juu ei, ei muutettu fyysisesti minnekkään ;) Vuodatuksen tökkäistyä oikein kunnolla tuli ajankohtaiseksi muuttaa tänne bloggerin puolelle. Uuden blogin jo avasinkin tänne, ja nyt olisi Ellinkin tarkoitus siirtyä tänne. Jonkun verran oon jo oppinut tätä bloggerin käyttöä, mutta paljon taitaa olla vielä opittavana. Elli ei näistä muutoista perusta, senkus muutat vaan, se tuntuu tuumivan.

Blogi hakee vielä muotoaan, mutta eiköhän se jossain vaiheessa löydy. Opettelemistahan vielä piisaa, että löytää kaikki tarvittavat "nippelit ja napit". Kun en nyt tähän alkuun muutakaan keksi, niin laitetaan pari kuvaa Ellin vauva-ajoilta, vielä kasvattajan luona:







Nää kuvia ei ole ennen julkaistu missään ja ne on aikoinaan lähettänyt kasvattaja, ja Elli on siis toi punapantainen. Panta on vieläkin tallessa :) Veikkaisin tuota ylimmässä kuvassa oikealla olevaa Elliksi noiden silmien perusteella, mutta varma en ole.